Verslagen: Achilles D1 en D3 kampioen!

Voor Achilles 1 stond niets op het spel en helaas was dat terug te zien op het veld: Merwede won met 16-9. Team 2 maakte er ondanks de tropische omstandigheden wél een spannend potje van en kan dankzij de knappe winst 'gewoon' nog kampioen worden! Verder waren de punten schaars bij de senioren, Achilles 8 speelde gelijk, Achilles 5 won. Met deze winst van het vijfde is promotie al zo goed als binnen, maar bij winst op de Eibers aankomende zondag is de ploeg ook kampioen! Voor de A1 stond niets meer op het spel, maar er netjes met 20-12 gewonnen van Meervogels. Sowieso veel juniorenpunten dit weekend: ze wonnen allemaal! De A4 staat hiermee nog altijd bovenaan, op een gedeelde plek met Velocitas. Achilles B2 pakte zaterdag de eerste veldwinst sinds de zaal, KVS werd met 15-14 verslagen. De C2 speelde gelijk tegen ALO, de E2 won van KVS. Tot slot is tijd voor de kampioenen! Achilles D1 won met 7-10 bij Pernix, de D3 met maar liefst 13-1 van Madjoe. Gefeliciteerd allen, goed gedaan! Lees verder voor de wedstrijdverslagen van Achilles 2, 6 en D3. [Update: Kampioensverslag D1 toegevoegd]

  • Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog terug!

Merwede 1 - Achilles 1

Volgt zsm!


Merwede 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag reisde het 2e naar Sliedrecht af. Met temperaturen boven de 25 graden, weinig wind en de leeuwen van HKV Achilles 2 waren alle elementen aanwezig voor een mooi pot korfbal. Achilles 2 is op kampioenencours. Afhankelijk van de uitslag van Fortis ligt het kampioenschap volledig open. Allereerst moest er zelf gewonnen worden door Merwede te verslaan.

De wedstrijd begon goed. Goals aan beide kanten zorgde voor een gelijk opgaande wedstrijd. Zo werd het van 1-1 naar 2-2 naar 3-3 en zo door. Het vak van Sander had moeite met de lange zakkende heer. Hierdoor kwam dit vak lastig tot de goede kansen. Verdedigend was het vak van Amel Merwede de baas. Toch door slordigheden en persoonlijke fouten konden ze toch scoren.

Vlak voor rust kon Merwede uitlopen naar een ruststand van 10-8. Niks aan de hand dus. In de rust de koppies bij elkaar gestoken. Het strijdplan; vecht voor wat je waard bent en vecht vooral voor elkaar. Het maakt niet uit wie er scoort als er maar gescoord wordt!

Na rust kwamen we terug tot 10-9 maar Merwede scoorde gelijk terug met 11-9. Aanvallend werd er gewisseld. Michael en Twan kwamen erin voor wat nieuwe aanvallende gevaren van beide heren. Raquel verhuisde van het ene vak naar het andere vak en Merel vulde haar plaats op. Michael en Twan zorgde voor veel aanvallende dreiging waarbij Twan zijn eerste schotpoging bekroonde tot een doelpunt (hoe doet die Twan dat toch iedere keer?).

Uiteindelijk hadden de wissels het gewenste effect. We vochten onszelf terug in de wedstrijd en kwamen weer gelijk. Op dit moment was het stuivertje wissel. Merwede kwam een doelpunt voor en toen weer wij. Helaas moest Michael na een mooie doorloop het veld met auwtjes aan de rug het veld weer verlaten en kwam Suurd weer terug voor de beslissende eindfase.

Met nog 3 minuten op de klok kwamen we voor door een strafworp door Ilan (overigens werden alle strafworpen deze wedstrijd benut, mag ook eens gezet worden he Ilan ;) ). 17-18 voor. Na een spannende slotfase waarbij goed uitverdedigd werd, goede verdedigende druk en slecht spel van Merwede konden we de voorsprong over de eindstreep trekken en wonnen werd er gewonnen met 17-18. Met het nieuws dat Fortis gelijk speelde tegen RWA ligt alles in eigen hand voor het kampioenschap. Wordt er aankomende zaterdag gewonnen van RWA dan is Achilles 2 kampioen. Dat wil je niet missen toch? Nee, dat dacht ik ook. Zorg dat je aanwezig bent 13.45 aanwezig bent voor de voorbeschouwing van de wedstrijd, om 14.00 zal de aftrap zijn. Het zal een onvergetelijke wedstrijd worden, SO BE THERE!!

Daniek bedankt voor het reserve zitten en ook wil ik alle meegereisde supporters bedanken. Ik heb jullie meer gehoord dan het Merwede publiek. Dus ik zie jullie allemaal zaterdag 2 juni 14.00 op het kunstgras veld van HKV Achilles.

