Wedstrijdverslagen: Achilles 1 verliest van koploper, Team 2 en 3 alleen aan kop

In eigen huis ontving Achilles 1 de koploper. Achilles begon sterk, maar kon het Fiks uiteindelijk niet lastig genoeg maken: 19-25. Team Twee kreeg Tjoba op bezoek, maar een echte wedstrijd werd het nooit, de Zeeuwen werden eenvoudig verslagen met 25-10. Achilles 3 speelde uit bij 'concurrent' VEO en liet met een sterke pot zien de terechte koploper te zijn: 17-31. Verder waren de punten schaars dit weekend bij de senioren, alleen Achilles 6 versloeg in eigen huis nog VEO. Achilles A1 speelde uit tegen Groen Geel, op jacht naar punten, helaas kwam de ploeg (minimaal) 1 doelpunt te kort: het werd 26-25. De A2 wón juist met dat minimale verschil, tegen Velocitas werd het 17-18. Tot slot waren er overwinningen voor de B1, D2, E1, de Achilles Wolven en Tijgers. De E1 én Tijgers, staan hierdoor nog altijd bovenaan hun poule! Achilles E2 speelde gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen! [Update: Verslag Achilles 6 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - Fiks 1

Lees het verslag geschreven door Tjitse Bouwkamp via de volgende link: Achilles komt tekort tegen Fiks.

Achilles 2 - Tjoba 3

Ik mag deze week het verslag schrijven en de shirtjes wassen. Blij dat ik nog thuis woon.

Helaas hebben we Pepijn af moeten staan aan het 1e (goed gespeeld zaterdag Peppi), maar daarvoor in de plaats hebben we Lars weer terug gekregen, waar wij heel erg blij mee zijn en die wij met open armen hebben ontvangen in ons 2e.

Het was zeker geen spannende wedstrijd tegen Tjoba, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Het is moeilijk om in dit soort wedstrijden scherp te blijven en dat zag je soms te duidelijk. We hebben 25x gescoord, maar dat had natuurlijk dik boven de 30 moeten zijn.

Het werd moeilijk gemaakt door het anti korfbal van Tjoba. Vanaf minuut 1 verdedigden ze achter waardoor wij niet lekker in ons spel kwamen.

Speerpunt van onze coaches (hamer, hamer, hamer) is dat alle dames moeten scoren en dat is deze wedstrijd gelukt. Alana zelfs 3x!

Doelpuntenmakers: Wesley 7, Twan 6, Tobias 4, Alana 3, Anne 2 (lekker fel gespeeld Anne!), Katrien, Desiree en Lars allemaal 1. Lars je was weer beest onder de paal.

Tot slot lekker positief eindigen:

• Dank aan scheidsrechter Arno Diederik voor het fluiten.
  • Publiek bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen.
  • Cliff en Ilan, dank voor jullie positieve input, grote klasse.
  • Danielle bedankt voor je goede zorgen.
  • Martin en Rob dank voor jullie coaching.
  • Reserves dank dat jullie er weer voor ons waren.
  • Merel sterkte met je blessure
  • Top heeft gelijk gespeeld, waardoor we een gat hebben geslagen van 3 punten.

Volgende week hopen we tegen Top te gaan knallen en dan het gat naar 5 punten te slaan. Ik hoop dat er dan weer veel publiek zal zijn om ons aan te moedigen.

Tobias

Ff vragen of de shirtjes al gewassen zijn ...

VEO 3 - Achilles 3

Je leest het verslag dat gaat over de wedstrijd tussen VEO 3 - Achilles 3 in de strijd om het kampioenschap.

Soms heb je van die wedstrijden en dan voel je je aan het eind van het weekend nog verslagen en chagrijnig, en soms heb je van die wedstrijden dan ben je zélfs aan het eind van het weekend nog in complete euforie. Zonder de exacte uitslag te verklappen kan ik vertellen dat ik hier nu dus zo zit, laat op de zondagavond en gewoon nog een grote glimlach op mijn gezicht van die wedstrijd van gister.

Hoe dat kan.. daar zal ik je eens wat meer over vertellen. Ik neem je mee, helemaal naar het begin van het seizoen. We zijn -zo gaat dat bij een derde team- van heinde en verre vandaan gekomen om samen een heel seizoen lang te korfballen met plezier, ontwikkeling en resultaat. Sommige komen van een andere club, anderen klimmen hogerop of vallen juist af, en weer andere doen een stapje terug. Waarom is dit relevant om te benoemen? Omdat het resultaat van gister tegen VEO -de titel concurrent- daar, precies daar is begonnen.

