Sporten en bewegen…..Senioren Fit!

SF schermen wijkberaad.jpg hoofdartikel

Achilles is vooral korfbal……..maar we hebben nog veel meer sportiefs te bieden! Denk aan de tennisafdeling die al sinds 2001 zeer succesvol is. In datzelfde jaar werden er ook nog eens twee jeu-des-boules banen aangelegd en twee dagen in de week wordt er fanatiek gespeeld door petangue-club Actief 55+. Met de karakteristieke plataan in het midden en bankjes rondom, waan je je in Frankrijk! Tafeltennissen? Dat kan ook. De familie van Koos Welter deed namens hem, na zijn overlijden, een schenking aan Achilles en in overleg met de club kwam de tafeltennistafel.

hoofdartikel.JPGSenioren Fit (voor 50-plussers maar iets daaronder doen we niet moeilijk over) is de sportieve Achilles-activiteit die wordt geleid door Malou Abbas, de Jeugdsportcoordinator van Achilles.
Sporten gebeurt op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in de Loosduinenhaal en op de woensdag van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal van de Vliermeent. Werken aan de conditie, tik- en balspelen, spierversterkende oefeningen, een mooie manier om fit te blijven/worden met een hoop gezelligheid.
En als het weer het toelaat wordt er gesport op het Achilles-veld, op het natuurgras of op het kunstgras.

Maar waar blijven de Achillianen die ook meedoen aan Senioren Fit??
We hebben de mogelijkheid om op meerdere dagen Senioren Fit aan te bieden, dat hangt dan wel af van uitbreiding van het aantal deelnemers.
De kosten voor de trainingen zijn €10,- per maand en dan kan je iedere week een keer sporten. Wij bieden jullie de mogelijkheid om kennis te maken met Senioren Fit en een aantal keren mee te sporten om te kijken of het je bevalt.
We hebben genoeg Achillianen die tot deze doelgroep behoren. Vorm een groepje, maak anderen enthousiast of kom zelf gewoon een keer meesporten.

Kijk voor meer info op de pagina Senioren Fit, schiet Malou even aan als je haar ziet of mail naar seniorenfit@hkvachilles.nl.

Ervaring van een deelnemer
“Ik vind het ontzettend leuk en kijk er altijd weer enorm naar uit om te gaan sporten. We zijn met een gezellige groep en dat maakt het extra leuk. Ook de verschillende sporten die aan bod komen, vind ik uitdagend en elke keer weer verrassend. We beginnen altijd met een warming-up, vervolgens gaan we spierversterkende oefeningen doen en dan doen we een spelsport. Deze activiteit wordt altijd aangepast op onze conditie en vitaliteit. We sporten op het veld bij Achilles in de buitenlucht en dat vind ik erg prettig. In de winter wanneer het te koud is om buiten te sporten gaan wij de zaal in. Wanneer het weer het toelaat gaan we lekker naar buiten!”
“Senioren Fit bij Achilles is leuk, gezellig, sportief en goed voor je lichaam en geest!”

Harald

Datum 16-02-2016 11:18
Tags