Tot zaterdag,
Groetjes Lars Alsem

 

De Meervogels 3 - Achilles 6 17-13

Ten gevolge van Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), welke 25 mei in werking trad, zullen in dit stukje geen namen genoemd worden. Zo zal in nevelen gehuld blijven wie er namens Team 6 respectievelijk twee en één rondje pils moesten trakteren. We hadden weer een aantal afwezigen. Een aanstaande vader was een weekje weg en een andere afwezige liep met z’n nieuwe tattoo in z’n ouwe rode zwembroek te Hasselhoffen op ‘t strand. Afwezige nummer drie had het druk met ventilatoren verkopen uit z’n vitrine want allemachtig wat was het heet afgelopen zaterdag. Er was er ook nog een dame die mee moest met Team 1 om koffie en dergelijke te halen voor de hoofdtrainer van ‘t Vlaggenschip (zwart met een zoetje). Gelukkig hadden we een AR uit Team 5 (snel, krulletjes) en een talent uit de B1 mee (lang, zuiver). Voor wat betreft het vervoer was het even puzzelen. Er was namelijk een overschot aan auto’s daar iedereen zo zelfstandig en rechtstreeks mogelijk naar het Zoetermeerse wilde reizen. Zo kon het zijn dat de langste B-heer van de vereniging met de bidons op schoot tussen twee kinderstoeltjes gepropt moest worden omdat slechts een enkele auto vertrok vanaf het veld.

Het is alweer een tijd geleden dat Team 6 het zoet der overwinning heeft geproefd. Dat werd tot afgelopen zaterdag de ‘vaste supporters’ verweten, die moesten vrezen voor deze titel . Echter, de ouders van onze directrice moesten met lede ogen aanzien hoe in tropische omstandigheden Team 6 en De Meervogels tot aan de rust gelijk op gingen (8-8), maar na een aantal weerwissels de koek bij Team 6 eerder op leek dan bij de Zoetermeerders. Het missen van de stippen werd al eerder genoemd en was zeker één van de oorzaken van de nederlaag, maar ook het schotpercentage was niet echt om over naar huis te schrijven. Het hielp ook niet mee dat driekwart van het Team om verschillende redenen (bierfestival, bruiloft, alcoholisme in het algemeen) de avond ervoor nog een aardig bakkie op had. Op topniveau zijn het deze kleine dingen die het verschil tussen winst en verlies maken. Aldus geschiedde. Het verschil in cijfers deed geen eer aan het verschil in niveau op het veld, maar laten we daar niet over gaan huilen. Volgende week is er nog een mogelijkheid om de eer te redden en wel thuis tegen het altijd gezellige ALO 3. Lange B-speler en AR uit 5, bedankt voor jullie inzet! Als de spelers en speelsters van Team 6 deze week nog de disclaimer willen ondertekenen dan kunnen er volgende week gewoon weer namen in het stukje.

Groeten


Jeugdverslagen

Kampioenswedstrijd: Pernix D1 - Achilles D1
Na een uitstekend zaalseizoen heeft de D1 dit doorgezet naar het veld, dat na 4 winstpartijen resulteerde in een kampioenswedstrijd. Het hele team was compleet, namelijk 10 spelers. Want elke week kunnen we rekenen op de spelers uit de andere ploegen die reserve staan, die natuurlijk gewoon bij ons team horen. Deze week was dat onze vertrouwde Aaron en uit de E2 maakte Sanne haar debuut om betrokken te worden bij de D1. Klasse dat jullie paraat stonden, ondanks dat jullie je eigen wedstrijd moesten laten schieten.

Ondanks dat het bloedheet was afgelopen zaterdag, hadden we afgesproken om er gelijk vol in te knallen en laten zien dat er tegen Achilles niks te halen valt. Een voorsprong zou de spanning gelijk een beetje doen afnemen en zou het waarschijnlijk makkelijker maken om ons eigen spel te spelen. En dat gebeurde ook......ging het gelijk op tot 2-2, daarna liep Achilles terecht uit tot 3-6 mede door vele (terechte) strafworpen. De juiste spelers werden uitgespeeld en door een goede ondersteuning werden er vele doorbraken gecreëerd dat resulteerde in strafworpen. De tweede helft werd goed doorgezet door nu meer op het schot te spelen, waardoor er meer kansen ontstonden en we uitliepen naar een stand van 4-9, dat nog vele doelpunten meer kon zijn.

Hoewel IEDEREEN een goede wedstrijd heeft gespeeld, moet ik zeggen dat Damian en Demi uitstekend rebound-werk hebben verricht. Vooral in de verdediging vingen ze vele ballen af, waardoor Pernix vaak 1-schotsaanvallen had en wij meer balbezit hadden. Echter 10 minuten voor tijd was het op.....ik weet niet of het door de hitte kwam, of dat de zenuwen op kwamen spelen, of concentratieverlies omdat we dachten dat de winst al binnen was,.......ik weet niet wat het was, maar we maakten achter elkaar verkeerde keuzes en vele fouten waardoor Pernix terugkwam tot 7-9 en het nog spannend werd.
Toch mooi dat we zoals afgesproken de winst eigenlijk aan het begin van de wedstrijd maken door daar al afstand te nemen. Echter de verlossing kwam pas echt toen Levi de 7-10 erin legde en het kampioenschap binnen is!