Als de dag van gister staat me bij dat we voor het eerst compleet waren op het veld. We staan in de cirkel bij de eerste echte training, je kent het wel. Ik zie dat iedereen eens goed om zich heen kijkt, wat voor vlees hebben we in de kuip? Zelf zie ik spelers met verschillende korfbal ervaring, wisselende lengtes, andere leeftijden en nog meer van dat.. en waar ik misschien een lichte frons zou hebben verwacht over hoe we dit ooit zouden moeten laten slagen, zag ik bij iedereen alleen maar die zelfde grote glimlach. En in ieders glimlach kon je lezen: we gaan het gewoon doen!

We zijn nu een half seizoen verder. We staan eerste op het veld, eerste in de zaal en dat hebben we gister gezamenlijk gevierd met vuurwerk (met dank aan alle toeschouwers die dit hebben aangemoedigd).

VEO 3 uit, altijd lastig. Helemaal als je de ploeg kent, je de uitslagen ziet en je gezamenlijk met Rapid 2 de lijst aanvoert en strijd voor het kampioenschap. De voorbereidingsweek richting de wedstrijd verliep dan ook wat gespannen. Hier- en daar wat blessures, afwezigen en zodoende waren we ook genoodzaakt om een wisselende opstelling neer te zetten. Al bleek het in de laatste training nog wat puzzelen, B&B zorgde er met een duidelijke na-bespreking voor dat we hoe dan ook scherp richting die wedstrijd zouden gaan.

Om de over-concentratie wat te laten vieren hadden we vrijdag nog een heerlijk rijsttafel-diner in het verschiet dankzij de organisatie van Laura en familie Verboom. Tussen al het harde werken even wat minder formeel wat ook weer kan bijdragen om elkaar weer beteren te begrijpen in de wedstrijd.. en dat is het mooie aan de groep, we hebben meerdere krachten, maar een van onze grootste kracht is toch wel dat we niemand onderschatten.

De wedstrijd breekt aan. Alles en iedereen compleet aangekomen bij VEO. Leuke, gezellige en vooral sterkte bank mee, en ook zat er veel publiek op de tribune voor Achilles die toch ook wel nieuwsgierig geworden waren naar deze voorspelde clash. Meer dan terecht, want het is één van de vele ‘kampioens-wedstrijden’ en begint dan ook vanaf het eerste fluitsignaal in de hoogste versnelling!

VEO en Achilles gooien vanaf de eerste minuut alles op tafel. Beide gelijk agressief in de aanval en in de verdediging, waarbij de scheids aan het begin van de wedstrijd ook gelijk de grenzen moet aangeven. De eerste goal komt snel en is voor VEO die uit de startblokken zijn geschoten! Over en weer proberen beide teams de sterke spelers uit te spelen om daarmee goals te forceren en de leiding te nemen in de wedstrijd. Die ontwikkeling blijkt voor VEO ook gelijk in hun nadeel te werken. Omdat VEO hun aanvallers al vroeg in de wedstrijd in schijnwerpers heeft gezet konden wij daar met onze verdediging op antwoorden. VEO probeerde het zelfde te doen gedurende de eerste helft, maar er was geen houden aan omdat er door Achilles over alle schijven werd gescoord. De ruststand was dan ook niet voor niets 7-12. De periode net voor rust ging iets moeizamer, de goals voor een vroege genadeklap bleven uit en hadden VEO zodoende nog niet geheel afgeschud.

Na 10 minuten spelen in de eerste helft zei Bas het al: “Dit gaat ze nooit volhouden”. In de rust was dan ook afgesproken om het niveau vast te houden en als het kon zelfs nog bij te schakelen. Dit zijn die momenten dat je een flashback krijgt naar die eerste training, die glimlach en dat gezamenlijke gevoel van: we gaan het gewoon doen! Daar zit het hem in!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik denk na nog geen 10 minuten na de rust was het doek gevallen voor VEO en was het niet de vraag of Achilles ging winnen, maar met hoevéél Achilles ging winnen. Alsof het 0-0 stond met nog ruim 20 minuten te spelen, met zoveel energie ging de bal door het vak, liepen mensen de bal aan en werd de afronding gezocht en verzorgd.

Alsof de genadeklap nu nog niet was uitgedeeld mochten er voor het einde van het fluit signaal nog drie frisse krachten het veld betreden om de stand nog maar eens uit te breiden. Ook de invallers gingen op in het spel al was het alleen maar voor de agressiviteit en inzet tot aan de laatste minuten. De eindstand niet alleen tekenend voor de wedstrijd maar ook voor het pad dat we bewandelen als team: 17-31.

