Verslagen: Achilles 1 en 2 nemen 4 punten mee uit Delft!

Het was geen makkie voor Achilles 1, maar uiteindelijk kon een 'prima' overwinning in de tas gestopt worden, het werd 14-18 tegen Excelsior. Bij Team Twee ging het daarvoor iets gemakkelijker, de winst kwam nooit in gevaar: 14-21. In de Lier speelde Achilles 3 gelijk, tegen Valto. Op eigen veld wisten Achilles 4 en 7 te winnen van KZ Danaïden en ONDO. De A1 speelde - net als Achilles 3 - tegen Valto, onze A1 won met 24-13. Ook de A3 en A4 wonnen ruim: 13-21 tegen Tempo en 6-16 tegen Avanti. Achilles B1 speelde gelijk tegen Avanti, een gelijkspel was er ook tussen Futura E4 en Achilles E3. Tot slot overwinningen voor de D1 en F3. Lees verder voor de wedstrijdverslagen én om foto's te bekijken van de wedstrijden van Achilles 9, D3 en E1, gemaakt door Joost van \Soest! [Update: Verslagen Achilles 2, 3 en 6 toegevoegd)

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!
  • Joost van Soest maakte foto's van de volgende wedstrijden:
    Achilles E1 - KVS E1 & D3 - Phoenix D3, je bekijkt ze in het fotoalbum via Competitie > Jeugd > 14 april '18
    Fortuna 8 - Achilles 9, je bekijkt ze in het fotoalbum via Competitie > Senioren > 15 april '18

Excelsior 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

Excelsior 2 - Achilles 2

Na een vrij weekend mochten we eindelijk zelf weer aan de bak, maar het eerste doelpunt liet lang op zich wachten. Na ongeveer 13 minuten konden wij dan toch als eerste de korf vinden. De rest van de eerste helft lieten we zien dat we in Delft waren om te winnen. Verdedigend waren we erg sterk, waardoor Excelsior maar 3 doelpunten heeft weten te maken. Echter lukte het ons nog niet om aanvallend alle gekregen kansen af te ronden. Hierdoor was de wedstrijd nog niet gespeeld en gingen we de rust in met 3-7.

Het was aan ons om de tweede helft het gat groot genoeg te maken en ze niet terug te laten komen. De afronding ging een stuk beter en er werden meer doelpunten gemaakt. Achilles 2 liet onwijs goed spel zien met veel positiviteit en vechtlust. Aanvallend was iedereen aanwezig, waardoor Excelsior geen grip op ons kon krijgen. Waar wij normaal het publiek graag een spannend einde willen geven, liepen we ditmaal uit naar een grote voorsprong. Hierdoor ontstond er ruimte voor mooie balletjes en stond elke Achilliaan met een grote glimlach in het veld. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd overtuigend met 14-21. Kaylee, Alana en Simon, bedankt dat jullie mee waren als reserves! En ook het publiek bedankt voor de aanmoedigingen. Onwijs tof om te zien dat er zoveel Achillianen kwamen kijken. Volgende week spelen we om 14.00 thuis tegen Kinderdijk. Een belangrijke wedstrijd om zeker te zijn van handhaving. Tot dan!

Exelsior 2 - Achilles 2 (coachverslag!)

Na het zeer teleurstellende zaalseizoen is Achilles 2 er alles aan gelegen om de veldcompetitie anders te laten verlopen. Met 5 behaalde punten uit 7 duels tijdens het eerste gedeelte van de competitie zouden we er nog hard aan moeten trekken. De overwinning op hekkensluiter Rust Roest 2 weken geleden was belangrijk, maar er zouden nog meer overwinningen moeten volgen om onszelf in een vroeg stadium veilig te spelen. Zaterdag was Excelsior de tegenstander. Een ploeg tegen wie wij in de heenwedstrijd vooral aanvallend veel moeite hadden door hun lengte en meevang bij de heren.

Aanvankelijk hadden beide teams moeite om de eerste score te noteren, maar na ruim 10 minuten viel de 0-1 van onze kant en na een 2-2 tussenstand bleven wij het initiatief houden en liepen we uit van 3-8 naar een 4-9 ruststand. Vooral verdedigend uitstekend, maar wel geconcentreerd en waakzaam blijven want het verval tijdens een wedstrijd is wel vaker groot geweest bij het 2e. Hoewel we de betere ploeg bleven, vergaten we in de beginfase van de 2e helft het verschil verder uit te bouwen zodat het bij 11-15 met nog een kwartier op de klok nog niet gedaan was. Waar dit in eerdere wedstrijden van Team Twee geheid een spannende slotfase opleverde, was dit zaterdag niet het geval. We bleven geconcentreerd zoeken naar de goede kansen en maakten het perfect af. Via een spurt naar 12-21 werd het uiteindelijk 14-21.

