Verslagen: Achilles 1 laat kostbare punten liggen

Achilles 1 liet zaterdag niet zien waartoe het in staat was en dat kostte dure punten: het werd 13-15 tegen Kinderdijk. Koploper Albatros liet ook punten liggen, een gemiste kans om dichterbij te kruipen dus. Team Twee deed betere zaken en versloeg de reserves van Kinderdijk, 21-15. Achilles 3 speelde een sterke pot over alle schijven, Die Haghe werd met 30-11 verslagen. Tot slot ook overwinningen voor zondagsploegen Achilles 5 en 9. Achilles A1 verslikte zich in Tempo A1. Achilles A2 wist wel te winnen, Excelsior werd ruim verslagen met 26-12. Ook de A4 won ruim, met 21-9 van Velocitas. Achilles B1 maakte het zichzelf iets te lastig maar wist 'gewoon' te winnen, tegen ONDO werd het 13-12. Verder wisten ook de C2, C3, D1, E1, E3 en F2 te winnen. De D3 speelde in een leuke wedstrijd gelijk tegen de Vissen van KVS/Maritiem D3. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en om de foto's te bekijken van Achilles A4 tegen Velocitas, gemaakt door Joost van Soest! [Update: Verslag Achilles D3 ]toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!
  • Joost van Soest maakte foto's van de volgende wedstrijden:
    Achilles A4 - Velocitas A3, je bekijkt ze in het fotoalbum via Competitie > Jeugd > 21 april '18

Achilles 1 - Kinderdijk 1

Volgt zsm!

Achilles 2 - Kinderdijk 2

Afgelopen zaterdag mocht Achilles 2 thuis aantreden tegen Kinderdijk 2. Het vorige duel uit ging helaas nipt verloren, maar het tweede team zit op dit moment in een goede flow. Het vertrouwen in een goed resultaat is aanwezig, maar we mocht zeker niet onderschatten. Winst betekend in dit geval afstand nemen van de onderste regione.

Achilles startte goed en kwamen al snel op een voorsprong van 3 á 4 punten. Echter waren wij niet bij macht deze voorsprong uit te breiden. Kinderdijk bleef aanhaken, waardoor hun hoop op een goed resultaat in leven kon blijven. Bij rust hadden wij ondanks beter spel toch een voorsprong van slechts 4 doelpunten. Dit had meer moeten zijn. In de rust werden wij er ook op geattendeerd dat het net een stukje scherper moest in de afronding. Kansen waren er namelijk genoeg. Net dat stukje extra scherpte hadden we nodig om de voorsprong uit te breidden.

Kort na rust was die scherpte nog steeds niet aanwezig, waardoor Kinderdijk bleef aanhaken. Pas 10 minuten voor tijd konden we echt afstand nemen, daarna was het een kwestie van om de wedstrijd volwassen uit te spelen. Het was mooi om te zien dat we dit ook hebben gedaan en de tegenstander geen kans meer hebben gegeven op de overwinning. Uiteindelijk kwam de einstand op 21-15. Een hele belangrijke overwinning, waardoor we echt afstand hebben gedaan van de degradatiezone.

Na afloop van de wedstrijd zagen we ook nog eens dat de nummers 1 en 2 van de compititie hadden verloren, waardoor we zelfs stiekem weer een klein beetje naar boven kunnen kijken. Maar voorlopig kijken we het wedstrijd voor wedstrijd aan. Het is in ieder geval belangrijk dat Achilles 2 deze goede lijn doortrekt.

Groet,
Twan

Achilles 3 - Die Haghe 4

Wat een prachtige dag... Heerlijke temperatuur, iedereen vrolijk en allemaal gemotiveerd om te winnen. We hadden nog niet eerder verloren van Die Haghe, maar we moesten ze ook zeker niet onderschatten. Vol aan de bak dus.

