WAPC-Kamp 2019: 22e Toverschool Toernooi

De strijd is over! De 97 (!) kampgangers en 25 leiders zijn terug van het WAPC-Kamp 2019 in Alphen. Een oververhitte week is voorbij, met bezoek van overenthousiaste behaarde rupsjes, vijandige bromvliegen, maar ook super leuke spellen, fanatieke leiding, gezellige avondjes en lekker eten. De sorteerhoed van de 22e Toverschool Toernooi sprak en verdeelde de kinderen voor deze week in huizen. Op de laatste avond werden de allerlaatste punten verdeeld en kon er maar 1 winnaar zijn: Zwadderich eindige als 1e, gevolgd door Pukwudgie en Huffelpuf op de 2e plaats. Ravenklauw, Wampus, Griffoendor en Dondervogel deelden gezamelijk de derde plaats. In dit bericht beleef je de hele week nog een keer.

 • In de besloten Facebookgroep konden familieleden de kampgangers volgen. Zit je al in de groep, dan kan je je eigen facebookvrienden toevoegen/voorstellen en aangeven waarom je die vriend wil toevoegen. De beheerders van de groep moeten je vriend nog wel goedkeuren voor ze aan de groep zijn toegevoegd.
 • Klik op de foto's voor een groter exemplaar.
 • Sponsoren kan altijd, ook nu de kids terug van kamp zijn. Laat met een mailtje naar julia.baak@outlook.com weten wat je wil sponsoren en maak de bijdrage over naar NL59ASNB8820764164 t.n.v. A. Bodaan. Bekijk de sponsorlijst in het speciale nieuwsbericht WAPC-Kamp 2019: Sponsorlijst

Zaterdag 27 juli: Bedankt voor de supergezellige kampweek

Op deze dag is het einde van het 22e Toverschool Toernooi is in zicht. Rond 10 uur zit iedereen klaar voor vertrek (zie foto 1). De traditionele teamfoto (zie foto 2) kon ook op dit kamp natuurlijk niet ontbreken, met natuurlijk ons eigen kalfje genaamd 'Achilles' die deze week werd geboren (zie zondag 21 juli). Het was een oververhitte week, met bezoek van overenthousiaste behaarde rupsjes, vijandige bromvliegen, maar ook super leuke spellen, fanatieke leiding, gezellige avondjes en lekker eten. Gisteravond werden de allerlaatste punten verdeeld en kon er maar 1 winnaar zijn: Zwadderich eindige als 1e, gevolgd door Pukwudgie en Huffelpuf op de 2e plaats. Ravenklauw, Wampus, Griffoendor en Dondervogel deelden gezamelijk de derde plaats. Een prachtige prestatie van alle teams; zij lieten zich allemaal van hun sportiefste kant zien en lieten zich ondanks de hitte er niet van weerhouden zich voor meer dan 100% in te zetten. Vanuit de bus nog het bericht: "Namens de leiding willen wij jullie bedanken voor deze super gezellige kampweek, het extra geduld van jullie kant tijdens de hitteplan wijzigingen en de ‘enthousiaste’ snuitjes tijdens de corveediensten. Fijne vakantie allemaal."

Een week kamp is ook voor de leiding behoorlijk pittig dus ook bij terugkomst op zaterdag 27 juli konden zij alle hulp gebruiken bij het uitladen van de vrachtwagen. Die was al voor de kampgangers vertrokken met Dennis en Elmar en onderweg dronken zij de traditionele 0.0% (zie foto 3). Proost mannen! Jullie hebben het verdiend. De vrachtwagen arriveerde rond 11:45 uur. De leiding zag (met vermoeide ogen en ledematen) dat velen kwamen helpen met uitladen. Vele handen maken immers licht werk. (Zie ook Hulp nodig uitladen kampspullen!) Om ongeveer 12:00 uur (vertrek uit Alphen om 10:30 uur) kwam de bus met alle kampgangers. Moe, maar voldaan en vol met verhalen. De 'lost and found' wordt nog even gedeeld in de besloten Facebookgroep en dan is het heel lang nagenieten en uitkijken naar kamp 2020...

Vrijdag 26 juli: Betoverend bal en Zwadderich wint 22e Toverschool Toernooi

Vandaag nog een keertje naar het meertje. Het is goed toeven in de schaduw #hydrateren&smeren. Op het strand wordt uit volle borst gezongen. In Alphen weten ze het nu echt: "Wij zijn Achilles! Uit Den Haag!" De traditionele vrijdagavond bbq moet onder een afdak plaatsvinden, want.. het regent! En niet zo'n beetje ook. Daarna is het tijd voor het Toverbal. Professor Perkamentus en professor Pluimerij hebben immers de tovernaarsleerlingen uitgenodigd voor het jaarlijkse Betoverende Bal ter afsluiting van het 22e Toverschool Toernooi. De Grote Hal opende de deuren voor een sprankelend eindfeest met magische muzikale momenten. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnaars van het 22e Toverschool Toernooi: Zwadderich!! Onderdeel van Zweinstein en dit Huis heeft de meest Duistere Tovenaars opgeleid en voortgebracht. Sluwheid, ambitie en leiderschap zijn de kenmerken van Zwadderich. Kleur: Groen. Mascotte: Slang. Element: Water. Karaktereigenschap: Ambitieus, vindingrijk en sluw. (zie foto) En dat bleek op dit toernooi. Zij kregen vanavond ieder een gouden toverstok (zie foto). Gefeliciteerd, *Wesley Wemel*, **Sita Zwamdrift**, *Frank Potter* (winnende leiding, zie foto), Julian, Rosanna, Floris, Citlali, Nikki, Manelle, Jens, Kiki, Sem M., Lars, Naomi, Roos en Vincent! Wat voor gouden toverspreuken zij allemaal hebben uitgesproken vanavond zal voor altijd Het Geheim van Alphen blijven...

