6x trots op Achilles!

Hoofdartikel Desiree (1).PNG hoofdartikel

Vorig jaar november, toen ik mijn eerste hoofdartikel schreef, zaten we midden in een lockdown. Inmiddels is het na de intelligente, de verzwaarde, de verlengde, de volledige en de gedeeltelijke lockdown, nu tijd voor de avondlockdown. Wat een ellende, we zijn er allemaal zó klaar mee. En dus besloot ik: ik negeer het gewoon allemaal even en focus me op positief Achilles-nieuws. Komt 'ie: 6x trots op Achilles deze week!

hoofdartikel.JPG

 

 Sinterklaasballenbingo
Vorige week lazen onze jongste Achillianen een verdrietig gedicht op de website: weer geen Sinterklaas-bezoek dit jaar. Gelukkig had Malle Pietje een briljante oplossing. Hij organiseerde de Sinterklaasballenbingo! Op dinsdagavond zaten de E’tjes en F’jes klaar achter de laptops van de papa’s en mama’s, voor een live videoverbinding met Sint & Piet. En wat wás het gezellig! Bij deze daarom een groot compliment aan de AC. Jullie maakten er ondanks alle beperkingen tóch weer gewoon een feestje van.

Hoofdartikel%20Desiree%20(1).PNG


G-korfbal een groot succes

Onze kennismaking met dit leuke team ging ‘viral’ op social media, ze stonden met veel trots in krant 'de Posthoorn', ze hebben hun eerste teamuitje er al op zitten.. Het G-korfbal op Achilles is een groot succes! Begin dit seizoen startten Julia en Eva samen deze nieuwe groep, een lang verwachte wens ging in vervulling. Inmiddels hebben al 12 kinderen kunnen kennismaken met Achilles. Elke donderdagavond trainen zij onder begeleiding van een groepje enthousiaste trainers (17 toppers die elkaar elke week afwisselen!). Eerst op het veld, maar sinds vorige week ook lekker in de zaal. De nieuwe maatregelen lijken voor nu wat roet in het eten te gooien, maar hopelijk volgt ook hier snel een oplossing. Voor nu in elk geval een dikke pluim voor Eva, Julia en al die geweldige trainers!

Hoofdartikel%20Desiree%20(2).PNG


De JAV is vastgesteld!

Hoera: op vrijdag 26 november is JAV deel 2 officieel vastgesteld. Ik breng het maar gewoon als positief nieuws, maar helaas is de achtergrondinfo hier wat treurig. Dit vaststellen gebeurde namelijk zonder leden, omdat eerder het quotum niet gehaald werd. Tijdens de daadwerkelijke JAV, op 29 oktober, waren slechts 15 aanwezigen. Ínclusief het bestuur zelf. Dat is natuurlijk niet best. Hier iets minder trots op Achilles dus, maar hopelijk komt daar verandering in.

Voor een club waarbij we graag ‘Meer dan een club!’ roepen en voelen, laten we dat op dit soort bijeenkomsten maar weinig merken. Linda schreef daarom eerder al een soort brandbrief namens het bestuur, waarin ze vraagt met hen mee te denken. Wat is er nodig om te zorgen dat je als lid wel bij de JAV wíl zijn?! Het bestuur werkt het liefst samen met de leden, maar dan moeten die wel van zich laten horen. Met goede ideeën, suggesties en andere opmerkingen kun je onze bestuursleden altijd aanspreken. Kom je ze in deze coronatijd wat minder vaak tegen? Je kunt altijd mailen naar bestuur@hkvachilles.nl!

Flitsende livestreams
Zaterdag werden de eerste wedstrijden van de zaalcompetitie gespeeld, ook door onze selectie. We hebben er lang op moeten wachten en het lijkt helaas voorlopig van korte duur. Maar tóch wil ik hier nog even bij stil staan. Zoals bekend was publiek al niet meer welkom. En dus zorgde Ilan (wie anders!) ervoor dat het publiek dan in elk geval thúis naar onze selectie kon kijken. Net als de organisatie van de Haagse Korfbaldagen, zorgde Ilan er in no time voor dat de livestream geregeld was. Bloed, zweet en tranen om te zorgen dat alles goed zou werken, maar: met resultaat. We hadden beeld, we hadden geluid, de score en de tijd deden het: super geregeld! Een applausje voor Ilan dus!

Hoofdartikel%20Desiree%20(3)%20Livestream.PNG


De eerste zaalwedstrijd van de F2
De start van een nieuwe zaalcompetitie, betekende ook het startsignaal van een gloednieuwe ploeg: de F2. Zaterdag speelden Jasmijn, Lissa, Jason, Helena en Selah hun aller-aller-allereerste competitiewedstrijd. Ze zitten in een lood- en loodzware poule, hun eerste wedstrijdje was tegen een veldkampioen F1. Er werden heel knap twee doelpunten gemaakt, maar de tegenstanders maakten er een boel meer. De uitslag vergeten we dan ook snel. Trainers Daphne en Benthe zullen er niet minder trots om zijn geweest, met veel geduld en enthousiasme begeleiden zij deze kleine Achilllianen.

Een nieuwe sponsor: ACTOS
Per 1-1-2022 heeft Achilles er officieel een nieuwe sponsor bij: de Actos Groep (www.actosgroep.nl). De komende drie jaar zijn zij de teamsponsor voor Achilles 3. Dankzij Peter Frauenfelder is de sponsorcommissie op het spoor gekomen van deze, toen nog, potentiële sponsor. Tijdens een goed gesprek via Zoom met Dannis de Redelijkheid (algemeen directeur van de Actos Groep) werd al snel duidelijk dat er sprake was van een goede match tussen de Actos Groep en Achilles. Op de website deelde de sponsorcommissie het heugelijke feit zelf al. Hulde aan de kanjers die dit mogelijk hebben gemaakt: Peter, Rick, Rinus & Simon!

Tot slot, ook weer even terug naar de realiteit. Hoewel het goed is om áltijd het positieve te kunnen blijven zoeken, vinden en zien… Is de realiteit natuurlijk anders. Het zijn nog steeds donkere, onzekere en onduidelijke tijden. We zullen het allemaal weer even moeten missen. Verdrietig, vervelend en helemaal kut, maar nodig. Dat maakt iets los bij iedereen. Ik kan daarom denk ik afsluiten met dezelfde woorden als vorig jaar:

“Wanneer we het allemaal niet meer hoeven te missen? De tijd zal het leren! Tot die tijd: hou vol, pas goed op jezelf, bescherm een ander ookal denk je het jouwe van de maatregelen en hopelijk tot snel!”

Desiree

Datum 30-11-2021 11:00
Tags