Wedstrijdverslagen: Achilles geeft niet thuis tegen Noviomagum, Team 3 pakt belangrijke winst!

Achilles 1 had zaterdag geen antwoord op de schotkracht van Noviomagum: 23-33. Team Twee had met name last van het gebrek aan eigen schotkracht: 12-13. Achilles 3 won van AW/DTV (23-20) en stijgt daardoor een belangrijk plekje op de ranglijst. Achilles 4 speelde gelijk, maar dit heeft geen gevolgen voor hun koppositie. Team 5 verstevigde diezelfde positie, door runner-up Trigon te verslaan. Achilles 6 won uit met 15-16 bij Dijkvogels, terwijl 7 in eigen huis won van TOP: 22-10. De A1 nam sportieve revanche op Dalto, het werd dit keer 22-20. De A2 won eenvoudig van GKV, 13-22. Ook de C1, D1, E2, E4, F1 en F3 wisten te winnen. Een speciale vermelding voor de F1, zij maakten maar liefst 32 (!) doelpunten! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 3 en A1 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Noviomagum 1

Vanaf deze week begonnen de revanches. In de uitwedstrijd tegen Noviomagum, in het verre Nijmegen, speelden wij een goede wedstrijd en gingen we met de punten naar huis. Maar dat zou deze week wel een ander verhaal worden bleek al snel.

Inmiddels is wel bekend dat wij meestal in de eerste helft even moet inkomen en dat we de tweede helft vlammen. Dat was in deze wedstrijd ook het geval, wat betreft de eerste helft dan. We begonnen met een 1-3 achterstand en deze werd door Noviomagum uitgebreid tot 10-14 in de rust. Door 5 statische kansen tegen (vrije ballen of strafworpen), maak je het jezelf dan onnodig lastig. Noviomagum speelde slim en had twee heren rondlopen die gemakkelijk van afstand scoorden.

In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en tegen elkaar gezegd dat we echt voor elke bal moesten vechten. Met een aantal tactische wissels kwamen we nog tot 14-16, 15-17, 16-18 en 18-20. Helaas is het ons niet gelukt om dichterbij te komen en zo is Noviomagum uiteindelijk met de winst er vandoor gegaan. Noviomagum bleef tot het einde scherp en bleef scoren. Knap van hun! Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Het zat ons deze week niet mee: zieken, blessures en een scheidsrechter die de wedstrijd nogal heeft doen bepalen. De scheids is zeker niet de reden geweest waarom wij deze pot hebben verloren, maar hij heeft het verloop ervan voor Achilles zeker wel op een negatieve manier bepaald. Dat is erg jammer, maar voor nu niks meer aan te doen. We mogen balen van deze verloren punten, maar dinsdag op de training moeten we er met z’n allen weer staan. We staan nog steeds op koppositie, 1 punt boven Dindoa en KVA. Die koppositie willen we behouden en daar gaan we dan ook alles aan doen. Volgende week staat KVA uit op het programma, dat wordt dus een pittige wedstrijd.

Bedankt voor de support en we hopen jullie volgende week weer te zien!

Daphne

Achilles 2 - Noviomagum 2

Na de domper van het daadwerkelijk zien van de twee punten in mindering, was Team Twee afgelopen zaterdag gebrand op een overwinning. Dindoa was dankzij deze twee punten alleen koploper, maar.. De return komt nog. Alles nog in eigen hand dus! Elke week een finale, met als eerste horde: Noviomagum. Uit werd er met 16-22 gewonnen, maar dat was wel in een compleet andere samenstelling. Volle bak gaan, 100% energie leveren en werken voor elkaar: dan zou er niets aan de hand moeten zijn.

Waar wij nog even leken te moeten warmdraaien, startte ‘Novio’ voortvarend, we kwamen (te) snel 0-2 achter. Gelukkig trokken we de boel daarna gewoon weer gelijk en wisten we een klein voorsprongetje te pakken. Verdedigend stond het inmiddels prima, maar aanvallend verliep de boel nog wat stroef en was het niet bepaald een doelpuntenfestijn. Eén vak had het met name zwaar, omdat de rebound lastig in te vullen was. Zoeken naar de juiste kansen duurde daardoor lang, herhalen kostte veel moeite. Vlak voor rust kregen we nog een stippie mee, maar die was helaas niet aan ons besteed. Bij rust was het 8-6.

Na rust kwam Kelly op de plek van Anne, om wat meer reboundkracht in te bouwen. Hoewel dat redelijk lukte en de goede kansen er zeker waren, was het Noviomagum dat sterker de rust uit kwam. We zagen ons kleine voorsprongetje als sneeuw voor de zon verdwijnen, ons eerste doelpunt in de tweede helft kwam pas na ruim een kwartier. Met man en macht werd nog geprobeerd om de overwinning binnen te slepen, o.a. Rick en Sterre brachten nog wat frisse energie en doelpunten, maar dichterbij dan 12-13 kwamen we helaas niet meer.