 

 

Donderdag 25 juli: binnenbios en waterfeest

De enige plek op kamp waar het onder de 35 graden is, is de binnen-bios. Dus even een chillmoment uit de zon met een koele versnapering en de film Turbo. En een spelletje Secret Voldemort onder het afdak uit de zon. En nog eens dank aan de sponsoren!!! Extra en nog een paar x extra ijsjes, flesjes water, zwembaden (!), extra zonnebrand en aftersun, extra grote partytent, naar het Zandje... Allemaal dankzij de sponsoren. Overweldigend succes. Zelfs wat euro’s over, blijft in het hitte/regen calamiteitenfonds voor volgend jaar en/of geïnvesteerd in duurzame middelen waar anders geen geld voor is. De kampleiding doet zijn best, programma overhoop en anticiperen op wat mogelijk en verantwoord is, er is niet tegen aan te smeren. Insecten doen er alles aan om het leven op kamp zuur te maken. Toch vermaken de kampgangers zich nog steeds prima, mede dankzij de waterpret, binnenbios en het doorzetten van de kampleiding en de niet te onderschatte hulp van oudsten, die ons goed bijstaan met extra handjes. Overleven in de hitte, maar met plezier! De leiding heeft vandaag vrij (soort van...) en de oudere jeugd heeft een fantastisch water feest georganiseerd voor de kids! Toppertjes zijn het! In de avond is het in de keuken Code Rood: Lekker pastaatjjjjjjj met de rode saus! + veggie style & Gluutfree. Ook wordt nog de eerste spreuk uitgesproken, gesponsord door Britt (AC): ‘Bombarda Confettius’!

 

Woensdag 24 juli: weg is weg-speurtocht en > 500 pannenkoeken

In de ochtend hebben de jongsten de weg is weg-speurtocht gedaan waarin alle ingrediënten voor de toverdrank gevonden moesten worden. Uiteraard moest deze daarna door elk kind gebrouwen worden. En: Hitterecord om de hoek in Gilze-Rijen, 39,2 graden. In Alphen zijn ze niet komen meten zeker, recordje in de keuken van de Kiek: vanaf 1300 uur waren ze er bezig om ruim 500 pannenkoeken te bakken. De helden!!

 

 

Dinsdag 23 juli: Hitteplan resulteert in zwembaden!

In de ochtend deed de kampleiding een oproep: "HITTEPLAN! Lieve ouders, familie en vrienden van de kampgangers! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de temperaturen door het hele land omhoog schieten de komende dagen en Alphen is hierbij geen uitzondering! Behalve het toevoegen van de siësta als vast onderdeel op het programma, hebben we hier de kans om meerdere grote, verkoelende zwembaden te huren voor de heetste dagen! Ik het kader van gedeelde smart is halve smart, willen we jullie vragen om een kleine, zelf in te vullen financiële bijdrage om ons koel te houden! We beseffen ons dat er al meer dan voldoende gesponsord is, dus voel je zeker niet verplicht. En aan die oproep werd massaal gehoor gegeven, met als resultaat dat in de middag al diverse enorme opblaaszwembaden op het terrein stonden. De kinderen bedankten in een filmpje voor dit geweldige extra cadeau: "Dankjulliewel lieve ouders!!" hielden ze met bordjes omhoog. En de leiding voegde er aan toe: "Dit brengt precies de verkoeling die wij nodig hebben! Dank jullie wel, dit geld is goed besteed!" Ook de boer draagt een steentje bij aan de waterpret na het paintballen in het bos (zie foto). In de avond stond op het avondmenu verse boontjes en aardappels met appelmoes en een stukkie vlees (of veggie). Vitamientjes belangrijk, zeker in dit weer! Na de rustdag van gister (waar de frietkar langs kwam), is de keuken weer on tour.

 

 

 

Maandag 22 juli: Strand en greppel

Heelrijk dagje aan ‘t meer bij recreatiegebied 't Zand. Lekkere strandfoto's, dat is genieten daar! Eind van de middag een bezoek aan de koeien en kalfjes en natuurlijk aan kalfje Achilles en Harry (zie zondag). De kinderen mogen de kalfjes ook wat te drinken geven, want wat extra melk en suikers hebben ze hard nodig met dit warme weer... Oh jee.. wat is er ondertussen in de keuken gebeurd?! Zelfs op de vrijde dag van de chefs (de frietkar kwam langs voor het avondeten), worden ze aan het werk gezet...Wie oh wie van de leiding heeft er Dreft in de vaatwasser gegooid?? Wie is de dader? Zeg het maar! Uit de reactes blijkt dat dit bij het thuisfront wel vaker is gebeurd overigens... met schuimparty's tot gevolg... En als iemand zich afvraagt of een vaatwasser dan ook betekent dat er geen corvée meer is, die heeft het mis. Corvée per team is als vanouds, de vaatwasser is er slechts voor de koffiekopjes. In de avond.. jawel.. daar is ie weer... de greppeltocht! Donker gekleed en geschminkt.. wie komt er ongezien langs de leiding?!

Zondag 21 juli: Huffelpuf wint van de leiding

Hoeraaaa kalfje Achilles is deze ochtend geboren. Echt waar, zie het bewijs hieronder. En het kalfje dat vorige week is geboren is naar Harry Potter vernoemd , en/of Haagse Harry .‘Harry’ dus!!! In de middag speelt Huffelpuf (oftewel team geel) een potje voetbal tegen de leiders en wordt leider Sander handig door de benen gespeeld.....einduitslag 2-0!!! In de avond, na heerlijke nasi als avondeten, ware hersenbrekers rond de tafels tijdens een quiz waarbij het soms helpt als je een beetje Drents spreekt en deed een aantal kinderen heel erg hun best om na de 1e nacht al er niet moe uit te zien.. :-) Wie gaat er winnen? Stay tuned..

