Daar gaan we weer!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Daar gaan we weer hoor.. de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn weer van start gegaan en alle spanningen en selectiestress komen natuurlijk ook weer om de hoek kijken. De Achilles-selectie begon dinsdag 14 augustus met de eerste échte oefenwedstrijd, nadat er al een volle week was getraind. Tegenstander was Die Haghe, dat vorig jaar nog tegenstander was in de finale van de Haagse korfbaldagen. Het feit dat de selectie voor beide teams van Die Haghe veel te sterk was, geeft de burger moed voor de rest van het seizoen.

hoofdartikel.JPGOok de selectie van de A-jeugd is de afgelopen weken afgetrapt en ook dat beloofd weer een spannende race te worden tussen de verschillende talenten die onze club rijk is.

Afgelopen zaterdag werd er bij De Meervogels een mooi toernooi gespeeld tegen sterke tegenstanders. Zowel Fiks, Avanti als De Meervogels spelen in de Hoofdklasse en Avanti speelde vorig seizoen zelfs in de Korfballeague. Mooie tegenstanders dus om ons mee te meten.
Zowel de eerste teams als de 2e teams en de A-jeugd speelden in Zoetermeer tegen elkaar. En ondanks het feit dat je altijd moet willen winnen van je tegenstanders, zie je vaak tijdens zo’n selectie periode ook dat spelers graag van elkaar willen winnen om zich te bewijzen. Ik zelf weet ook als geen ander dat dat lang niet altijd een positief effect heeft op de uiteindelijke uitkomst van de selectie????.

Anyway, we zijn dus weer begonnen. Aanstaand weekend gaat de voorbereiding ook écht beginnen voor de rest van de vereniging met de eerste geplande oefenwedstrijden en natuurlijk de traditionele Alsem Jeugd League. De voorbereidingen voor dit prachtige toernooi zijn inmiddels al maanden aan de gang en ook het 1-tegen-1 toernooi staat weer op de planning waarvoor zelfs heuse voorrondes bij de verschillende deelnemende verenigingen zijn georganiseerd. Ik ben benieuwd wat voor moois dat allemaal weer gaat brengen op ons eigen veld.

Aanstaande zaterdag is iedereen dus weer welkom voor het eerste échte Achilles-weekend. Ik ben benieuwd tot waar de fietsen deze keer tegen het hek staan!

Tot zaterdag?

Groeten,
Bart

Datum 21-08-2018 16:20
Tags