Een wedstrijd waarin we hebben laten zien stappen gemaakt te hebben. Dynamisch gespeeld waar het kon en zakelijk, de juiste mensen uitspelend, waar het moest. Ook was het heel prettig om te zien dat onze dames erg op dreef waren en zo mede het verschil maakten.

Om zo snel mogelijk definitief lijfsbehoud veilig te stellen, zijn de komende 2 thuiswedstrijden tegen Kinderdijk en Albatros cruciaal. Beide ploegen staan op 3 punten achterstand, aan ons de taak om deze voorsprong uit te breiden.

Tot Zaterdag!
Team Twee

Valto 3 - Achilles 3

Zaterdag mochten wij aantreden tegen Valto 3. Valto staat momenteel in het midden met 8 punten. Door het verlies van vorige week staan wij nog steeds met 10 punten op de derde plek. KVS staat bovenaan met 16 punten waarop Tempo volgt met 14 punten. Dit weekend moeten KVS en Tempo ook tegen elkaar. Voor ons maakt dat helaas niet meer zo veel uit. Wij hebben al te veel punten laten liggen, maar we kunnen altijd hopen dat zij ook punten laten liggen. De vorige keer dat wij tegen Valto speelde werd het 18-17 in het voordeel van Achilles. Als wij gewoon laten zien wat wij kunnen dan zou deze wedstrijd niet spannend hoeven worden. Aan het weer zou het in ieder geval niet kunnen liggen, het zonnetje scheen, geen wind dus optimale omstandigheden om lekker een balletje te schieten.

De eerste aanval bestond uit Jeroen, Wesley, Laura en Jeanette. Hoewel Jeroen snel de 1-0 op het scorebord neerzette was het in dit vak veel zoeken hoe het werd neergezet. De tegenstander was een stuk langer dan wij en hierdoor hadden zij veel afvang. Dit maakte het lastig om lange aanvallen te spelen, ook omdat wij de rust niet bewaarde. In het andere vak met Simon, Fabian, Alana en Kaylee ging het iets vlotter in de aanval. Er werden veel kansen gecreëerd door iedereen maar werden niet allemaal afgemaakt. Valto had veel afvang en scoorde makkelijk terwijl er goed verdedigd werd. Met rust gingen wij met een achterstand de kleedkamers in.

De tweede helft moesten we er echt een schepje bovenop doen om de winst binnen te halen. Jammer genoeg werd dit ons lastig gemaakt door Valto. Valto verdedigde achter en speelde erg langzaam tijdens hun aanvallen. Er werd super goed verdedigd (complimenten voor Fabian en Wesley) maar jammer genoeg werd er niet voor verdedigd gefloten. Hierdoor wist Valto ons elke keer voor te blijven in de score. Als ploeg vonden we het moeilijk om hier mee om te gaan. We hadden geen antwoord op het ‘‘spel’’ wat Valto speelde. Met nog één minuut te spelen stonden we twee doelpunten achter. Maar wij zouden Achilles 3 niet zijn als wij hier niet nog wat uit konden halen. Wij zijn een goede ploeg die beter is dan Valto alleen dan moeten we het wel laten zien. Dit keer was het Wesley (die de hele wedstrijd al aan het beesten was) die in de laatste minuut nog even twee doelpunten erin gooit. De laatste maakte hij uit een vrije bal. Lekker hoor Wessel! Met een stand van 20-20 klonk het eindsignaal.

Tempo won deze week van KVS wat betekent dat Tempo en KVS gedeeld op de eerste plek staan met 16 punten. Wij sluiten aan op de derde plek met 11 punten. Kampioen worden gaat hem niet meer worden. Wat we dit seizoen nog wel kunnen doen is laten zien dat wij een ploeg zijn met kwaliteiten en zeker de potentie hadden om kampioen te worden. De volgende 3 wedstrijden worden thuis gespeeld. Zowel 1,2 als 3 spelen dan op het Achillesveld. Als we nog even onze schouders eronder zetten heeft het publiek ook nog wat om naar te kijken. De eerst volgende wedstrijd is tegen Die Haghe, ik verwacht dan ook dat iedereen gaat shinen zaterdag en we een mooie eindstand neer kunnen zetten. Bodaan nog bedankt voor het meedoen!

