Wedstrijdverslagen: een zonovergoten korfbalweekend!

Achilles 1 versloeg KIOS redelijk eenvoudig, onder het toeziend oog van een hoop publiek wonnen zij met 21-10. Team Twee startte niet scherp genoeg en keek daardoor lang tegen een achterstand aan. Uiteindelijk werd tóch knap een punt uit het vuur gesleept. Team Drie pakte een belangrijke overwinning en versloeg Avanti, het werd 13-12. Ook Achilles 4 won, Pernix keerde zonder punten huiswaarts. Op zondag speelde Achilles 8 gelijk tegen Die Haghe en won Achilles 5 van Sporting West. De A1 had geen kind aan KCC A2: 28-13. Ook de A3 won, zij versloegen KIOS met 9-4. Tot slot ook overwinningen voor de E2, E3 en E4, de D1 speelde gelijk (7-7 tegen Sporting Trigon). Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. Zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl! [Update: Achilles 1, 4 en B1 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - KIOS 1

Afgelopen zaterdagmiddag speelde Achilles 1 een thuiswedstrijd. Wij speelde tegen Kios 1 en na 2 gewonnen wedstrijden, hadden wij het vertouwen dat we nu ook zouden winnen. Voor ons speelde het 2e en zoals altijd supporten wij 2 en zij ons. die spannende wedstrijd eindigende in 18-18. We hadden afgelopen week goed getraind en straalde dat ook uit.

Met een snelle 1-0 van Bastiaan begonnen we sterk. Zo gaven wij in de verdediging hele goede druk en voor dat je het wist hadden wij al 2 x gewisseld zonder dat we een tegendoelpunt om onze oren kregen. Beide vakken speelde goed en er was veel positieviteit in ons team. Helaas begon Kios te scoren maar dat vanuit een stip. Dit gebeurde 2 keer en ze hadden voor de rust nog geen normale veldgoal gemaakt. Het was duidelijk genoeg voor ons dat we goede druk gaven maar geen domme fouten meer moesten maken. Bastiaan was lekker op schot en liet zijn tegenstander alle hoeken van het veld zien. Bastiaan liet weer eens zien wat hij kan en scoorde 5 goals, en een lekker Blok waar zelfs de tegenstander van schrok. Na een helft in de lekkere hitte op het Achilles veld, gingen wij de rust in met 7 -2.

De stand zegt al genoeg dat wij er maar 2 hadden doorgelaten en dat waren dus 2 stippen. In de kleedkamer hadden Glenn en Jan een mooi verhaaltje en zeiden ze als we zo doorgaan en de kansen afmaakten, wij als team gemakkelijk de 20 gingen halen. Dat gebeurde ook, want na enkele lekkere goaltjes van beide vakken stonden er 21 goals op het scoreboard. Helaas heeft de tegenstander wel 10 goals gescoord, maar over een hele wedstrijd gezien 10 goals doorlaten tegen deze ploeg mag ik met trots zeggen dat wij een goede pot hebben gespeeld. Onze lieve Cliff had zijn reserve beurt en mocht van Glenn een paar minuutjes spelen. Na een klein ongelukje van de dag ervoor stond hij toch klaar. Het enige wat hij mocht doen was gewoon lachen en zijn tanden zetten in de KIOS heer, en dat was al voldoende om de tegenstander bang te maken. Dit loonde wel, want hij maakte een super mooie halfcourt goal en kon zo toch lachend het veld verlaten.

Ik wil het publiek bedanken en iedereen die is komen aanmoedigen, en we zien iedereen volgende week bij HKV/Ons Eibernest, want die gaan we dit jaar opeten!

Pepijn

Lees hier ook het wedstrijdverslag van uw razende reporter.

Achilles 2 - KIOS 2

Het is altijd fijn om op zaterdag op te staan met de gedachte dat we vandaag weer een thuiswedstrijd hebben en de weersvoorspelling ook nog mee zit! De afgelopen week hebben we hard getraind en met vol goede moed zijn we aan de wedstrijd begonnen. Voordat ik jullie mijn visie op de wedstrijd ga delen wil ik graag even beginnen met een speciale vermelding.

