Achilles haakt af in kampioensrace, Achilles 2 veilig

De dag na Koningsdag stonden er maar weinig wedstrijden op het programma. Achilles 1 kwam wel in actie, maar het werd geen makkelijk potje tegen Albatros. De ploegen konden niet van elkaar weglopen, koploper Albatros trok na 70 minuten toch aan het langste eind. Team Twee stelde handhaving veilig, door de reserves van Albatros met 19-9 te verslaan. Ook Achilles 3 won uiteindelijk ruim. Bij rust was het verschil nog maar 2, maar uiteindelijk werd er met 21-11 van Avanti gewonnen. De A1 ging op bezoek bij de A1 van de Scheveningse Vissen, waar met het kleinste verschil een overwinning kon worden bijgetekend. In eigen huis had de B1 geen kind aan Tempo B1, Tempo werd met 24-13 verslagen. Lees verder voor de wedstrijdverslagen van deze week. Foto: Menno Overwater

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!

Achilles 1 - Albatros 1

Volgt zsm!

Achilles 2 - Albatros 2

Na drie van de vier finales winnend afgesloten te hebben was het tijd voor de vierde en laatste finale van missie handhaving. Twee ploegen in vorm, Albatros behaalde vijf punten, wij behaalde 6 punten sinds de hervatting van de veldcompetitie. Beide ploegen halen alles uit de kast om degradatie te ontlopen. Bij winst hoeven we niet meer naar beneden te kijken en zijn we gehandhaafd.

Dat beide ploegen vol gas zouden geven werd al snel duidelijk. De scheidsrechter die werkelijkwaar alles toeliet had geen grip op de wedstrijd waardoor beide ploegen vergaten te korfballen en meer bezig waren aan een rugbywedstrijd onder de korf. Het ene vak had daardoor moeite met herhalen en de korf te vinden waarbij zelfs twee goals werden afgefloten. Gelukkig speelde het vak met Michael, Amel, Katrien en Mariska fantastisch waardoor we aan de goede kant van de score bleven en langzaam konden uitbouwen naar een 9-5 voorsprong met rust.

Na rust belangrijk om de rust te pakken en de vier punten verschil vast te houden en uit te breiden. De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als bij Excelsior. De eerste minuten ging het nog gelijk op maar daarna walsden we er compleet over heen, waren we de baas en gaven we met regelmaat korfbal les. Net als de afgelopen weken straalt Team Twee vertrouwen, kwaliteit maar vooral plezier uit. Na een rush van 5 doelpunten in korte tijd stond er een tussenstand van 17-8 op het bord en was de klus geklaard. Na de onehander van ondergetekende werd er afgefloten bij een 19-9 eindstand en is handhaving een feit!

Missie handhaving is dus behaald. Doordat de ploegen bovenaan wat punten hebben laten liggen kan er zelfs naar boven gekeken worden. En laten we nou net de laatste drie wedstrijden tegen de nummers 1, 2 en 3 spelen. En laat de koploper nou net hetzelfde programma hebben. Met drie punten (één bij winst volgende wedstrijd) achterstand is alles nog mogelijk. Nog drie finales voor missie kampioenschap. En dat begint 12 mei tegen koploper Fortis. Gaat Team Twee van degradatie in de zaal naar kampioen op het veld, of kan de ploeg rustig het seizoen uitballen?

Ilan

HKV Achilles 3 – Avanti 4

Na al het oranje gedruis kon Achilles 3 zich opmaken voor een wedstrijd, die bepalend is voor de eind afsluiting van het veldseizoen. De tegenstander voor vandaag is Avanti uit Pijnacker. In de vorige wedstrijd tegen Avanti wist het 3e in stormachtige weersomstandigheden een nipte 19-21 overwinning binnen te slepen. Nu moest Achilles 3 in dezelfde weersomstandigheden het kunstje weer herhalen, maar wel nu het liefs met een iets minder spannende uitslag.

De wedstrijd startte met in de eerste aanval: Laura, Jeanette, Bart en Simon en in de verdediging: Alana, Kaylee, Wesley en Jeroen. Na het passeren van een hevige regenbui, kon de wedstrijd beginnen. Achilles had in het begin van de wedstrijd moeite, om van Avanti los te komen. Aanvallend ging het wel goed, maar in de verdediging werden er fouten gemaakt waardoor Avanti de aansluiting kon behouden. Uiteindelijk kon Achilles met een verschil van 2 punten de kleedkamer opzoeken.

Na de rust hadden we het verdedigend beter op orde en hielden we Avanti op 3 doelpunten. Aanvallend was er wel even een moeilijke periode, wanneer Avanti ons nog uit het spel wilde halen door achter te verdedigen. Dit zorgde voor een aantal 1 schots aanvallen, maar doordat wij gewoon ons ding deden zag Avanti er uiteindelijk in dat het geen zin meer had. Achilles pakte door en liet Avanti op geen enkel moment meer in de wedstrijd komen, wat resulteerde in een mooie 21-11 eindstand. We kunnen trot zijn op het resultaat wat we met elkaar hebben neergezet en de manier waarop we het gedaan hebben. Volgende week kunnen hebben we even rust, waarna we de week daarna thuis tegen Des de goede flow kunnen doorzetten.

Groeten,
Simon Rodriguez

Jeugdverslagen

KVS A1 - Achilles A1
Zaterdag 28 april een dag met alleen maar regen, speelden we uit tegen KVS. Omdat Rober 2 gele kaarten heeft werden we gecoacht door Leon en Valerie. Afgelopen dinsdag hebben we een goede training gehad van Leon met veel extra tips voor de wedstrijd van vorige zaterdag.

De wedstrijd begon met 0-1 voor Achilles. Daarna scoorde KVS snel en pakten zij een voorsprong. Tot de rust stond KVS constant 1 of 2 punten voor. Met 6-4 achter gingen we de kleedkamer in waar we een peptalk kregen om de wedstrijd weer goed in te gaan.

Na de rust bleven we nog een lange tijd 2 punten achter staan. Als wij scoorde, scoorde KVS ook. De laatste 8 minuten gingen in en eindelijk konden we doorzetten, zoals wij als A1 vaker in de laatste minuten laten zien. En dan 4 minuten voor tijd komen we 11-12 vóór. Een minuut later maakt KVS toch nog de stand gelijk. Met 1 minuut voor tijd maken we de 12-13 en pakken we de winst. Een erg spannende en leuke wedstrijd volgens ons en ook volgens de toeschouwers.

Op 12 mei om 11:00 spelen we thuis tegen HKV. We kunnen jullie steun goed gebruiken, dus kom ons allemaal aanmoedigen!!