Verslagen: De eerste veldpunten zijn weer binnen!

Achilles 1 en 2 vertrokken richting het Zuiden afgelopen weekend, waar tegen Rust Roest vier punten binnengehaald werden. Het eerste won met 21-24, het tweede sleepte de overwinning in de slotfase binnen bij 20-21. Verder waren de punten schaars bij de senioren, alleen het vijfde wist daarnaast te winnen, met 18-21 van Blauw-Wit. De A1 won thuis van stadsgenoot Die Haghe, tegen de kanaries werd het 18-15. Ook winst voor de A3 en A4, zij wonnen van weer andere vogels: Weidevogels en Meervogels keerden puntloos huiswaarts. Tot slot waren er overwinningen voor de D1, D3 en E2. De D3 won met maar liefst 0-13! Lees verder voor de eerste wedstrijdverslagen en kijk in het fotoalbum voor foto's van de C1! [Update: verslag Achilles 6 & C1 en foto's door Joost van Soest van de wedstrijd HKV/Achilels C1 - Achilles C1 toegevoegd!]

• Joost van Soest maakte foto's van de wedstrijd HKV/Ons Eibernest C1 - Achilles C1, je bekijkt ze in het fotoalbum via Competitie > Jeugd > 31 maart 2018.
  • Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!

Rust Roest 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

Rust Roest 2 - Achilles 2 (coachverslag!)

We begonnen sterk met een snelle 1-6 voorsprong. Helaas konden we dit niet vasthouden en door veel onnodige overtredingen en persoonlijke fouten kwam Rust Roest halverwege de eerste helft op gelijke hoogte en zelfs op 7-6. Toch toonden we veerkracht en gingen we met een kleine voorsprong de rust in.

In de tweede helft behielden we steeds een voorsprong, maar binnen korte tijd ging RR toch weer erop en erover naar 19-17 en met nog 5 minuten op de klok leken we te moeten berusten in een nederlaag. Niets was minder waar, we kwamen terug tot 19-19 en na de 20-19 vlak voor tijd ook tot 20-20. Na een gemiste vrije bal van RR kwam de bal nog eenmaal in ons aanvalsvak.... en we scoorden! Wellicht een Duitse overwinning, maar broodnodig en eindelijk eens een wedstrijd die voor ons de goede kant op valt. We hadden het onszelf echter nooit zo moeilijk moeten maken en de wedstrijd al veel eerder in het slot moeten gooien.

Ondanks de kritische noot en verbeterpunten ook een groot compliment voor het hele team: de tactische wissels werden zonder porren geaccepteerd en er is hard gewerkt en veerkracht getoond. We zijn vaak kritisch, maar de teamspirit maakt ons ook trots!

Martin

Tempo 3 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag mochten we met het derde aantreden tegen Tempo. Een goede ploeg welke in de zaal gepromoveerd is naar de overgangsklasse. Dit in ons achterhoofd wisten we dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. Het begin was erg sterk en we waren, naar mijn mening, de betere ploeg en namen al snel de voorsprong. Deze voorsprong liep uit naar een stand van 3-7 en dit was geen geflatteerd beeld. Het vervelende was wel dat wij deze voorsprong niet vast konden houden. De lange aanvallen van Tempo zorgde ervoor dat zij de stand weer gelijktrokken tot 8-8. Hierna namen zij zelfs de voorsprong alleen konden we net voor rust een doelpunt meepakken waardoor we toch met een punt voorsprong de rust in gingen.