Het fluitsignaal ging en wat waren wij scherp. Alle ballen werden goed geplaatst, het spelletje van 4-0 naar 3-1 liep goed en de one-handers waren fenomenaal! Het was een goed begin met een behoorlijke scoringspercentage. Dat is iets wat we soms nog missen. Maar vandaag niet want (bijna) alles viel erin.

Persoonlijk hield ik al mijn hart vast halverwege eerste helft, omdat het vaak moeilijk is om zo’n percentage vast te houden en Achilles 3 laat zijn tegenstander nog weleens terugkomen. Maar nee hoor het team stond er en we waren sterk. Natuurlijk hier en daar een foutje maar geen enkele wedstrijd is perfect. In de rust was het eigenlijk al wel duidelijk, want de kans dat Die Haghe nog terug kon komen met een groot verschil (ik weet helaas de ruststand niet meer, maar die was al groot) was toch erg klein. Desalniettemin was het toch belangrijk om door te blijven zetten en ook de tweede helft het tempo er in te blijven houden. En dat lukte, want uiteindelijk hebben we een prachtige uitslag van 30-11 weten neer te zetten. Nee Bart, 29 was niet mooi genoeg. En volgens mij wist je dat stiekem zelf ook. Lekker laatste doelpuntje!

Ik wil allereerst de scheids bedanken. Prima gefloten! Daarnaast uiteraard alle supporters en ten slotte wil ik mijn persoonlijke complimenten uiten naar het team. Dit zijn de wedstrijden waarin we laten zien wat we kunnen, iedereen heeft gestreden, en dat met het warme weer. Well done!

Groetjes Alana

Tempo A1 - Achilles A1
Beste lezer, deze keer wel een verslag van de wedstrijd van de A1. Op deze hele zonnige dag speelde wij tegen Tempo A1. Deze ploeg zijn we al vaker tegen gekomen, of we hadden gewonnen of verloren destijds is een beetje vaag voor mij. Wel weet ik dat het elk keer weer een spannende wedstrijd is geworden. Deze keer was dat ook weer het geval! Hoewel ik persoonlijk graag op het strand had gelegen in de hitte was dat helaas niet mogelijk want ook met deze temperaturen moet er gespeelt worden. Met geen wolkje aan de lucht en geen schaduw plek te bekennen was het een heftige wedstrijd! Dit was het weerbericht van zaterdag 21 april!

Nu overschakelingen naar de wedstrijd! Over het algemeen gingen de twee ploegen gelijk op! Alleen Tempo maakte de kansen die zij kregen wel af en wij niet! Aanvallend gezien kregen wij veel kansen, meer dan tempo! Het probleem lag niet aan onze verdediging, maar aan het aanvallende spel waarin wij wel de kans kregen maar deze kansen te weinig aan het benutten waren! Dat was het wel weer voor deze keer! De enige keer sinds tijden dat er een verslag wordt geschreven zonder dat er punten zijn behaald! De wedstrijd eindigde 17-14 voor tempo en een gele kaart voor Rober! Tot het volgende verslag... of niet! Maar voor een echt wedstrijdverslag moet je maar gewoon komen kijken!

Groetjesss

Achilles C1 - Maassluis C1
Zaterdag speelden we op Achilles tegen de club Maasluis. We hadden een goed gevoel voor de wedstrijd, omdat we er hard voor hadden getraind. We stonden in het begin een beetje achter maar kwamen terug met een prima stand in de rust. We kregen een peptalk van onze coaches en gingen met nieuwe energie de tweede helft in. Het was helaas 8-14 geworden en dat vonden we wel jammer, maar iedereen had goed gespeeld en daar waren we heel blij mee.

Groeten Ivy

Crescendpo C2 - Achilles C2 (verslag vorige week!)

Crescendo won nipt met 7-6: dat draaien we volgende keer om
2 invallers Kimberley en Elishya en coach Niek: bedankt!

❤️ Femke

Phoenix C3 - Achilles C3
Vandaag moesten we tegen Phoenix C3 in Zoetermeer. Voor dat we met de wedstrijd begonnen hebben we ons eerst ingesmeerd met zonnebrand. Zelfs onze trainer Sander heeft zich dik ingesmeerd ???? Het was namelijk 12 uur toen onze wedstrijd begon en de zon scheen flink. In de zon was het wel 25 graden.