Een flinke teleurstelling: Dindoa staat nu echt ‘los’. Zaterdag verdienden we de overwinning helaas niet echt, toch was het een onnodige nederlaag. Maar laten we eerlijk zijn: met 12 doelpunten ga je niet veel wedstrijden winnen. Ondanks dat het geen ‘finale’ meer is, hebben we met KVA een pittige wedstrijd op het programma aankomend weekend, in eigen huis werd het 15-14. De schouders er onder en zorgen dat wij ‘gewoon’ weer winnen. Ondertussen zullen we moeten hopen dat Dindoa in de resterende zes wedstrijden nog een foutje maakt.

Publiek dat weer aardig aanwezig was & wissels: ontzettend bedankt, aan jullie lag het in elk geval niet!

Desiree

Achilles 3 - AW/DTV 3

Dit was een zeer belangrijke wedstrijd en het waren punten die we moesten pakken om nog mee te doen in het klassement. Vorige wedstrijd tegen AWDTV 28-17 verloren, dus we wisten dat we er flink tegenaan moesten. De hele wedstrijd ging het gelijk tegen elkaar op, waarbij de verdediging van AWDTV regelmatig ineens ging achterverdedigen. Al die 3e teams doen dat tegenwoordig, dus daar konden we goed mee omgaan, maar het was wel zoeken naar de juiste kansen.

Ruststand 9-9, niks aan de hand alleen blijf aanvallend de rust bewaren en naar de goede kansen zoeken en maakt in de verdediging nou geen domme foutennnnnn. Ja, want we hebben aardig wat vrije ballen en stippen slordig weggegeven, we hebben geluk dat ze er totaal wel 4 gemist hadden. Tweede helft ging het ook gelijk op waarbij het verschil niet meer dan 2 werd, er werd flink gewisseld om deze belangrijke pot binnen te slepen en dat is uiteindelijk gelukt! Met een voorsprong van 3 punten 1 minuut voor tijd was het pas zeker dat we gewonnen hadden. Goed uitgespeeld, koppie erbij gehouden en verdiend gewonnen.

Robbin Noorlander

Sporting Trigon 2 - Achilles 4

‘Een punt gewonnen hoor…..’, lief van Twan. Maar zo voelt het HE-LE-MAAL niet. ‘Ik begrijp dat het nu nog niet zo voelt’, aldus Twan 1 minuut na het einde van de wedstrijd. Ik kreeg de stip om mijn oren die de gelijkmaker was in het duel tegen Sporting Trigon 2. En Twan; het is nu zondagmiddag 12:25 uur en het voelt nog steeds als verlies, maar dat heeft meer te maken met een potje anti-korfbal waarmee de Leidenaren zich gisteren een punt toe-eigenden. Enfin, terug naar het begin van de wedstrijd. Na het laatste treffen met Trigon in Zuiderpark, waarbij we de punten overigens in Den Haag hielden, maakten we ons wederom op voor een fysiek potje.

Zaterdagmiddag, een luidruchtige hal, een handje vol supporters van Trigon, een overdreven uitgedoste reservebank compleet met hoofdcoach, bijcoach, extra coach, plaatsvervangend-extra-coach en waterdrager in een sjiek jasje: chapeau! Wij daarentegen doen het op z’n Haags; doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Behalve onze huisfries, die maakt het altijd een beetje gekker…. maar daarover later meer.

Achilles 4 vloog er stevig in, kwam lekker op voorsprong maar liet de Leidenaren gemakkelijk terug komen. Desalniettemin lieten wij ons niet uit het veld slaan en probeerden wij deze wedstrijd netjes uit te ballen. Daar was Achilles 4 namelijk voor gekomen: een potje korfbal. Sporting Trigon 2 had duidelijk andere intenties. Een robbertje stoeien vloeide uit in een meer dan vriendschappelijk potje worstelen in en om de korf. De scheidsrechter probeerde de rugbywedstrijd in goede banen te leiden, maar vergat duidelijke grenzen te trekken, met als resultaat gezellige onderonsjes in het veld en met de reservebank van Trigon. Tjitse had genoeg van de knuffelpogingen van zijn heer, die op zijn beurt met massa’s inzet onze heer stelselmatig tegen de grond werkte…. Note to Tjitse: de tegenstander vindt jou ook vervelend. Zoals je dochter zegt: ‘papa niet zeuren, gewoon doorgaan!’.

De rust zorgde voor wat rust in de ploeg (hahaha NOT, jullie waren er ook bij). De tweede helft bleven beide ploegen dicht bij elkaar qua score én fysiek contact. De scheids wilde zich er liever niet mee bemoeien, dus kon er voor Trigon nog een schepje bovenop! Het scoreverloop onthoud ik eigenlijk nooit, excuses daarvoor. Het belangrijkste doelpunt blijft dan wel weer bij. Marieke werd de laatste minuten in de ploeg gebracht en met haar eerste en enige doelpoging trof zij geen korf… de bal ging namelijk geruisloos door de mand: 20-21 in ons voordeel!