Zaterdag 20 juli: Aankomst en opening van het 22e Toverschool Toernooi

Helaas, geen fietstocht... dus nam De Bru weer zijn plekkie naast TopSjoof Elmar (zie hieronder 'De Transport Boys') en was in de ochtend al onderweg! Rond half 12 vertrokken ook de 2 bussen met de kampgangers. En even later kwam het eerste bericht uit Alphen: 'Aangekomen en geïnstalleerd in Alphen! We hebben helaas de regen uit Den Haag meegenomen... dus het middagprogramma moest iets opschuiven. Nu gelukkig weer zon en dat blijft zo voor de rest van de week! We vermaken ons opperbest! Groetjes van ons allemaal' (zie foto aan tafel) En ook de kop is er weer af voor het eerste avondmaal. Nu nog te doen in de keuken qua temperatuur, maar de rest van de week?! Dan worden ze de naked chefs!! Daarna de Opening van het 22e Toverschool Toernooi! En wat zien de huizen én de schoolleiding er prachtig uit

Vrijdag 19 juli

Het gaat beginnen! Het 22e Toverschool Toernooi gaat bijna van start. De leiding van Zweinstein en Ilvermorny staat reeds klaar bij perron 9 3/4 om de Toverschool leerlingen te begroeten. Zorg dat je je treinkaartje voor de Zweinstein Express bij je hebt, anders kun je helaas niet mee...

Wie mag zich na een week sport en spel winnaar noemen van het Toverschool Toernooi? Olivander maakte speciaal voor deze gelegenheid gouden toverstokken voor de winnaars! Dus zorg dat jouw huis de beste uit de strijd komt en de felbegeerde Gouden Toverstok mee naar huid mag nemen!

Moge het beste Toverhuis winnen!

Schoolleiding

Natuurlijk kunnen de scholen niet zonder Schoolleiding. Zowel Ilvermorny en Zweinstein vallen onder het beheer van deze Drie, al hebben ze dit keer wel een hele lange vakantie genoten voordat de Toverscholen a.s. zaterdag weer van start gaan, want er zijn helaas geen beelden van hen.

**Frank Voldemort**
Heer van het Duister, ultieme vertegenwoordiger van het Kwaad, Hij-die-niet-genoemd-mag-worden. Het wordt een zware week voor velen, tenzij je volgeling bent van het Duister. Frank Voldemort (sssssttt) heerst over de Scholen met Duistere Toverstok, duldt geen tegenspraak en voor elke jonge Tovenaar die zich niet houdt aan de Afspraken en Regels die gelden op Het TovenaarsToernooi, is het enkele reis retour met de Zweinstein Express of de NS TienerTrein.
Maar Frank ....JeWeetWel is een halfbloed Tovenaar en vertoont gelukkig ook menselijke trekjes en trouwde met Inge van Detta en kregen 1 dochter Julia...... je-weet-wel.

*Alex Alecto*
Behoort tot de Dooddoeners familie. Voor alle duidelijkheid ,een dooddoener is een volgeling van Voldemort die zijn dooddoeners taken oplegt die ze moeten uitvoeren. Dooddoeners hebben geen loyaliteit naar anderen, leven in angst en bewondering voor hun hun Almachtige Leider, Frank Voldemort.
Alex Alecto is daarnaast de Penningmeester, houdt de hand op de knip. Hopelijk dankzij de donaties en sponsoring van velen zit er misschien nog een schoolreisje in dit jaar voor de jonge Tovenaars en hun Leraren?

***Julia JeWeetWel***
Zij-die-niet-genoemd-mag-worden... de Witte Weduwe, Eucalypta ten top en natuurlijk de dochter van Hij-die-niet-genoemd-mag-worden. Samen met pappie regeert ze over de scholen en de leerkrachten. Julia, JeWeetWel, is net als haar vader een duister persoon, niemand weet wat je aan haar hebt. Het ene moment is zij de valse witte heks, het volgende moment speelt ze de geliefde witte druïde, maar 1 ding is ze altijd....wit.
Toch hebben Julia JeWeetWel, Alex Alecto en Frank Voldemort het al een aantal ToverToernooien aardig voor elkaar op de scholen. Ze regeren weliswaar vanaf hun Wizard Tower, maar doen dit wel met verve. Zij zijn het die de deze rol als schoolleiding op zich durven te nemen en maar mooi het ToverToernooi tot hopelijk weer een succes laten worden. Dit kan natuurlijk niet zonder al die genoemde mentoren en andere toppers. Maar nog belangrijker voor zo’n succes zijn alle jonge tovenaartjes die aan het toernooi gaan deelnemen. Zij zijn degene die het Toernooi tot een groot succes maken met hun humor, inzet, enthousiasme, fanatisme, gekkigheid en gezelligheid. Daar doen we het immers voor!!

De Transport boys!!!

Nog meer onmisbare helden. Te beginnen met de Bezemwagen.

***Ruud Ravenklauw & Roy Reparo***
Zij zorgen ervoor dat de bovenbouwleerlingen en de mentoren voldoende moraal houden tijdens hun tocht naar Het ToverToernooi. Waar de onderbouw en de brugpiepers met de bekende Zweinstein Express naar het ToverToernooi gebracht worden, moeten de ouderen het op eigen kracht zien te doen. Voor velen is de Nimbus te duur, dus moeten zij het doen met de Batavus of Gazelles, of nog erger. Op eigen spierkracht dus. Een helse tocht, maar oh zo heroïsch na afloop.
Ruud Ravenklauw & Roy Reparo blijven zoveel mogelijk in de buurt, tenzij het lunchtijd is, dan zijn zij in geen velden of wegen te bekennen. Maar voor de nieuwkomers in het peloton, deze mentoren zorgen ervoor dat niemand achterblijft. Roy Reparo, enige tijd gelee dubbelganger van Ron Wemel, vroegâh de favoriete mentor van velen tijdens de ToverToernooien, repareert alles en zorgt met zijn maatje voor het vermaak en ravitaillering zodat de tovenaars en mentoren kunnen recupereren. Tot zover, Tabee!
Ruud Ravenklauw, De Raaf, wordt wel eens aangezien voor Rubeus Hagrid, mits deze laatste zich dan heeft ontdaan van zijn enorme baard. De Raaf is met zijn Bezemwagen een echte km vreter, want je vraagt je af waar blijft het. Nou ja, daar dus.
Samen met zijn maatje Reparo en hun humor zorgen zij voor een onvergetelijke dag, voor zichzelf en zeker voor het peloton!

