Wedstrijdverslagen: Achilles F1 kampioen!

De derby tussen Die Haghe en Achilles werd dit keer gewonnen door de Kanaries; het werd 20-17. Team Twee kende een moeizame eerste helft, maar bewees in de tweede helft de betere ploeg te zijn (17-22). Achilles 4, 5 en 8 moesten dit weekend de punten delen met hun tegenstanders, alledrie de ploegen speelden gelijk. De A1 stond lang voor tegen SKF, maar moest de kostbare punten na nipt verlies helaas toch in Veenendaal laten. Helaas waren de overwinningen uberhaupt schaars. De C1 won met 10-8 van Maassluis, de E2 met 5-3 van IJsselvogels, de E4 met 9-2 van Avanti en de F3 met 8-12 van Dijkvogels. Ook de F1 won en dat leverde hen het kampioenschap op: van harte gefeliciteerd kanjers! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen.

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Die Haghe 1

Afgelopen zaterdag stond de uit-maar ook een beetje thuis-wedstrijd tegen Die Haghe op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in onze breedtesporthal alleen was het Die Haghe dat dit maal thuis speelde. De vorige wedstrijd tegen Die Haghe was er een met weinig doelpunten, maar wel een bepaalde vechtlust die bij een derby hoort. Hoe anders was het afgelopen zaterdag...

Tijdens de wedstrijd van de reserve teams stroomde de hal al lekker vol met toeschouwers die waarschijnlijk met hoge verwachtingen naar het Zuiderpark zijn gekomen. Die toeschouwers zagen Achilles 2 een goede overwinning boeken op haar stadsgenoot. Een mooie voorbode voor de twee hoofdmachten zou je zeggen, maar niets bleek minder waar.

Na het voorstellen van beide ploegen en een klein presentje voor de Die Haghe aanvoerder Victor Palm, omdat hij samen met zijn vriendin Annemiek Kraayenbrink in verwachting is van hun eerste kindje, was het Marit die de ploeg vertelde dat dit ook het enige cadeautje zal zijn wat Die Haghe zal krijgen. Echter bleek het niet het geval en was het Die Haghe dat veel meer liet zien deze derby naar zich toe te willen trekken. Een eerste helft met weinig goals en weinig fraaie momenten was helaas hetgeen wat Achilles momenteel te bieden heeft.

Een ploeg die echt zijn best wel doet om een team te zijn en het maximale resultaat te behalen, maar ook een ploeg die zonder vertrouwen en flair speelt. Helaas laten we maar mondjesmaat zien wat we als ploeg in huis hebben en de vraag bij mij is dan: Leggen we dat lat niet te hoog? Het antwoord daarop is simpel: Nee, we zijn gewoon in het veld eilandjes en helpen elkaar niet om het maximale resultaat te halen. Als we dat wel doen zit er zoveel meer in de ploeg dan wat we nu laten zien. Ik denk dat we als individu allemaal goed in de spiegel moeten kijken en ons moeten beseffen dat we een voorbeeld functie hebben voor de jeugd op achilles. Haal ik er persoonlijk alles uit wat er in zit? Laat ik mijn tegenstander nog een keer vrij na dat die er al 3 van afstand heeft gescoord?

Het zijn kleine dingen die ook in de eerste klasse afgestraft worden als dat niet optimaal is. Hoe nu verder? De wonden likken en elkaar nogmaals diep in de ogen aankijken en met oplossingen komen. Het probleem is duidelijk wat mij betreft en het is nu aan ons om dit om te draaien en de juiste flow weer te vinden. Dat zal niet makkelijk zijn maar stap 1 is die bekende spiegel. Daar hebben we nu even de tijd voor vanwege de wedstrijdloze weekenden.

De wedstrijd tegen Die Haghe eindigde in 20-17 voor onze stadsgenoot.

Toch wil ik het publiek dat van beide ploegen in grote getallen naar de hal gekomen was bedanken voor de sfeer. Ondanks de wedstrijd die wij op de mat legde zijn dit toch de wedstrijden waar je het voor doet met veel publiek!

Achilles 2 - Die Haghe 2

Zaterdagavond kwart over 7 stond de spannende derby tussen Die Haghe 2 en Achilles 2 op de planning. Na de hard bevochten overwinning van vorige week tegen KVA was ons tweede vastberaden om die vorm vandaag weer door te zetten. Gelukkig speelden we lekker “uit” in onze eigen hal, dus er was veel publiek komen kijken naar onze wedstrijd.

Achilles was zoekende in de beginfase van de wedstrijd. Weinig scores en na een tijdje stond het 3-3. Aan het einde van de eerste helft begon Achilles weer haar vorm te vinden en werden er mooie aanvallen gespeeld en we gingen uiteindelijk met twee punten voorsprong rusten.

Na de rust was het al snel duidelijk dat Achilles een maatje te groot was voor Die Haghe en het gat werd al snel groter. Zo groot zelfs dat coach Maessen uitgebreid kon wisselen. Hierdoor kon Mick van Nieuwenhuijzen zijn debuut maken en dat heeft hij zeker goed gedaan. Eindstand uiteindelijk 17-22 voor Achilles 2.

Mooie twee punten gepakt tegen stadsgenoot Die Haghe, altijd lekker winnen zo’n derby. Ik wil graag al het publiek bedanken. Jullie zijn met velen aantallen gekomen en dat heeft ons zeker geholpen om de punten binnen te kunnen slepen. Nu lekker twee weekjes rust en dan mogen wij over op zaterdag 7 maart weer aantreden in de sportcampus tegen Antilopen. Ik hoop jullie daar weer allemaal graag te zien.

Groetjes,
Joël Sanches

Jeugdverslagen

DIjkvogels F2 - Achilles F3
De F3 mocht afgelopen zaterdag in de vroege morgen naar Maasdijk reizen. Het was in ieder geval de moeite waard, het was namelijk wederom een erge leuke wedstrijd. Helaas misten we twee kanjers van de F3, maar gelukkig was Noah bereid om mee te gaan (waarvoor dank!!). Waar wij normaal moeite hebben met kansen afronden, waren de eerste drie pogingen ook gelijk drie goals. Altijd lekker om zo te beginnen. Toch moesten we aan het begin verdedigend nog een beetje wakker worden. Dijkvogels kon makkelijk naar hun eigen paal komen in een zeer hoog tempo. Uiteindelijk hadden we dat goed onder de knie en werd de overwinning een feit. Super leuk om te zien hoe jullie elke week steeds beter gaan spelen, maar ook zelf inzien wat er beter moet. Uiteindelijk hebben we met 8-12 gewonnen en staan we op een zeer verdiende derde plek in de competitie. Nu lekker twee weken genieten van de vrije zaterdagen en op 7 maart gaan we revanche nemen tegen Avanti. Mocht je vroeg wakker zijn, komt gezellig bij de F3 kijken en geniet van deze kleintjes!