Maar zoals eerder beschreven, werd de wedstrijd 1 minuut later beslist door Trigon: 21-21. Geen puntverlies op een directe concurrent, en dat was het belangrijkste. Achilles 4 staat dus nog steeds ongeslagen op de 1e plaats, met drie ploegen op 3 punten achterstand, waaronder Sporting Trigon 2.

Na de wedstrijd geen tijd om te douchen, gauw door naar Zuiderpark waar Achilles 1,2,3 zich klaarmaakten voor hun wedstrijden. ‘Nog wel even fris en fruitig op de reservebank plaatsnemen', dacht Katrien… (hahaha NOT, jullie waren er ook bij). Note to Katrien: douche-gel voor ONDER de douche, deo voor ONDER de oksels.

Groet,
Audrey

Achilles A1 - Dalto A1
Terug van weggeweest. Niet omdat ik alleen maar de “mooi boy” uit wil hangen als het minder gaat maar gewoon even druk.Wat was loos met onze A1? Na het verlies tegen KZ was er chaos. Chaos in het spel, in de koppies maar ook in de structuur. De trainers hadden duidelijke boodschappen aan de spelers meegegeven daar lag het niet aan. Er werd op trainingen 200 % gegeven, er werden analyses op los gelaten maar in de wedstrijd lukte het gewoon niet. Was er dan sprake van het besef dat we tekort komen qua kwaliteit? U mag het zeggen.

Een vernedering bij Fortuna ging vooraf aan de wedstrijd tegen Dalto. Ik ben geen excuus Truus maar verliezen van een team met 6 internationals in de basis is geen schande. Neem daar nog het gegeven bij dat er haast 1 op 1 gescoord werd maakte dat de rapen gaar waren. Was er nog hoop, hoop op een wederopstanding?Zaterdag verbeten koppies. Koppies die op onweer stonden. Er werd gebezigd:”Nu is het klaar. We gaan ze een poepie laten ruiken”.
Zelfs Wizard Simon zag licht in de duisternis.

En gaan met die banaan. Aanvoerder Cino ontpopte zich de afgelopen tijd als een echte leider. Hij dwingt en dwong respect af bij zijn teamgenoten. Voor degenen die hem niet kennen...bij Cino is het glas altijd half vol. Hij werkt, hij coacht in het veld, hij is sfeerbepalend en hij gaat tot het gaatje. Er werd gespeeld op het scherpst van de snede. Een fysiek potje maar een echte wedstrijd. Helaas werd door slordigheden niet het rendement gehaald aan het eind van de eerste helft. Een 13 - 13 op het scorebord de rust in terwijl wij de bovenliggende partij waren.

De tweede helft was zonder twijfel voor ons. Mooi korfbal met mooie acties. Dalto raakte geïrriteerd en kon het hoge tempo van onze spelers niet meer bijbenen. Het eindsignaal klonk en de eindstand was verdiend in ons voordeel 22 - 20. Klinkt misschien spannend maar een zeer terechte en verdiende overwinning. Geen enkele speler verzaakte, iedereen ging voor elkaar met het snot voor de ogen. Iedereen zonder aanziens des persoons speelde goed.

Zaterdag as naar PKC. Met wat de spelers zaterdag hebben laten zien geeft dat zeker hoop. Nog 2 punten te gaan en handhaving in de hoofdklasse is een feit. Die punten gaan er komen! Geen Ahoy maar wel een mooi en goed team wat zich op de kaart heeft gezet als een volwaardige hoofdklasser.

Papa Ben

Achilles F3 - Excelsior F2 (Coachverslag!)
De F3 mocht het vandaag opnemen tegen Excelsior F2. Excelsior is een ploeg met weinig lengte, maar dat zegt vrij weinig. De laatste weken heeft de F3 moeite om de korf te vinden, genoeg kansen maar ze willen er niet in helaas. Voor de wedstrijd hadden we wat doelen gesteld. Het eerste doel was om de eerste tien minuten geen goals door te laten. Daarnaast zouden we proberen om de kansen af te ronden. Doel 1 was zeker geslaagd de eerste tien minuten, het stond namelijk 0-0. Het tweede doel was dus wat moeilijker, weer kansen genoeg maar toch moeite met het vinden van de korf. Eigenlijk hadden de coaches weinig aan te merken, het ging gewoon goed. Gelukkig scoorden we de tweede tien minuten wel de 1-0! EN we hadden er nog steeds nul doorgelaten. Spannend bleef het wel, een 1-0 voorsprong is nou niet erg ruim. In de laatste 10 minuten maakten we de beslissing door de 2-0 en een snelle 3-0 kwam er achter aan! Excelsior scoorde de 3-1 nog en zo werd het een mooie einduitslag. Wat hebben deze kanjers weer goed gespeeld, één doorlaten is natuurlijk super goed!! Volgende week gaan we met de training lekker veel schieten en dan gaan volgende week alle kansen vallen!