De wedstrijd begon en na 7 minuten was het eerste doelpunt gemaakt door Niek dit was een doorloop aangegeven door mij. Daarna deden we het andersom toen nam ik een doorloop die werd aangegeven door Niek. Het was 0-2. Na de rust werd ik gewisseld door Paivi en Ocker voor Damien.

Het bleef nog een lange tijd 0-2 en mocht ik er voor Kimberley weer in. Ik stond in 1 vak met mijn broer Damien en ik kon weer een doorloop maken die werd aangegeven door mijn broer. 0-3. Daarna scoorde Phoenix 1-3. Tafique werd gewisseld voor Ocker. Phoenix maakt de 2-3. Paivi maakte de 2-4 dit was een mooie aanval. Daarna nog een mooie doorloop goed aangegeven door Naomi waardoor Damien de 2-5 kon maken.

Het was een leuke wedstrijd en we hebben voor de tweede keer gewonnen!! En we staan eerste in onze poule. Wie weet worden we wel Kampioen!

Bedankt scheidsrechter en Phoenix voor deze wedstrijd.
Paivi en Damien bedankt voor het reserve staan.
Sander bedankt dat je ons weer goed gecoacht hebt en alle ouders die aanwezig waren ook ontzettend bedankt voor het aanmoedigen!!

Groetjes Melissa Leben

Achilles D1 - TOP D1
De D1 moest afgelopen zaterdag tegen TOP aantreden, waar voor de zaal met 10-5 van werd gewonnen. De eerste 2 wedstrijden van het 2de helft veldseizoen werden vrij gemakkelijk gewonnen met 13-9 van Pernix en 6-19 van KZ Danaïden. Belangrijk dus om ook 2 punten tegen TOP binnen te slepen voor het eventuele kampioenschap.

En het begon goed, binnen 2 minuten stond de stand van 2-0 al op het scorebord. We hadden eigenlijk gelijk door dat de zwakke schakel de lange dame van TOP was en daar speelden we goed op in: hoog baltempo, de heren uit de ruimte de ondersteuning pakken en de dames vervolgend druk naar binnen zetten. Zo scoorde eerst Demi, waardoor TOP van dames wisselde. Echter had dit weinig nut, aangezien nu Paivi er langs vloog. Mooi om te zien dat jullie de afspraken dan ook direct nakomen als vak en helemaal als het resultaat er dan ook is, klasse! De gehele wedstrijd hebben we eigenlijk op voorsprong gestaan en was er weinig rede tot paniek. Achilles had de meeste kansen en verdedigend zat het eigenlijk goed in elkaar. Maar helaas maakte we het onszelf daarna erg moeilijk. Nogmaals verdedigend zat het perfect in elkaar, maar we kregen de bal maar niet naar de aanval waardoor wij stukken minder aanvallen kregen dan in de 1ste helft. We moeten echt vooral slimmer zijn in dit soort zaken, hard werken doen we altijd maar juist op deze momenten moet je “slim” rennen door op de juiste momenten aan te zetten en de juiste lijnen te lopen. We gaan er weer hard op trainen, want aan de inzet ligt het niet! Hoewel TOP aanvallend niet heel sterk was, lukte het ze toch om op een 5-6 voorsprong te komen en dat was mede omdat bij ons de paniek een beetje toe sloeg. Echter door de achterstand kwam er toch weer wat los bij onze D1 en deden we er nog een schepje bovenop. Door een wissel moest Levi worden uitgespeeld in de aanval wat aardig wat druk met zich mee brengt, maar hij maakte het waar. Het hele vak zorgde dat Levi in positie werd gebracht dat een doelpunt opleverde (6-6) en dat is heel knap om dit al in de D voor elkaar te krijgen. Echter was de druk op Mick even hoog, want hij moest extra verdedigen en dan kan je voor je gevoel alleen maar falen doordat je eventueel een doelpunt tegen kan krijgen, maar Mick deed het perfect door zijn “nieuwe” heer uit te schakelen.

