Achilles in de 1e klasse, favoriet of underdog?

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

De afgelopen twee seizoenen op het veld in de 1e klasse waren voor ons Vlaggenschip “middenmoot” jaren. Na het kampioenschap op het veld in de 2e klasse en het kampioenschap in de 1e klasse zaal tijdens het seizoen 2015-2016 waren de verwachtingen in het jaar daarna hoog gespannen. Want als je kampioen kan worden in de 1e klasse zaal, moet dat toch ook wel even lukken op het veld..? Uiteindelijk eindigde ons vlaggenschip twee jaar achter elkaar in het midden van de competitie met respectievelijk een 4e en 3e plek, achter de uiteindelijke kampioenen KCR en Merwede. Kan Achilles het komende veld seizoen wél meedoen om de prijzen? Het lijkt er op voorhand op dat de poule ons dit jaar gunstig gezind is.

hoofdartikel.JPGIn een poule waar drie van de zeven tegenstanders recent naar de 1e klasse promoveerden (Maassluis, Korbis en GKV), moet de degradatiestreep op papier gemakkelijk ontlopen kunnen worden. Maar uit ervaring weten we dat de altijd fysiek spelende Gymnasiasten van de Bezuidenhoutseweg en het Maassluis van oud Achilliaan Malou Abbas niet zomaar te kloppen ploegen zijn. GKV hikt al jaren tegen de 1e klasse aan en Maassluis lijkt als vereniging op de weg terug na een aantal jaar nét niet. Korbis is hierin voor ons wellicht de grote onbekende, maar ook zij zullen niet per ongeluk gepromoveerd zijn vorig jaar.

Dan blijven er nog vier andere uitdagers over, namelijk Ijselvogels, Phoenix, Excelsior en ONDO. En als ik deze vier namen opschrijf blijft voor mij persoonlijk alleen Excelsior hangen als échte medekandidaat voor de titel. ONDO heeft de laatste jaren regelmatig tegen degradatie gestreden, Ijselvogels heeft ingeleverd na het vertrek van aanvoerder Kevin Berghout naar Excelsior en Phoenix heeft de laatste jaren bij mijn weten altijd op zondag gespeeld en dat kan nog weleens een verschil in niveau opleveren. Excelsior heeft zich echter versterkt met de eerder genoemde Berghout van Ijselvogels en Surinaams international Wayne Stienstra van Fortuna.

Is Achilles dan de underdog en Excelsior de favoriet in deze poule..? Ik weet het niet. Het kan beide kanten op denk ik. Maar als Achilles ook op het veld naar de Overgangsklasse wil, dan heeft het dit jaar denk in een grotere kans dan de vorige jaren. Ik voorspel overigens dat Korbis, ONDO en GKV uiteindelijk uit gaan maken wie er gaat degraderen en ik denk dat vooral Maassluis nog weleens kan gaan verrassen. Er zullen hoe dan ook verrassende uitslagen komen in deze poule. En dat is toch altijd wel weer leuk! Met de aangepaste spelregels (30 minuten per helft én time-outs) zal het ook dit seizoen weer even wennen zijn dus ik ben benieuwd en kan niet wachten tot de start van de competitie!
Nog eventjes en we gaan weer beginnen!

Tot volgende week..

Groeten,

Bart

Datum 28-08-2018 16:44
Tags