Jeanette

KVS 5 - Achilles 6 12-11

“Ken je dat, zo'n wedstrijd, die lekker loopt, en je een record zet op missers waardoor de tegenpartij er enigszins genant-lachend met de punten vandoor gaat. GATVERDEPIELEKES,” aldus Marieke in onvervalst Brabants in de groepsapp van Team 6. ‘That about sums it up’ als je Groundhog day hebt gezien. Maar goed. Marieke miste dan ook de doorloopbal die ons verlossing kon brengen. Afgezien van het scoreverloop, wat spannend leek, was er niet veel aan. Zag ook YHoeri's vriendin Lisa die na het lezen van alle losbandigheden over haar partner in de Leeuwenkrabbels zelf maar eens polshoogte kwam nemen op het veld. Later op de avond zou hij haar mee uit eten nemen. YHoeri had namelijk een Syrische vluchteling geregeld om voor hem te koken. Typisch Yhoeri. Naast schuinsmarcheerder ook nog eens koloniale uitbuiter. “Maar ik ben wel donateur van het Rode Kruis!” aldus Yhoeri. Niets nieuws onder de zon voor Lisa dus.

Afgezien van de uitgewisselde aaien over de bol tussen Tjitses tegenstander en de Fries himself was het een sportieve wedstrijd. Tjitses tegenstander was dusdanig onder de indruk dat hij ook na de wedstrijd bleef hangen in een jaren negentig staarwedstrijd. Ieder z’n ding zullen we maar zeggen. Ik ga persoonlijk liever voor dat ‘wedstrijdje’ waarbij je een rondje maakt van je duim en je wijsvinger en dat je probeert iemand op onverwachte momenten ‘door het gat te laten kijken’. Beetje vaag misschien, maar als je het hebt gespeeld, weet je wat ik bedoel. Veel gemiste kansen dus. En dan loopt het niet goed af en verdien je het ook niet om te winnen. Er was nog een kleine voorsprong bij rust, maar soepel qua afronding liep het allerminst. Helaas pindakaas. Wie we ook misten waren de ouders van Daan. Wellicht lag het percentage missers daarom zo hoog. Daan zou ze op de kop geven en ervoor zorgen dat ze er de volgende wedstrijd tegen Velocitas 4 weer zijn. Sembo, thanx voor je invalbeurt!.

Groeten,
Erwin

KZ Danaiden D1 - Achilles D1
Vandaag speelden we uit in Leiden.
We begonnen gelijk goed met een doorloop van Levi 0-1. Demi maakte daarna nog een mooie doorloop aangegeven door Levi 0-2. Jill maakte een doorloop die aangegeven was door Mick 0-3. Na drie punten voor Achilles scoorde KZ 1-3. Levi maakte de 1-4 door een onehander. Toen scoorde KZ weer 2-4. Jill maakte de 2-5 door een doorloop. Daarna kregen we een vrije bal en die werd gescoord door Mick 2-6. 3-6 voor KZ. Toen maakte ik een doorloop 3-7. Jill maakte een heel mooi afstandsschot 3-8. Een omdraaibal van Nikki 3-9.

In de rust nog even bespreken wat er beter kan en daarna weer verder. Damien maakte gelijk de 3-10. Demi maakte al snel weer een doelpunt 3-11. Mick kreeg een stip en die legde hij er in 3-12. Na de stip maakte Mick ook nog een afstandsschot 3-13. 3-14 Björn trekt weg van de paal en maakt een mooi doelpunt. Nu hebben we allemaal gescoord! Het is weer tijd dat KZ scoort 4-14. Jill maakt nu twee punten achter elkaar. Eerst een doorloop en dan 1 van afstand. Het is nu 4-16. Levi maakt een mooie dieptebal 4-17. 5-17 nog een puntje voor KZ. Nikki maakt een doorloop met één hand 5-18. oké het laatste puntje voor KZ 6-18. Levi eindigt de wedstrijd met 2 afstandssoten 6-20

We hebben 7 doorlopen gemaakt en 13 verschillende schoten.