****Elmar Expelliarmus****
Waar een kleine Tovenaar groot in kan zijn. De Transporteur bij uitstek. Elk jaar maakt hij tijd vrij om alle attributen, fietsen, materialen toverspreuken, zwarte magie etc op de plek van bestemming te krijgen. Met zijn enorme truck weet hij altijd de weg te vinden. Dit jaar zonder zijn ‘vaste’ co-sjoof, al is het op de terugweg hopelijk weer als vanouds.
Naast het transport is Elmar Expelliarmus ook BBQ master op de vrijdag als hij de spullen weer komt inladen. Toverstokjes met vlees draaien doet hij het met hetzelfde gemak als sturen met zijn truck.
Tenminste, hopelijk is hij het niet verleerd, want zoveel km maakt hij niet meer in de truck met oplegger.

3 toppers on wheels !!!

Mutti's

Nog een hors categorie voor het Toverfuifje. Bijgenaamd de Mutti’s, maar eigenlijk een matige bijnaam voor deze 2 huisheksen.
Ook deze toppers cijferen zichzelf weg om het ToverToernooi draaiende te houden waar de Tovenaars en hun mentoren gaten laten vallen. Bijspringen bij de Elfjes in de keuken mocht dat zich voordoen, jonge Tovenaartjes troosten of volproppen met onze speciale heimweepilletjes, of gewoon wegsturen onder het mom van ‘stel je niet zo aan’ , bloedfanatiek meedoen in de strijd om Zwerk of Plurkbal, mentoren corrigeren als de wc’s niet goed zijn schoongemaakt; deze heksen zijn vaak ook ongezien maar oh zo belangrijk voor het ToverToernooi. Dit natuurlijk buiten hun zeer aangename gezelschap.

****De Vliegende Hollander, Claudia Kannewasser****
is dé specialist met de bezem. Wat zij allemaal kan en uitspookt met haar bezem, doet iedereen versteld staan. Haar kleinzoon Barend Kannewasser heeft niet voor niks Harry Potter weten te verslaan met Zwerkbal, talent is doorgegeven zeg maar.
Geen enkele heks of tovenaar kan tippen aan haar vlieg en kunstwerk met de bezem. Ze zit erop, zeg maar. Zelfs op haar leeftijd is ze nog steeds onverslaanbaar en geeft ze op zaterdagen steevast een vliegshow, om wat bij te verdienen, het blijft een Hollander natuurlijk.
Claudia Kannewasser wil het liefst altijd naar huis, maar op die momenten weigert haar bezemsteel net altijd dienst, de Flying DutchWomen heeft het stiekem best naar haar zin als ze een weekje van huis weg is.

****Nicole Nimbus****
Nog zo’n huisheks met unieke skills. Zelden zonder de Vliegende Hollander te zien, tenzij het om hulp in de keuken gaat, daar blijft zij het liefst verre van.
Ontwerpster van de welbekende Nimbus bezems, de Rolls Royce onder de bezems, en natuurlijk de Asics hardloopschoen. Nicole Nimbus kan zelf ook aardig overweg met de bezem, maar dit talent valt in het niet bij Claudia Kannewasser. Nicole Nimbus overziet alles met haar argusogen en haar bak aan ervaring zorgt ervoor dat zij vaak de boze toverspreuken van de zwarte magie voor is. Zelf beheerst zij ook de zwarte magie als geen ander, dus kan je deze heks maar ook beter te vriend houden. Ook zeer gespecialiseerd in rooksignalen en verliezen komt niet in haar woordenboek voor van Nimbus, als ze verliest is het toch niet zo.

Een uitermate sterk, behulpzaam en onmisbaar koppel voor de scholen van Toverkunst en Hocus Pocus.

 *****Zweinstein’s Keuken*****

Dit team schuilt ergens in de kelders van Zweinstein. Onbekend, onderschat, onzichtbaar, onbemind maar zeer zeker onmisbaar voor de scholen van Ilvermorny en Zweinstein en hun jonge tovenaarsleerlingen en hun mentoren. De Keuken houdt de leerlingen op de been en is de motor van het Tovenaarstoernooi. In de kelder vinden, ondanks de vaak zware en moeilijke omstandigheden, werkelijke culinaire hoogstandjes plaats. De Drie Masterchefs van Zweinstein’s keuken beschikken dan ook over een enorme toverkracht. Ze zijn eigenlijk ook geen Tovenaars, maar Elfjes met unieke skills. Individueel stelt het niet zoveel voor, maar als dit hechte team van Elfjes hun Toverkracht bundelt, is elke andere tovenaar eigenlijk kansloos.

Helaas is er niet veel beeldmateriaal van de Elfjes. Ze komen nauwelijks uit hun Kelder waar zij hele dagen doorbrengen om hun culinaire toverkunsten uit te voeren. Heel af en toe trekken de Elfjes naar de markt van EuroWest, de hofleverancier van Tovenaarsland. Elk TovenaarsToernooi verzorgt Euro-West voor de vitamines en antioxidanten met dank aan Peter de Bruijn. Topper!

Goed, de drie Elfjes:
Fred Feniks, Sander Slurkplurk en Dennis Dreuzel, voilà.

Welke tovenaren horen bij jouw huis?

Huis Zwadderich
Het laatste huis alweer. Onderdeel van Zweinstein en dit Huis heeft de meest Duistere Tovenaars opgeleid en voortgebracht. Sluwheid, ambitie en leiderschap zijn de kenmerken van Zwadderich. Welke mentoren vertegenwoordigen dit Huis? Lees dan snel verder...