Wissels aan de kant van Tempo en wat kleine domme foutjes waar Tempo dankbaar van profiteerde, zorgde ervoor dat de wedstrijd gelijk op ging. Het werd helaas duidelijk dat ook deze wedstrijd een spannend slot kende en de wedstrijd in de laatste minuten beslist zou worden. Met nog minder dan 1 minuut op de klok kreeg Tempo nog 1 aanval ondanks dat er goed werd verdedigd kwamen ze vanuit de 3-1 toch nog tot een schot welke erin viel. Eindstand 22-21. Erg jammer en als je kijkt naar de kwaliteitsverhouding was deze verliespartij niet nodig geweest. Het spel was gewoon erg goed en hier moeten we de rest van het veldseizoen ook vooral mee doorgaan. Ik zal eindigen met een opmerking van de tegenstanders die ons bedankte voor de spannende wedstrijd en tegelijk aangaf dat zij deze tegenstand in de zaal (kampioen 1e klasse) nauwelijks hebben gekregen. Volgende week zaterdag gewoon doorgaan met dit soort wedstrijden en dan gaan we een leuke laatste seizoenshelft tegemoet!

Groeten, Fabian

Crescendo 3 - Achilles 6 16-13

Soms heb je van die dagen. Dan zie je in het krantje staan dat je op gras moet. En dan denk je in eerste instantie aan een hobbelig veld, kuilen, knieblessures, gebroken enkeltjes, zwoegen, ploeterend in de modder ten onder gaan et cetera. Maar dan kom je ter plekke en dan blijkt niets van dat alles waar je voor vreesde waar te zijn! Helaas voor Team 6 was het zo’n dag was het dus niet. Van twee heren hadden ze er bij Crescendo één gemaakt. De betreffende heer was bij het uitzetten van het veld verantwoordelijk voor het op afstand leggen van de strafworpstip. Daarvoor ging hij liggen in het gras met zijn voeten tegen de paal waarna een teamgenoot vervolgens op schouderhoogte een strafworppin in de vochtige aarde prikte. Dan weet je het wel. Zeker als Yhoeri er tegenop moet springen. Daar komt nog geen krant onder als hij een poging waagt om omhoog te komen. Ligt niet helemaal aan Yhoeri hoor. Sinds zijn verhuizing naar het appartement aan de Landrestraat regent het klachten van de onderburen bij de huisbaas. De onderbuuv klaagt met name over de hakken van Lisa, maar inmiddels weten we dat Lisa die helemaal niet heeft. Blijft over… Maar goed. Wat Yhoeri in z’n vrije tijd doet moet-ie lekker zelf weten (wel ff je lippenstiftje beter wegvegen na een feestje, krullenbol), maar dientengevolge schuift onze casanova over de vloer zonder een hak, ik bedoel hiel, te lichten.

Sandra had een longontsteking. Gelukkig hadden we een reserve. Helaas was dat dan weer Niels. Daar had Sandra weer weinig aan. Ze speelde de wedstrijd toch maar netjes uit. Omdat het niet zo lekker liep kwam Niels in de tweede helft in het veld. Toen stond het inmiddels 10-4. Niels vreesde vooraf dat Evy zichzelf niet kon vermaken langs de lijn, maar met familie De Laleijne present kon ze kiezen uit liefst drie speelmaatjes. Op de opmerking dat Niels ‘dan wel vaker kon meedoen met Team 6’, reageerde hij dan ook gevat dat hij Evy bij de volgende wedstrijd ook wel kon brengen en dan “iets leuks voor zichzelf kon gaan doen”. Toch bedankt Niels. Aldus was de tweede helft iets beter maar niet goed genoeg. Het verschil was te groot om het weer spannend te maken en zo ontstond een niet te vermijden nederlaag. Nu even twee weken bijkomen en dan gaan we eens kijken hoe het kunstgras bij KVS erbij staat.

Groeten,
Erwin

HKV/Ons Eibernest C1 - Achilles C1
We hadden een wedstrijd tegen HKV Ons Eibernest. We speelden uit. Het was weer de eerste competitiewedstrijd na het zaalseizoen. De wedstrijd werd gefilmd, zodat we later terug konden zien wat we goed en fout deden. We begonnen fel. Helaas schoten zij heel veel raak uit niet zo veel kansen, maar bij ons ging de bal er maar niet in. We kwamen achter met 5-0. Toen scoorden wij en werd het 5-1. Bij rust stond het 7-2.