Scheidsrechter bedankt. Jordy, Jisse en Pepijn bedankt voor het coachen. Supporters bedankt voor het aanmoedigen en voor het bijhouden van de stand. En natuurlijk KZ bedankt voor de leuke en sportieve wedstrijd. Mijn oom kwam ook nog kijken en dat was super leuk!

Groetjes Paivi

Achilles D1 - KZ Danaïden D1 (coachverslag!)
Achilles D1 heeft in het weekend een aardige lekkere pot gespeeld en dat was ook te zien aan de stand. Achilles begin fel en wilde lekker die 2 punten pakken uit leiden. Het was genieten om te zien en om te coachen aan de zijkant. Ons aanvalsvak begon sterk en daar kwam ook meteen een lekker doelpuntje uit van Levi. Demi en jil versterkten de punten en vervolgens was het al 0-3. Aan de coaches van KZ zag je al dat zij het zeker moeilijk gaan krijgen deze wedstrijd. Ze scoorden daarna jammer genoeg de 1-3 en kwamen uieindelijk toch tetig met de 3-6. Achilles was niet heel scherp in de verdediging en zij moesten toch wel een tandje erbij doen om de punten te pakken. Toen het rust werd wist dat Achilles het iets beter moest doen en die stand proberen te vergroten.

Dat was ook zeker zo gebeurd , want het werd ineens 3-14 en we stonden aardig voor. Wij lieten natuurlijk onze reserve (aaron) ook wat minuutjes maken en daar maakten hij goed genruik van. Hij was erg fel en maakten hier en daar wat mooie acties. Hier dan ook een goal uit , wat ik goed gekeurd had (de scheids jammer genoeg dus niet). Hij heeft ook zijn eigen wedstrijd gemist en daarbij grote complimenten dat hij toch met ons mee wilden gaan. Achilles dacht al aan die 2 lekkere puntjes maar hier en daar kwam KZ nog een heel klein beetje terug, maar wel jammer genoeg omdat we niet heel scherp meer waren en domme foutjes maakten , zoals plaatfouten. Ze scoorden nog 3 erbij, wat dus tot 6 leidden en wij toch wel dat gat wat ons tot 20 leidden. In het formulier stond 19 maar het was toch goed bijgehouden van onze ouders aan de zijkant die altijd goed aanmoedigen. Dat ene puntje was geen probleem want levi wist dat hij telde en daardoor er aardig wat in heeft geschoten. Het was een goed begin van de dag en ook leuk om zo een wedstrijd te beëindigen. Ik heb erg genoten en ik hoop andere ook. Maar snel weer zo'n wedstrijdje en dan zullen we meer en meer punten pakken!

Pepijn van Loon

Achilles D3 - Phoenix D3
Op zaterdagochtend kon de D3 van Achilles lekker lang uitslapen. We hoefden namelijk pas om 12:15 uur te spelen. Toen het eindelijk zover was en de opstartproblemen waren verholpen, konden we beginnen.

In het begin was het spannend toen Phoenix 0-1 scoorde. Maar dat bleek toch niet het geval want al gauw maakte Achilles 1-1, 2-1, 3-1 en 4-1. Toen werd het rust…

De tweede helft begon en we maakten nog heel wat doelpunten. Op een gegeven moment pikte Phoenix ook nog een puntje mee maar dat was eigenlijk nutteloos tegen de doelpunten regen van Achilles. De eindstand werd 12-3.

We hebben allemaal goed ons best gedaan. Bedankt scheidsrechter en bedankt coaches.

Bregje

Refleks - Achilles E3 (vorige week!)
We hebben zaterdag gespeeld bij Refleks. Het was heel lekker weer. Dat was voor de ouders dan weer fijn. Het eerste doelpunt was voor Refleks (1-0). Gelukkig scoorde Donya (1-1) daarna de gelijkmaker. Daarna scoorde Milan maar die werd helaas afgekeurd. Refleks scoorde weer (2-1) maar gelukkig scoorde Jurre met zijn beroemde doorloop (2-2) . Daarna was het rust. Uit en verre worp scoorde Donya (2-3) maar daarna kwam Refleks met 4 doelpunten (6-3). In de laatste minuten scoorde Jurre nog een keer met een moois afstandsworp (6-4). Helaas was dit de eindstand en hebben we verloren. Toch houden wij altijd de lol erin en gingen we leuke groepsfoto’s maken op het veld.