Met een gelijkspel zouden we onszelf echt tekort doen, maar gelukkig had Paivi een megaschot voor het eind bewaard dat resulteerde in de 7-6. Vervolgens kreeg TOP nog een aanval, maar al snel hadden we de bal onderschept met nog minder dan een minuut op de klok, dus de winst kon ons niet meer ontglippen zolang we in balbezit bleven. Rustig en lang aanvallen tot het eindsignaal was de opdracht, alleen Mick dacht daar anders over. Die dacht ik sta zo lekker in een schotpositie, dus die trainers kunnen me wat....en ja hoor, GOAL! Ik zeg maar zo, als je scoort heb je gelijk dus ik zeg bij deze: goede keuze Mick! :P

Al met al dus niet onze beste wedstrijd, maar wel een hele gave, leuke en spannende wedstrijd dat ook te merken was aan het publiek. Bedankt, jullie hebben onze D1-ers er doorheen gesleept. En ik kan alleen maar zeggen hoe gaaf ik het vind om dit team te coachen.....jullie zijn zo fanatiek, hebben altijd zo veel inzet, dat het zóóóó leuk voor mij als trainer maakt. Dank daarvoor!

Aaron en Manelle super bedankt dat jullie weer klaar stonden voor onze D1, klasse. Ook de scheidsrechter bedankt voor het fluiten. Nu even een een paar weken geen wedstrijden en dan staan we weer paraat op maandag 14 mei tegen dezelfde tegenstander: TOP!

Ciao!
Jordy

KVS/Maritiem D3 - Achilles D3
Een lekker zonnetje, een heerlijke temperatuur en een mooie pot. Achilles D3 reisde deze zaterdag naar Scheveningen om te spelen tegen KVS/Maritiem D3. Waar we de vorige wedstrijden met gemak wonnen, was dit andere koek.

KVS begon furieus en scoorde al snel de 1-0. Dat was het signaal voor Achilles om goed te gaan verdedigen. KVS had weliswaar vaak de bal in hun aanvalsvak, maar echt gevaarlijk werden ze lange tijd niet. Zo lieten Joost en Thezeeb een aantal mooie onderscheppingen zien. Naar verloop van tijd kwam Achilles steeds meer onder de druk uit en kon het zelf gaan aanvallen. KVS verdedigde echter ook goed. Het bleef daardoor lang 1-0 voor KVS. De 1-1 viel uiteindelijk toch; Lucas L. scoorde. Loon naar werken. Vervolgens golfde het spel op en neer, waarbij Achilles iets meer in de verdediging zat dan in de aanval. Teun verdedigde scherp, Jalien en Diederik onderschepten ballen. Toch viel het niet mee het spel te verplaatsen naar het aanvalsvak. We gingen de rust in met de stand 1-1. In de rust kregen we nog wat goede tips van onze trainer Annelotte; een bekertje limonade; en weer door.

Na de rust leek Achilles al snel op 1-2 te komen. Helaas keurde de scheids het punt af (naar het oordeel van de meegereisde fans zwaar onterecht ;-). Aan de andere kant scoorde KVS helaas wel een goedgekeurd punt; 2-1 achter. Gelukkig sloeg Achilles gelijk terug. Na een mooi een-tweetje tussen Vigo en Teun, scoorde Teun de 2-2. Vervolgens probeerde KVS de leiding weer te nemen. Onder andere Bregje voorkwam dat met een mooie onderschepping. De teams bleven aan elkaar gewaagd, alhoewel de scherpte er bij KVS vanaf leek. Armin maakte daar goed gebruik van en scoorde de 2-3. Voor het eerst in de wedstrijd stonden we voor. Helaas werd het toch nog 3-3. Zo eindigde deze spannende pot in een gelijke stand.