We gingen naar de kleedkamer en Koos zei dat het heel goed ging. Vooral het voorverdedigen ging steeds beter, maar we moesten zorgen dat we net iets eerder de binnenkant hadden, zodat onze tegenstanders helemaal niet meer konden insnijden. Maar over het algemeen ging het goed en waren we fel. Eibernest schoot helaas gewoon meer raak.

Aan het begin van de 2e helft werd het snel 7-3. Na nog doelpunten van Max, Xander, Thijs en mijzelf is het helaas 19-7 geworden. Maar door deze wedstrijd staan we nog maar 1 punt (met doelsaldo) achter op Kinderdijk, dus dat is top!

Merel

HKV/Ons Eibernest C1 - Achilles C1 (coachverslag)
De eerste veldwedstrijd is toch altijd weer lekker. Zeker als het een goed korfbalweertje is. En dat was het afgelopen zaterdag. We speelden bij en tegen Eibernest, en er stond aardig wat publiek aan de kant. Onze tegenstander had het goed gedaan in de zaal en was naar het NK geweest. Een flinke opgave dus. Aan de andere kant hadden we niets te verliezen en konden we vrij de wedstrijd ingaan. En dat gebeurde zeker.

De eerste helft werd er met veel energie gekorfbald. De duels werden goed aangegaan, onze rugbyoefening van donderdag heeft al gewerkt! Merel wist haar dame al in het eerste duel uit de wedstrijd te spelen. De verdediging stond gedisciplineerd en de aanval gooide het baltempo omhoog. Eibernest had hier moeite mee en leverde veel één-schots-aanvallen af. Mede dankzij Quin die veel rebounds pakte. Achilles had vaak meerdere kansen binnen één aanval. Helaas kwam de kwaliteit van Eibernest toch bovendrijven en scoorden ze 7 goals uit vrij weinig kansen. Onze afronding bleef achter en we bleven steken op 2 goals. 7-2 ruststand dus. Toch deden we niet onder voor onze tegenstander.

De tweede helft veranderde dat. De werklust bleef aanwezig, met Xander als positieve aanjager, maar we lieten wat meer gaatjes vallen. We hielden de discipline van de 1e helft niet vol. Eibernest gooide de druk op de ketel en daar had onze aanval het moeilijk mee. De Eibers gingen ook heel zuiver schieten en daarmee liep hun score hard op. Toch vielen er ook aan onze kant nog een paar mooie goals. Uiteindelijke stand 19-7. De complimenten voor de eerste helft. Het verhogen van het baltempo in de aanval geeft veel meer mogelijkheden. Volgende week spelen we tegen Ondo gewoon twee keer een eerste helft.

Achilles D1 - Pernix D1
Achilles D1 moest het in de eerste veldwedstrijd opnemen tegen pernix D1! Het was een prachtige dag om de overwinning binnen te halen en gelukkig is dat dan ook gelukt! Aanvallend werd heeel goed gespeeld, er zat veel snelheid in en de uitstap vanuit de paal was telkens op het goede moment! Heel knap ook dat dit de hele wedstrijd werd volgehouden! In de verdediging werden er onnodige fouten gemaakt, die ervoor zorgde dat wij geen afstand konden nemen van Pernix! Verder werd er wel heel goed voorverdigend en waren we erg fel op de bal, dit zorgde voor goede onderscheppingen waardoor we vaker goede aanvallen konden spelen! Uiteindelijk is het 13-9 geworden, en daardoor staan we nu bovenaan in de competitie! Als we dit niveau kunnen volhouden durf ik er op te wedden dat het kampioenschap zeker haalbaar is! Als laatste complimenten naar de spelers, ook namens de coach van het eerste! Die ons liet weten hoe goed jullie kunnen spelen en wat een plezier het is om naar jullie te kijken!!

Groetjesss,
De trotse coaches

Valto D1 - Achilles D1 (coachverslag oefenwedstrijd vorig
e week!)