*Wesley Wemel*
Het jongste broertje van Ron Wemel is inmiddels al voor het 2e jaar docent op Zweinstein, te weten Wesley Wemel. In tegenstelling tot de ogenschijnlijke klungelige Ron, heeft WW het iets beter voor elkaar. Deze vriendelijke docent geeft les in Verzorging van de Fabeldieren, een lastige taak als je weet wat voor dieren er rondlopen, kruipen en vliegen in Tovenaarsland. Met soms gevaar voor eigen leven begeeft hij zich in situaties om de dieren te helpen en te verzorgen. Zijn eigen favoriet is toch wel de Acromantula, een spin met 8 ogen en harige poten van zo’n 5 meter. Mochten de leerlingen straks op het Tovenaarstoernooi een spinachtige treffen, dan is Wesley Wemel to the rescue. Maar voor alles wat vliegt en kruipt, moet je bij WW zijn. Altijd behulpzaam en een fijne sociale docent, maar ook deze Tovenaar begeeft zich regelmatig aan de Duistere Zijde. ‘Om de dieren te verzorgen’, maar is dat ook zo? Tijdens het TovenaarsToernooi en de strijd tussen de huizen laat Wesley Wemel misschien zijn ware duistere aard wel zien?

**Sita Zwamdrift**
Net als haar veel oudere en inmiddels gepensioneerde halfzus Sybilla Zwamdrift is zij al jaren prof aan de school Zweinstein. Als vertegenwoordiger en mentor van Huize Zwadderich ontfermt Sita Zwamdrift zich vooral over de brugpiepers van Zweinstein. Waar Sybbilla gespecialiseerd was in Waarzeggerij, onderwijst Sita vooral yoga en ontspanning. ‘Ontspannen leerlingen leren beter’, aldus madame Zwamdrift. Ook zij is altijd behulpzaam en geeft graag lezingen uit haar grote boek vol Toververhalen. Haar toverkracht is haar kennis van de Stokkenleer, het perfecte aangepaste stokje voor elke individuele leerling. Maar ook Sita Zwamdrift heeft net als elke mentor van Zwadderich een minder bekende Duistere Kant. Na haar diverse relaties met Tovenaars van de Duistere Zijde heeft zij naast haar al zeer brede deskundigheid en ervaring ook nog kennis opgedaan van deze Duistere Toverkunst. Of zij deze krachten gaat inzetten tijdens het TT, is nu nog een vraag, maar zodra de strijd losbarst weten we het antwoord.

*Frank Potter*
Er blijkt toch nog een Potter te zijn, namelijk Frank Potter. Een achterneefje van Harry, van zijn vaders kant. Ook Frank werd weggemoffeld ter bescherming in een gezin met nog 2 jongens zodat Frank Potter niet opviel. Mocht Harry niet de strijd kunnen winnen, dan hadden ze Frank nog achter de hand. Frank Potter is echter dusdanig opgegaan in de Potfamily dat hij er pas op late leeftijd achterkwam dat hij van de Potter’s afstamt en niet van Pot. Gezien de status Potter is hij direct aangenomen als docent Voorspellend Rekenen en docent Geschiedenis van de Toverkunst, hier leert hijzelf eigenlijk ook nog elke dag van. Het frappante in dit verhaal is wel dat zijn Stiefbroertje Rick Pot student is op Ilvermorny, die er kennelijk van overtuigd is dat hij óók Tovernaarskrachten bezit, terwijl hij dus eigenlijk helemaal geen bloedverwant is van Frank Potter. Net als de andere mentoren van Zwadderich is Frank Potter zeer behulpzaam, maar neemt hij net als hen ook Duistere trekjes aan in de strijd. Tijdens Zwerkbal is Frank Potter de Koning van de Schwalbe, een eigenschap die de tegenstanders vaak een langdurige schorsing oplevert.

Huis Zwadderich, een deelnemer in de strijd tussen de andere Huizen die niet serieus wordt genomen door de andere deelnemers. Aldus de magic tamtam.
Maar ik denk dat als deze mentoren hun Duistere Kanten laten zien tijdens het TT, dan zijn zij een geduchte outsider of misschien wel een favoriet!
2 jonge honden als Docent samen met de meest ervaren Tovenaar die een Huis vertegenwoordigt, Sita Zwamdrift, dat belooft wat!!

 

 

 

Huis Griffoendor
Het op een-na-laatste huis alweer. De kenmerken van dit huis zijn dapperheid, ridderlijkheid, durf en moed. De volgende mentoren staan symbool voor deze eigenschappen.

*Ilan Lubbermans*
De broer van Marcel Lubbermans lijkt eigenlijk meer op Ron Wemel zo te zien, of wil daar graag op lijken? Deze niet-natural red head bezit ook niet veel toverkracht waarmee hij indruk maakt. Deze dappere Lubbermans is vooral bekend om zijn 2 rechterhanden. Hij is de fixer, de prof die Handvaardigheid, Potterie en Macgyverheid geeft op Zweinstein. Mocht een leerling panne hebben met zijn toverstaf of bezemsteel, dan moet die bij Ilan Lubbermans zijn. Naast zijn skills gaat deze dappere dodo voorop in de strijd want aan moed en durf ontbreekt het Lubbermans niet.

*Joy van Detta*
Deze dame is de laatst overlevende van de Detta familie. Joy van Detta werd verstoten en onterft van haar familie omdat zij zwichtte voor de normale wereld en het tovenaarswereldje tijdelijk had verlaten om daar carrière te maken als topmodel. Echter de Derde Tovenaarsoorlog deed haar terugkeren naar Tovenaarsland want haar ganse familie kwam hierbij om. Aangezien zij niet meer welkom was in Tovenaarsland kwam zij incognito terug, als look-a-like van Harry Potter himself. Toch verwierf ze hiermee faam en naam en werd zij in gratie aangenomen als docent Vermommingen op Zweinstein. Haar kwaliteiten liggen in de Redelijkheid, een eigenschap die nogal eens ontbeert bij de andere Tovenaars. Joy van Detta is van vele markten thuis, een niet te onderschatte lady met vele gezichten.