Groetjes, Diederik

Weidevogels E1 - Achilles E1
Op een zonnige dag speelden we uit tegen Weidevogels E1. We waren helemaal compleet. Er staat veel op het spel. In onze pool zijn we erg aan elkaar gewaagd, de teams en de scores liggen dicht bij elkaar. We gingen voor winst. Via – via hoorden we dat Weidevogels een bepaald trucje gebruikt, waardoor ze tegen Die Haghe veel scoorden. Gelukkig hebben we bij onze trainingen hierop gelet, zodat we echt goed voorbereid waren.

In het eerste kwart speelden we goed rond. Weidevogels was goed aan het scoren. In het tweede kwart waren we goed aan het aanvallen, we scoorden namelijk veel uit de rebound. Weidevogels zat er goed bij.

In de pauze vertelden onze coaches Nikki en Bente dat we meer moesten gaan rondspelen. En daar hebben we goed naar geluisterd want in de tweede helft speelden we beter over. De Weidevogels bleven maar goed scoren. In het vierde kwart schoten we allemaal heel onrustig. Weidevogels stonden ook onder druk. Uiteindelijk werd het 12-13, winst voor ons. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben gewonnen. Volgende week zijn we vrij maar de volgende wedstrijd moeten we zeker beter rond gaan spelen.

We staan nu gedeeld eerste in onze pool, samen met KVS en Die Haghe. Het wordt dus nog spannend!

Om 15.30 uur mochten Esmee en ik oplopen met het eerste.

Dit verslag is van Dirk

ALO E1 - Achilles E2
Op een tijdstip dat ik hier niet zal herhalen in verband met schokeffect , verzamelden we op ALO. De zon scheen, Lukas was ingetapet en de wedstrijd kon beginnen.

Al snel 1-0 en 2-0. Achilles beweegt maar moet nog even wakker worden. 3-0 en 4-0. Gelukkig schijnt de zon nog steeds. En toen de 4-1. Mooie actie van Sanne. En daarna de 4-2. Strakke bal van Jens. Dit gevolgd door de 5-2. Even een minuutje rust, een slokje water en wat wissels. Snel al weer 6-2 en 7-2 en 8-2. We hebben een sterke tegenpartij. 9-2. Toen de 9-3 door Lukas. Mooie worp. Gevolgd door 10-3. Sanne zorgde voor de 10-4. Gevolgd door de 11-4. Rust.

Daarna de 11-5 op afstand door Jens. Het werd 12-5. Er worden mooie pogingen gedaan door Achilles maar de tegenpartij schiet vaak raak. Dat bewijst de 13-5. En de 14-5. En de 15-5. En de 16-5. En de 17-5. Dit verslag begint onderhand de vorm van een rekensom aan te nemen. Maar ja. ALO doet het gewoon goed. Het wordt 18-5. Jens zorgt voor de 18-6. En Erik voor de 18-7. En Milan voor de 18-8. Weer een opsomming .... dit keer voor Achilles. Dat zijn de leukere sommen. Snel al weer 19-8. En 20-8. En dat is de eindstand. De zon schijnt nog steeds. Dus tijd om de rest van de zaterdag te beginnen. Fijn weekend allemaal.

Namens Jens.... Lara

Achilles F1 - ALO F1
Ik heb alleen maar heel erg op mijn tegenstander gelet, dus ik vind het best moeilijk om een wedstrijd verslag te schrijven. In de zaal hebben we heel dik verloren van Alo. Nu een nieuwe kans. Prachtig weer, lekker vroeg.

Alo begon met scoren, maar we volgden. We gingen de rust in met 3-4, spannend dus. We bleven veel dichter bij Alo dan in de zaal. In de tweede helft kwamen we zelfs heel even voor gestaan. Maar helaas, dat was van korte duur. Alo had nog een eindsprint in huis. De wedstrijd eindigde met 6-9 .

’s Middags mochten Xander, Semm, Tim en ik mee oplopen met het eerste. Ik liep met Julia mee.