Scheidsrechters veldcompetitie voorjaar 2017

Het voorjaarstoernooi op 25 maart was een hele mooie start van de veldcompetitie 2017. Voor de F t/m de B had de toernooicommissie wedstrijden georganiseerd. Voor al die wedstrijden waren natuurlijk ook scheidsrechters nodig. In totaal 6 speelrondes met 6 wedstrijden, dus totaal 36 wedstrijden. Om al deze wedstrijden van arbitrage te voorzien, bleek nog niet zo eenvoudig.

Door oefenwedstrijden van Achilles 1, 2, 3 en A1 buiten de deur waren veel scheidsrechters niet beschikbaar. Daarnaast worden veel van de jeugdploegen gecoacht door scheidsrechters in opleiding. Gelukkig is de bereidheid om te fluiten de afgelopen jaren sterk verbeterd, en kon voor alle wedstrijden een scheidsrechter worden gevonden.
In de ochtend werden de wedstrijden van de F en E vooral gefloten door onze scheidsrechters in opleiding van de A-jeugd: Mark, Steijn, Laura, Iris en Tristan. Ook kon een beroep worden gedaan op de vaste krachten Arjen, Katrien, Susan en Sander. In de middag werden de wedstrijden van de D, C en B geleid door Ivo, Koen, Ed, Marinus, Rinus, Sabrina, Mario en Steven. Voor de laatste speelronde was Tobias op tijd terug uit een Drechtstad, om ook nog een wedstrijdje te fluiten. Alle scheidsrechters bedankt voor jullie inzet (ik hoop dat ik niemand vergeten ben te noemen. Zo ja dan mijn excuses).

Inmiddels hebben we het eerste competitieweekend al weer gehad. Voor de rest van het veldseizoen hebben alle scheidsrechters het schema weer ontvangen, wanneer ze staan opgesteld om te fluiten. Dit gaat in totaal om 47 breedtesport wedstrijden, waarvoor we 34 verschillende scheidsrechters gaan inzetten (gemiddeld 1,38 wedstrijd per scheidsrechter). De meeste wedstrijden worden gefloten door onze scheidsrechters in opleiding, die 1 of hooguit 2 wedstrijden fluiten. Daarnaast kunnen we een beroep doen op enkele ervaren krachten zoals Erwin Bodaan, Susan Middeldorp, Frank Mijnans, Sifra de Kooter, Jeroen Damen, Katrien Volleman, Twan de Raad, Jelmar van Hagen en natuurlijk good old Ed Arbouw.

Veel minder zichtbaar, maar wel heel belangrijk is de inzet van onze KNKV-scheidsrechters: Jeroen Alsem, Lars Alsem, Koen Baak, Frank Baars, Alex Bodaan, Fabian van Hagen, Henk Kop, Sander Suurd en Sten Verleg. Op de verschillende velden in Den Haag, Scheveningen en Rijswijk zullen zij voor Achilles dit voorjaar in totaal 14 wedstrijden fluiten.

Korfbal is een teamsport, dat geldt ook voor het fluiten van de wedstrijden. Iedereen draagt zijn steentje bij, elk op zijn/haar eigen niveau. We doen het samen, zo blijft ook het fluiten van wedstrijden leuk. We bedanken alle scheidsrechters alvast voor hun inzet, en wensen ze veel succes en plezier bij het leiden van de wedstrijden.

Werkgroep Scheidsrechterszaken
Marinus Stulp

Datum 05-04-2017 23:33
Tags