Afgelopen zaterdag gingen we richting het Westland om tegen Valto een oefenwedstrijd te spelen. Het was behoorlijk fris en dat kon je ook wel zien met wat plaats fouten hier en daar. We begonnen de 1e helft sterk en we hadden aardig wat kansen als de Achilles leeuwen. Zo scoorde Paivi na enkele minuten de 0-1 en dat heeft wel even geduurd. Dat was dan ook te zien aan de vele kansen die we hadden waar jammer genoeg er niet zo veel van in gingen. Met een goede aangeef van Paivi kon Levy lekker een actie maken en zo tot scoringskans kon komen. Na vele minuten scoorde Levy dan ook de 0-2 en konden we eindelijk wisselen van vakken. Björn was er helaas niet bij de wedstrijd dus startte Lucas en hadden wij Aaron als wissel . Lucas had hier en daar een paar kansen maar helaas ging er niks in. Aaron daareentegen was erg aanvallend gericht en was een klein beetje zenuwachtig want wanneer hij de bal had kon hij niet 1 seconde stil staan. Beide deden zij het super goed en Aaron verasste ons echt want dit was zijn debuut in de D1.

Nu we terug zijn van de rust speelde Valto de 2e helft wel wat beter dan Achilles, want dat was te zien aan de kansen en het verdedigen. Wij lieten het vooral hangen omdat wij onze kansen niet af maakten en veel plaatsfouten maakten. Valto scoorde daardoor dus de 1-2 en kwamen terug. Alleen jammer genoeg voor Valto was dat ook het enige doelpunt dat zij maakten aangezien de vele kansen. Toch hebben wij gelukkig niet 2 doelpunten maar er 4 gescoord met dank aan de mooie doorloop goal van jill en de doelpunt van Paivi. Het was afgelopen en wij hebben dus met 1-4 gewonnen en het was met plezier om te zien. Aaron en Lucas nog bedankt voor reserve en het publiek natuurlijk die altijd de D1 aan komt moedigen!

Pepijn van Loon

Madjoe D5 - Achilles D3
Zaterdagmorgen kwart over acht verzamelen we voor de eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen op de welbekende plek aan het Pomonaplein. We moeten naar Rijnsburg voor een wedstrijd tegen de D5 van Korfbalvereniging Madjoe. Negen uur arriveren we, trainingsjassen en -broeken uit, en warmlopen maar op deze frisse en wat bewolkte ochtend.

Half tien start de wedstrijd. Dat warmlopen heeft goed gewerkt, want het team begint messcherp. Binnen de kortste keren staat het 0-2, door eerst een doelpunt van Bregje en snel daarna van Lucas B. Mooie en snelle aanvallen volgen elkaar snel op. Een volgend doelpunt kan niet uitblijven. En ja hoor, even later scoort Joost de 0-3 en zet hij ook nog eens de 0-4 op het bord. Vervolgens wisselen van helft. De nieuwe aanvallers pakken de draad moeiteloos op. Viggo maakt al snel de 0-5. Natuurlijk worden er ook kansen gemist. Zo wordt een mooie ‘wegtrek’ door Diederik net niet beloond met een doelpunt, maar al snel scoort Teun alsnog de 0-6. Vervolgens gaat de aanvalsstorm wat liggen en staat het vizier net wat minder scherp. Het rustsignaal klinkt. Tijd voor limonade en koffie.

Na de rust zet Lucas L. de 0-7 op het bord. Dan gaat het snel. Joost pikt nog een doelpuntje mee (0-8) en wordt daarmee de topscorer deze wedstrijd. Lucas L. maakt de 0-9. En Armin de 0-10, die er vervolgens nog eentje bijprikt: 0-11. Dan hebben zowaar de verdedigers van Achilles nog wat te doen, maar echt heel dichtbij een doelpunt komt Madjoe eigenlijk nooit. Nog één keer geeft D3 gas en Jalien maakt de 0-12. Uiteindelijk is de uitslag 0-13 geworden en is één doelpuntenmaker onbekend. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want het was vandaag vooral een mooie teamprestatie.

Toen het eindsignaal klonk, brak zelfs het zonnetje even door; een mooie knipoog naar ons team. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de volgende wedstrijd over twee weken thuis tegen de D3 van Phoenix.