Klus geklaard.. althans voor dít weekend. We blijven doorgaan, we blijven werken. Volgende week moet de lont weer worden aangestoken voor onze tweede concurrent: Rapid, wat een hele spannende wedstrijd beloofd te worden gezien we hier tegen ons enigste puntverlies zijn aangelopen in de aller eerste zaalwedstrijd. Wij zijn inmiddels niet meer die ploeg van die eerste wedstrijd, maar of we genoeg gegroeid zijn om volgende week van Rapid te kunnen winnen zullen we volgende week met zijn allen moeten zien. Hoe het ook wendt of keert, een van onze grootste kracht is immers.. dat we niemand onderschatten.

Graag tot volgende week, 15:40 in eigen huis.

Amel, namens Achilles 3

VEO 3 - Achilles 3 (Coachverslag!)

Afgelopen zaterdagavond was het zover, de clash tussen nummer 2 VEO en trotse koploper Achilles. Het zou een spannende wedstrijd moeten worden, gezien het feit dat het ontmoeting zou worden tussen een geslepen / degelijke ploeg en een jonge ploeg vol vuur en passie. Vorig seizoen verloor Achilles 3 van deze sterke tegenstander, dus de messen waren extra geslepen. Vooraf hebben we de ploeg op scherp gezet en aangegeven dat onze afronding dusdanig goed is dat we van iedereen kunnen winnen.

We moesten het gaan doen zonder de mannelijke luchtmacht. Sander was ziek, Simon nog altijd niet fit en Mark had andere verplichtingen. Bij de dames was Kelly gelukkig weer terug van een enkelblessure, maar kon nog niet starten, Tiana kreeg rust vanwege een aanhoudende bovenbeen blessure. Met zo’n lijst van afwezige/geblesseerden zou je denken dat we het heel zwaar zouden krijgen. Niets was minder waar.

Bij het eerste fluitsignaal (van een prima fluitende scheidsrechter) bleek dat Achilles super scherp was. Na 1-0 achter te zijn gekomen hebben we het niet meer uit handen gegeven. Mooie aanvallen, prima verdedigende teamprestatie bracht de ruststand van 7-12. Is de rust hebben we elkaar opgepept, de opdracht was om niet in te zakken maar juist een stapje extra te gaan doen. Dit deed Achilles 3 dan ook. Niet 1 stapje, maar 5 stappen. VEO werd van het veld geblazen door vloeiende combinaties een ontzettend hoog afrondingspercentage (26%), maar vooral een ijzersterk verdedigend collectief. Eindstand 17-31

Als coach heb ik Achilles 3 dit seizoen nog niet zo goed zien presteren als afgelopen zaterdag. Als we dit kunnen blijven doen voorzie ik een mooi einde aan de zaal, maar ook het veld. Ik (maar zeker ook Bart) ben supertrots op de ploeg en iedereen die daarom heen een steentje bijdraagt. Het mogen coachen van een team dat hard voor elkaar werkt en accepteert als er iemand even niet staat is een voorrecht. De groei die men doormaakt is mooi om te zien, daar gaat Achilles nog veel plezier van beleven.

Als laatste wil ik alle reserves bedanken voor hun tijd en inzet, dit is ook jullie overwinning. De meegereisde supporters die een extra steun in de rug waren, superbedankt!