Wat een lekker gevoel is dat, het gejuich van de spelers, de supporters en vervolgens de prachtige speech van Dylan Rovers namens de TC. Wij als coaches kunnen niet beschrijven hoe leuk het is om zo’n team te mogen begeleiden en hoe trots we op jullie zijn. De opkomst, de inzet, de leergierigheid, de stappen die jullie hebben gemaakt, het plezier dat jullie bijna elke training en wedstrijd kunnen opbrengen maakt het zo leuk voor ons! En daarom zijn wij zo blij met het Kampioenschap omdat het een beloning is voor jullie zelf, klasse

Ciao,
Jisse, Pepijn en Jordy

 


Achilles D3 - Madjoe D5

Zaterdag kwart over tien is heel het team van Achilles D3 aanwezig voor de wedstrijd tegen Madjoe D5. Voor aanvang zijn er gespannen gezichten te zien bij de spelertjes, want bij winst wordt D3 kampioen. Na een laatste peptalk van de coaches Annelotte en Zoë gaat het team vol vertrouwen de wedstrijd in. Armin, Jalien, Nikki en Viggo staan het eerste kwart reserve en D3 gaat als een speer uit de startblokken.

In de eerste minuut krijgt Lucas L. onder de korf de bal en verrast de tegenstander met de openingstreffer 1-0. Nadat de bal rond is gegaan in de aanval van Madjoe wordt deze terug veroverd. Deze komt via Bregje en Lucas B snel weer in de handen van Lucas L. die Achilles naar 2-0 schiet. Madjoe krijgt niet veel ruimte van de D3, door goed verdedigen van Siemen komt de bal weer in bezit van Achilles. Na snel combinatiespel kan Bregje de aanval afmaken en zo is het na 5 minuten 3-0. Dat duurt niet lang, Lucas L is op stoom en maak kort daarna het vierde punt. Madjoe doet wat het kan. Totdat Thezeeb de aanval verstoort. De bal komt door een korte combinatie via Joost bij de trefzekere Lucas L. Die laat wederom de kans niet liggen en brengt de stand naar 5-0. Eindelijk weet Madjoe de rust in de ploeg te krijgen en creëren heel wat kansen, deze worden echter niet verzilverd. Net voor de wissel zit Teun er goed tussen en verstoord een volgende aanval van de tegenstander. Diederik weet de bal de aanval in te spelen en hier wordt Lucas B. gevonden die helemaal vrij staat. Deze schiet van grote afstand raak. Achilles wisselt met een stand van 6-0.

Na deze dreun van Achilles herpakt Madjoe zich knap. Aanvallen gaan over en weer tussen beide ploegen waarbij Madjoe meerdere kansen creëert totdat Achilles het initatief definitief overneemt via Bregje. Via Joost verdedigd Achilles uit en onze ploeg krijgt de ruimte om op de korf te schieten. Na vele schoten staat Diederik ineens vrij en benut deze kans. Hij weet de stand naar 7-0 te brengen. Daarna is het weer Achilles wat de klok slaat. In de volgende aanval schiet Thezeeb, op aangeven van Siemen, het achtste punt binnen. Kort daarna is het Diederik die Thezeeb de kans biedt om de ruststand naar 9-0 te brengen.

Na de rust blijven Bregje, Lucas L, Thezeeb en Teun als reserve langs de kant. De tegenstanders houden de moed er knap in. De aanvallen van Achilles worden met hand en tand verdedigd. Ook Achilles verdedigd knap. Jalien weet goed te storen bij een aanval van Madjoe en combineert met Nikki en Viggo. De bal beland in de aanval bij Lucas B. die Armin weet te bereiken. Hij ziet zijn schot, tot twee keer toe op de rand stuiteren maar de bal wil er niet in. De daaropvolgende aanval van Madjoe is succesvol. Voor het eerst loopt Achilles tegen een tegendoelpunt aan, stand 9-1. Hierna laat Achilles weer van zich spreken. Tijdens de aanval houdt Joost de bal knap binnen het veld, via Armin komt de bal bij Lucas B die de wisselstand van 10-1 op het scorebord zet.

Tijdens de wissel blijven Diederik, Joost, Siemen en Teun aan de kant. De coaches blijven de ploeg aanmoedigen en sporen de ploeg aan om alle spelers een nog een scoringskans mee te laten pikken. De bal blijft dan ook lang in de ploeg tijdens de aanval. Het is lang zoeken naar een gaatje in de verdediging. Uiteindelijk is het Thazeeb die dit gaatje weet te vinden en 11-1 maakt. Bij de volgende Achilles aanval maakt Lucas L. en Thezeeb een doorloop zodat Lucas L. 12-1 op het scorebord kan zetten. Een aanval later krijgt Jalien de kans om te schieten op de korf. Helaas wil de bal er niet in maar stuitert een paar keer op de rand. De laatste die weet te scoren is Thezeeb. Zij maakt de kampioen zege af met een stand van 13-1.

Om het kampioenschap te vieren krijgen alle spelers een wervelende speech, chocolade en een medaille en uit handen van Sten Verleg van de Technische Commissie.

Proficiat Kampioenen!!!

Achilles%20D3.JPG

Datum 30-05-2018 08:47
Tags