*Jammerende Jordy*
Tja, hoe deze gast aan de bijnaam van het ronddwalende spook Jammerende Jenny komt is mij onbekend. Zou Jammerende Jordy ronddwalen in Huize Griffoendor ten tijde van de Donkerheid? Zou J.J. teveel jammeren over van alles en nog wat?Of beide? Of wil hij graag lijken op Hermelien Griffel wat J.J. overigens best ten goede komt? Het is mij in ieder geval allemaal onbekend, al doet de foto wel iets vermoeden. Wat mij van deze professor wel bekend is dat hij zijn leerlingen onderricht in. Waarzeggerij, Bezweringen en Samenzweringen. Ook is hij master in Syndicaatvorming, een tegen- of medestander in de strijd? Zijn snelheid met zwerkbal is ongekend en vooral onderschat. Een docent die je maar beter te vriend kunt houden als leerling zijnde want hij staat ook bekend om zijn gave met Toverdranken en Kruidenbrouwels die hij eerst graag uittest op zijn studenten. En soms op zijn collega Profs. Voordat je het doorhebt ben je een kikker of spreekt hij een Imperio over je uit. Dit huis is op voorhand kansloos volgens de topfavorieten, maar persoonlijk verwacht ik veel van deze mentoren in de strijd op het Grote TovenaarsToernooi!

 

 

 

Huis Ravenklauw

Ook een afdeling van Zweinstein en dit huis staat bekend om zijn wijsheid! Als mentoren aangesteld zijn 2 blondines en een beer van een vent. Naast de topfavorieten van Ilvermorny is dit huis ook een gegarandeerde kanshebber op de zege van het Toverschooltoernooi.

**Annie ‘Anne’ Anderling**
Dochter van schoolhoofd Minerva Anderling, nu zelf docent Astrologie op Zweinstein. Eerstejaars professor en er wordt heel veel van haar verwacht. Als studente was zij al enorm populair op de voorgaande Toverschooltoernooien. Gang- en sfeermaker, een lust voor het oog, lief, humor, energiek, creatief en superslim. Eigenlijk wilde elk studentje in haar team, want deze dame heeft het allemaal.... zou ze als eerstejaars prof deze status opnieuw kunnen waarmaken? Anne is er ieder geval klaar voor, ze verwacht met haar Huis Ravenklauw mee te kunnen strijden om de titel, zo staat in de Sterre geschreven.

*Dylan Dwaaloog Dolleman*
Over sterren gesproken, deze grote beer is de krachtpatser van huize Ravenklauw. Wildebeest of Dolleman, hij is werkelijk een topper als het op Zwerkbal aankomt. Daarnaast overziet hij met zijn dwaaloog alles wat zijn leerlingen uitspoken. Dit helpt hem om de orde te bewaren in Ravenklauw, want de leerlingen van dit huis zijn de rebelse Tovenaars in spe. Een belangrijke schakel in Huis Ravenklauw op weg naar de titel?

***Dees Desiderius***
Over een superster gesproken...wat een talent is deze professor. Al jaren is deze wijze dame de ToverGymdocent op Zweinstein. Dees is van nature een echte topatleet en nog steeds is zij ongeslagen in de Verboden Bos Run. Niet alleen haar loopvermogen is ongeëvenaard, ook haar sierlijke vaste balbehandeling met Zwerkbal is van een ongekend hoog niveau. Maar Dees Desiderius heeft nog veel meer in haar mars. In het café van haar oom P. Desiderius zingt ze regelmatig de nachtegalen van de toverstokken. Een optreden tijdens het ToverschoolToernooi onder leiding van dirigent Koos Krinkel wordt niet uitgesloten en vooral naar uitgekeken. Met haar prachtige verschijning én uitstraling is zij de meest gewilde vrijgezellige Prof van Zweinstein. Dees Desiderius complementeert alles wat een ieder tekort komt, zo ook in dit huis vult ze Annie Anderling en Dylan Dwaaloog Dolleman perfect aan. Een huis wat hoge dwaalogen gaat gooien!

Huis Huffelpuf
Na de 3 huizen van Ilvermorny, is het de beurt aan de huizen van Zweinstein! Gesticht door Frau Huffelpuf staat dit huis vooral bekend door de harde werkers. De tovenaars die dit huis vertegenwoordigen tijdens het Toverschool toernooi stel ik graag aan u voor!

*Nikki Nagini*
Wie bekend is met Nagini, weet dat deze slang Severin Sneep zijn kop eraf heeft gebeten. Wellicht dat zijn bastaardzoon Sander Sneep van een van de concurrerende huizen hiervoor wraak wilt nemen? Of Nikki Nagini zelf een nazaat is van de Slang Nagini is onbekend. Of heeft de slang Nagini een andere gedaante aangenomen in de vorm van Nikki Nagini? Daar lijkt het vooralsnog niet op... Nikki is nieuw op Zweinstein, maar niets wijst op het valse gedrag van Nagini, want Nikki is lief en staat voor elke leerling klaar. Ze zwijgt als er een verband wordt gelegd met de slang, maar tijdens het Toverschool Toernooi zal het duidelijk worden of ze de valse slang Nagini zelf is! Goede zaak voor alle tovenaars om haar niet alleen te laten met Sander Sneep die haar wellicht wil pakken.

*Koos Krinkel*
Deze tovenaar is specialist in het verweer tegen de Zwarte Kunsten. De moraalridder zonder paard, die altijd vecht voor rechtvaardigheid, is met zijn toverstokje op het eerste gezicht de meest rechtvaardige tovenaar. Maar schijn kan bedriegen, want zijn tweelingbroer Quirinus is natuurlijk Voldemort’s handlanger geweest. Koos Krinkel is echter vrij van eenhoornsbloed en blijft verre van dit alcoholische goedje en Voodoo taferelen. Koos Krinkel is naast professor in de strijd tegen black magic ook met zijn toverstaf de dirigent van de muzikale high class van zowel deelnemers van Ilvermorny en Zweinstein. Deze André Rieu van Tovenaarsland roept alle leerlingen op om hun muzikale talenten tijdens het Toverschool Toernooi te delen om de snoeiharde strijd tussen de huizen wat te verzachten. Van klassiek tot rap, van pop tot opera, van drummer tot triangel, alles is mogelijk en welkom bij Koos Krinkel!