Achilles 6 - VEO 5

Erwin was een beetje klaar met de grappen omtrent yHoeri en ging daarom wat inspiratie opdoen bij Patrick Laureij. De eer aan mij om die altijd zo fantastische verslagen voor een weekje te evenaren. Miranda moest daarentegen ook nog erg haar best doen om wat huiswerk op papier te krijgen, meester Erwin was dan wel bereidt om het een en ander aan huiswerkbegeleiding te geven. Welke vakken laten we dan maar even achterwege. We traden om 19:45 uur als laatste paradepaardje na het eerste van Achilles aan in de Sportcampus. Het luidruchtige publiek bleef gelukkig hangen en kon zien hoe aanvoerder yHoeri (Shirley was fysiek afwezig maar altijd in yHoeri zijn hoofd) deze taak zeer serieus nam. Hij stak hier zoveel energie in dat een hele wedstrijd niet haalbaar was voor deze charmeur. Of werd hij zo moe van het wedstrijdje ‘wie kan het verst schieten’ dat hij in zijn vak samen met de rondvliegende ‘Turbo Tristan’ aan het houden was. Desalniettemin vielen de goals voor team 6 toch vrij regelmatig en hadden we tijdens de wedstrijd niks te klagen, of toch wel Tjits? BRrrr koud. Enige waar die druk mee is geweest waren de bediening van de schotklok en het invullen van het camerawerk en de statistieken voor ons 1e wat net tekortkwam tegen Fiks. Marieke kwam direct vanaf de A1 wilde graag op de bank duiken... Geen idee met wie maar haar haar moest wel goed zitten. In de haast je haarlak vergeten, gaat dat nog wat worden? Gelukkig genoeg had Erwin nog wat haarlak thuis die Miranda mooi mee kon nemen na het uurtje bijscholing. Mieke was nog wat prikkelbaar na haar dry needling behandeling van afgelopen week. Waar ze die naalden allemaal niet in prikken tegenwoordig!?! Tijdens de wedstrijd gelukkig niks meer van te merken waardoor we zonder al te veel inspanning (op enkele na) netjes afsloten met een 17-12 overwinning. Erwin mist het beloofde biertje en hardstyle onder de douche die Mathijs wel even snel meepakt, of plakt? aangezien die zich snel weer thuis bij vrouw en kind moest melden. yHoeri moet weer een week wachten op zijn beurt aangezien hij geen kaartjes heeft gescoord voor Tomorrowland. Dat was Lisa haar vereiste, volgende week beter;) Ondertussen let hij wel een beetje op de lijn. Biertje in het weekend kan maar de bitterbal bleef links liggen. Net zoals zijn pondje wat ineens weer op tafel verscheen. Komend weekend uit tegen de vissen. Eerder een aantal guppies die we eerder thuis al goed in onze zak hadden. Geen steken, of haken laten vallen dan moeten we deze schollekoppen als rolmopsen kunnen inblikken!

Groen Geel A1 - Achilles A1
Dat deze wedstrijd gewonnen had moeten worden was bekend. Het geloof was er zeker. Dit was ook terug te zien aan de voorsprong die Achilles, in het verloop van de eerste helft, had. Er werd veel gescoord door de dames van groen geel. Maar Achilles A1 had er wel een antwoord op. Ruststand 14-16. In de tweede helft werd er wat minder snel gescoord. Door een periode van droogte viel het kwartje ook richting groen geel die gelijk maakte en kon blijven aanhaken. Door een strafworp aan het eind kon groen geel spreken van een gewonnen wedstrijd.

Luca

GKV D1 - Achilles D2

De wedstrijd begint, rond de tweede minuut wordt er een doelpunt door GKV gemaakt. Eerlijk is eerlijk het ging niet goed qua gooien en vangen, de doelpunten komen wel zei de trainer Wim. En ja hoor Lynn scoorde de 1-1. Daarna gingen we iets sneller spelen. Daarna ging er iemand insnij staan waardoor er een doelpunt werd gescoord (een one-hander 1-2). En dan weer Lucas met een doorloop en hij zit er in 1-3. Maar dan wordt er een doelpunt door GKV gemaakt 2-3. Maar het is nog niet afgelopen want de aanval rent naar voren en Bram krijgt de bal en schiet hem van 1 meter in de korf 2-4.En het is rust.

2-4

De 2e helft is begonnen en al in de 2e minuut van de 2e helft scoort Jim een hele mooie doorloop 2-5. En het gaat iets beter qua gooien en vangen. En al snel scoort Jim weer een nieuwe doorloop ook een mooie 2-6. Op de helft van de 2e helft gooide Lynn er een doelpunt bij 2-7. Nog 7 minuten. En Dirk scoort de 2-8. Maar opeens scoort GKV er 3 bij 5-8 maar dan horen we het fluitsignaal en is de wedstrijd afgelopen. Achilles wint met 5-8.

5-8

EINDE

Bram.

Achilles E2- Meervogels E2 (Coachverslag!)
We speelde deze week tegen Meervogels. We wisten dat het een goede tegenstander was en dat we heel scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. Dat lukte goed! In de 1ste 10min werd er heel goed verdedigd bijna alle schoten die Meervogels nam waren verdedigd alleen aanvallend namen we te snel schoten van ver waardoor we snel de bal kwijt waren. De 2de 10 minuten moesten we het verdedigend doorzetten en aanvallend verbeteren dat lukte en gingen met een 3-2 de rust in. In de 3de 10 minuten bleven we op voorsprong. In de 4de 10 minuten zag je de vermoeidheid bij Achilles. Meervogels begon veel te scoren en zette de eindstand op 5-7. Helaas verloren maar wat zijn we trots op jullie! Jullie hebben het heel goed gedaan verdedigend en aanvallend. Laten we dit doorzetten en er nog een heel mooi seizoen van maken!