**Merel Malfidus**
Deze prachtige dame stamt af van een rijke tovenaarsfamilie en is de enige wizzard met echt zuiver bloed. Gezien de reputatie van haar familie heeft ze nauwelijks moeite hoeven doen om aangenomen te worden als docent. Verwend als kind, nu als docent probeert ze te compenseren. De meest strenge professor op Zweinstein. De meest lieve persoon buiten de lesuren. Ze eist het uiterste van haar leerlingen in haar vak ‘Gedaantewisselingen’ iets waar zijzelf meer dan uitmuntend in is. Wat ze ook doet of welke gedaante ze ook aanneemt, ze kan het allemaal hebben en blinkt er in uit. Op 1 ding na dan.... Landen is niet haar ding.

 

 

Huize Dondervogel
Nog een huis van de school Ilvermorny, Dondervogel! De mentoren die dit huis vertegenwoordigen wil ik graag aan u voorstellen. Zij lijken op voorhand kansloos op de overwinning, maar wellicht zijn deze duistere mentoren wel de Dark Horse van de Toverschool?

*Audrey Aguamenti*
Au3 staat natuurlijk bekend door haar vermogen om water te produceren. Tja, handig voor als je dorst hebt of om de plantjes water te geven. Maar de straal water kan een dusdanig kracht aannemen dat zij direct haar tegenstanders omver kan spuiten. ‘Gaan als de brandweer’ is dan ook haar motto.
Ook is zij de vormgever, de CreaBea en interieur architect van zowel Ilvermorny én Zweinstein!
Maar deze wizzard heeft een duistere kant...
Au3 Aguamenti beschikt over vechtkwaliteiten waar je bang van wordt. Vooral de grondgevechten beheerst zij als geen ander. Audrey Ippon wordt zij vooral in de SportToverSchool genoemd. De motor, de krachtpatser, de vrouw die je in de strijd beter uit de weg kunt gaan.

*Rinus Ridiculus*
Dit is toch zeker de tovenaar die je graag als mentor wilt hebben. In zijn schooljaren was Rinus het boefje van Zweinstein. Dat hij cum laude afstudeerde mag een wonder worden genoemd (vandaar ook dat hij regelmatig Tinus genoemd wordt). Of heeft hij gecheat met zijn examens?Kattenkwaad is hem namelijk niet onbekend. Zijn magic skills zijn eigenlijk niet zo heel bijzonder, maar zijn kwaliteit ligt echt bij de humor. Zijn lach en gekke grappen zorgen dat Rinus Ridiculus Ilvermorny op stelten zet, een geliefde docent bij de leerlingen en gangmaker in Huize Dondervogel.
Maar deze boy schijnt ook een duistere kant te hebben.... is hij wel te vertrouwen in de strijd tussen de huizen? Ligt stiekem zijn loyaliteit niet bij waar hij is opgegroeid .... Zweinstein? Of juist niet? De duistere kant van Rinus is onderbelicht, dus het is afwachten wat dat kan zijn?
Ik kan het mij niet voorstellen met zo’n medementor dat hij ergens de boel wil saboteren, want dan is hij pas goed de sjaak, maar van de magic tamtam vernemen we iets van saboterende mentoren.... onduidelijk wie, welk huis of welke school?

*Huis Pukwudgie*

Ook van de Amerikaanse school Ilvermorny (net als Huis Wampus) komt Huis Pukwudgie. Alle huizen zijn grote rivalen van elkaar en met de volgende mentoren van huize Pukwudgie klinkt dat veelbelovend.

**Marieke Magister**
Deze dame is echt van alle markten thuis. Van voormalig paaldanseres, juffrouw op de Magic School in Kaatsheuvel, zwerkballer bij de Voltreffers, guru Organisatie, naar doctor in de toverkunst wetenschappen.
Een zeer slimme meid, puur, sportief, zakelijk maar ook prikkelbaar als ze dreigt te verliezen ... om het even met wat. Van alle mentoren is zij het hoogst opgeleid in de Toverkunst, een vrouw die wonderen kan verrichten.
Met haar prachtige voorkomen windt ze menigeen snel om haar toverstokje en dat gecombineerd met haar gigantische toverkunstkennis en zeer brede ervaring is Marieke Magister een vloek voor iedere tegenstander. ‘Be ware’ voor deze topper!

*Niek Nonpluvius*
Deze nieuwkomer op Ilvermorny staat ook wel bekend als ‘Niek Noob’ en zelfs ‘Niek Frituur’ hoor je vaak in de aula gefluisterd worden , maar voor dat laatste zal moeten blijken of hij deze bijnaam echt eer aan doet. In tegenstelling tot Marieke Magister draagt Niek slechts de titel van meester. Net de PaBo voor goochelkunsten afgerond en toch aangenomen als docent op de toverschool Ilvermorny. Kennelijk is hij bij zijn sollicitatie zeer overtuigend geweest of heeft hij daar zijn ware toverkunsten laten zien? Onderschat Niek Nonpluvius in ieder geval niet. Een duistere maar zeer vriendelijke jonge intelligente tovenaar met unieke karaktereigenschappen die samen met Miss Magister een outsider zal zijn voor de eindoverwinning met Huize Pukwudgie.
Één spreuk beheerst Niek die wij allen graag uitgesproken zien in De Toverweek in juli.... zorg daarvoor mijnheer Nonpluvius !!

*Huis Wampus*

De leerlingen van deze school zijn bekend inmiddels. Het logo van deze school is een katachtig wezen wat veel weg heeft van een poema, een krachtige krijger!
Maar wie zijn de professoren van huize Wampus?
Mag ik aan u voorstellen :

*Renske Reducto*
....over katachtig en een krijger gesproken! Deze professor staat symbool voor power en beauty in 1. Geliefd om haar zorgzaamheid en heelkunde. Gevreesd voor haar explosieve spreuken, maar nog meer voor haar enorme fysieke kracht en mentaliteit. Een krijger op en top. En zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!

*Sander Sneep*
Deze buitenechtelijke zoon van de strenge Severus Sneep is docent aan het Wampus Huis. Net als zijn vader kan Sander zeer streng zijn, maar heeft toch ook trekjes van zijn moeder, de lieve en goedlachse verpleegster Poppy Plijster. Een combinatie die hem vooral bij de brugpiepers van huize Wampus erg populair maakt. Zijn unieke toverkunsten komen van grote hoogte en hebben daarom een enorm bereik.

Huize Wampus is met deze 2 hoogleraren veruit favoriet voor de eindoverwinning met Zwerkbal, mits de leerlingen snel leren van Renske Reducto en Sander Sneep!

 

 

Het Betoverende Bal

De Huizen

Huis Huffelpuf

Huis%20Huffelpuf-geel.jpg

 

 

 

 

 

Professor Perkamentus heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Huffelpuf
Cino, Zohier, Olivia, Jordan, Silja, Femke, Esmee, Dirk, Bram, Teun, Milan vd G., Britt, Noa L. en Mila
Huis Huffelpuf is een van de vier huizen van Zweinstein, de Schotse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Perkamentus.

 • Kleur: Geel
 • Mascotte: Das
 • Element: Aarde
 • Karaktereigenschap: Hardwerkend, loyaal en geduldig

Huis Ravenklauw

Huis%20Ravenklauw-blauw.jpg

 

 

 

 

 

Professor Perkamentus heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Ravenklauw
Noah, Sterre, Max, Ivy, Mick P., Demi, Sanne A., Lucas L, Semm, Lukas K., Lisette, Sophie P., Xander, Philène
Huis Ravenklauw is een van de vier huizen van Zweinstein, de Schotse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Perkamentus.

 • Kleur: Blauw
 • Mascotte: Adelaar
 • Element: Lucht
 • Karaktereigenschap: Creatief, intelligent en gevat

Huis Wampus

 

Huis%20Wampus-oranje.jpg

 

 

 

 

 

Professor Pluimarij heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Wampus
Noa, Lucas W, Romy, Damien, Merel, Paivi, Lynn, Lucas H., Jim, Erik, Layla, Lizzy, Luuk en Isa
Huis Wampus is een van de vier huizen van Ilvermorny, de Amerikaanse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Serafina Pluimarij.

 • Kleur: Oranje
 • Mascotte: Zespotige poema
 • Element: Fysieke kracht
 • Karaktereigenschap: Strijdlustig, wispelturig en woest

Huis Dondervogel

Huis%20Dondervogel-zwart.jpg

 

 

 

 

 

Professor Pluimarij heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Dondervogel
Mick N., Marlou, Xander, Thijs, Floor., Jill H, Jalien, Shane, Tim, Armin, Sofie, Joanne, Noa P. en Jarmo.
Huis Dondervogel is een van de vier huizen van Ilvermorny, de Amerikaanse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Serafina Pluimarij.

 • Kleur: Zwart
 • Mascotte: Feniks
 • Element: Ziel
 • Karaktereigenschap: Avontuurlijk, daadkrachtig en direct.

Huis Zwadderich

Huis%20Zwadderich-groen.jpg

 

 

 

 

 

Professor Perkamentus heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Zwadderich
Julian, Rosanna, Floris, Citlali, Nikki, Manelle, Jens, Kiki, Sem M., Lars, Naomi, Roos en Vincent
Huis Zwadderich is een van de vier huizen van Zweinstein, de Schotse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Perkamentus.

 • Kleur: Groen
 • Mascotte: Slang
 • Element: Water
 • Karaktereigenschap: Ambitieus, vindingrijk en sluw

Huis Pukwudgie

Huis%20Pukwudgie-paars.jpg

 

 

 

 

 

Professor Pluimarij heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Pukwudgie
Rick, Osayende, Nova, Niek, Noah de B., Elise, Bo, Ocker, Björn, Bradley, Niels L., Imke, Soe en Minka.
Huis Pukwudgie is een van de vier huizen van Ilvermorny, de Amerikaanse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Serafina Pluimarij.

 • Kleur: Paars
 • Mascotte: Draak
 • Element: Hart
 • Karaktereigenschap: Geneeskundige krachten, prikkelbaar en puur

Huis Griffoendor

Huis%20Griffoendor-rood.jpg

 

 

 

 

 

Professor Perkamentus heet de volgende tovenaarsleerlingen van harte welkom bij Huis Griffoendor
Quincy, Danique, Quin, Yara, Levi, Sanne Z., Jill S., Bregje, Aaron, Lucas B., Milan L., Fleur, Fiep en Klaas
Huis Griffoendor is een van de vier huizen van Zweinstein, de Schotse toverschool voor Toverkunst en Hocus Pocus. Aan het hoofd van de school staat professor Perkamentus.

 • Kleur: Rood
 • Mascotte: Leeuw
 • Element: Vuur
 • Karaktereigenschap: Moedig, hoffelijk en lef 

Toverstok 

Tijdens het Toverschooltoernooi zijn alle leerlingen verplicht in het bezit te zijn van een toverstok. Het kiezen (of eigenlijk; het gekozen worden) van een toverstok is een unieke gebeurtenis en vraagt om persoonlijke bemoeienis. Eenmaal tot elkander aangewezen, zijn toverstok en tovenaar namelijk tot in lengte der dagen verbonden.

Daarom zijn alle kampgangers uitgenodigd voor de workshop 'Toverstok knutselen' in de werkplaats van Ollivander aan de Wegisweg in Zweinsveld. En dat was op 14 april een groot succes! Prachtige stokken, rijkelijk versierd met rozen, steentjes en studs. Ook de oudere tovenaarsleerlingen hebben zich vol overgave gestort op het toverstok knutselen! Geweldige creaties, groots enthousiasme en magische versiersels! Heb je de toverstok workshop gemist? Niet getreurd! De werkplaats wordt binnenkort zeker nog een keertje geopend om een mooie toverstok te knutselen! Houd Facebook en de website in de gaten voor de datum en de tijd. B

In welk huis zit jij?!

De Sorteerhoed heeft gesproken! In welk huis zit jij?!

 

Themaonthulling WAPC-Kamp 2019

Voorgaande jaren..

Datum 25-07-2019 22:00
Tags