Voor de scherpe lezers van de verslagen elk weekend, weten jullie dat Achilles 2 een verslagschema aanhoudt. Vorig jaar was dit; wie wast die schrijft het verslag. Dit jaar hebben we Bas aan het hoofd, die de taak op zich neemt om alle shirts te wassen, dus dat scheelt weer. (Al betwijfel ik het dat Bas ze zelf wast…) In ieder geval, dit jaar schrijven de spelers om de beurt een verslag. En wel op alfabetische volgorde. Ik mocht zelf het spits afbijten, vervolgens Anne en vandaag zou Dylan dus aan de beurt zijn. Dit verslag is alleen niet door Dylan geschreven. Hij voelt zich blijkbaar te goed voor een verslag of komt misschien gewoon niet verder dan 3 regels. Hij had er in ieder geval geen zin in en wilde er alles voor doen om geen verslag te schrijven. Hij had er alles voor over en heeft mij weten om te kopen. Dus jullie zullen het deze keer weer met een verslag van mij moeten doen. Als jullie Dylan de komende periode nog tegen komen, mag je best even een tik op zijn achterhoofd geven. Nee hoor Dyl, alle gekheid op een stokje, ik doe het met alle liefde (en voor de fles wijn dan, die je me hebt beloofd).

Nu weer even naar de wedstrijd. KIOS 2. Vooraf nogal weinig bekend over deze ploeg. Alles wat we mee kregen is dat het een ploeg zou zijn met veel lengte…. Die opmerking zorgde nog voor wat hilariteit op het veld en in de kleedkamer, aangezien KIOS A1 ook aanwezig was en Bart eventjes dacht dat dat onze tegenstander was. Lekker Bart. Een kwartier voor de wedstrijd wisten we inmiddels wel wie onze tegenstanders waren. De lengte viel nog best mee, maar hoe dan ook waren we gebrand om deze ploeg te verslaan. Ik denk dat niemand zich ook echt heel erg zorgen maakte. Deze veranderde echter binnen de eerste 5 minuten van de wedstrijd. KIOS stond al snel 2-0 voor en we leken toch behoorlijk van slag. Korte één schots aanvallen van ons uit en scherpe afronding van hun kant gaf KIOS een snelle voorsprong, die wij uiteindelijk nooit hebben kunnen inhalen. We leken heel ons eigen spel kwijt te zijn met name de eerste helft. Het dynamische 3-1 of 4-0 werd te weinig of te geforceerd gespeeld, het tempo was laag en de goede kansen die we namen vielen niet. Het begon een wedstrijd tegen onszelf te worden. Ik geloof dat het verschil steeds 4 punten was, aan het einde volgens mij zelfs 5. Verdedigend hielden we ons wel redelijk aan de afspraken. Er werd druk gegeven en veel ballen werden onderschept. Helaas moet je ook voldoende kunnen scoren en is een sterke verdediging niet genoeg.

Tijdens de rust hebben we alle koppen bij elkaar gestoken. Dylan gaf een motiverende peptalk en we moesten weer gaan werken voor elkaar. Alles een tandje harder, een tandje scherper. We zouden dit echt niet gaan verliezen. En we kwamen terug. De tweede helft zat er meer snelheid in het spel, werd er slimmer gespeeld en de balletjes gingen vallen. In de loop van de wedstrijd zijn er een aantal wissels ingezet om alles uit de wedstrijd te halen. Sander Suurd, Jeannette en Desiree hebben weer heerlijk ingevallen. De spanning begon inmiddels bij iedereen op de bank en in het publiek behoorlijk te stijgen. Het verschil – van ik geloof 5 – werd steeds kleiner, de tijd steeds korter. Wat zaten wij ons op te vreten op de bank. Een prachtig schot van Sander Suurd (ja van afstand), de vrije ballen van Joël, de stippen die we meekregen door de actie naar binnen van Julia, de geweldige rebound van Dylan en nog veel andere mooie acties en afrondingen maakten deze wedstrijd uiteindelijk zo spannend dat we in de eindfase gelijk stonden. In de laatste paar minuten van de wedstrijd probeerde Bart en Glenn nog wat te forceren door Bastiaan en Marit in te brengen. Helaas leek dat tevergeefs. In de allerlaatste minuut scoorde de tegenstander van afstand. Het leek toch echt gedaan. Deze pot hadden we verloren. Maar niets was minder waar. Bastiaan kreeg de bal, paste door en wist op de laatste seconden nog een strafworp mee te krijgen (of te forceren, maakt allemaal niet uit). Onder de hoge spanning zat deze stip er mooi in. Wat hebben we met zijn alle kunnen juichen zeg en konden wij van geluk spreken dat we 1 puntje uit de wedstrijd hebben kunnen slepen. Iets waar we misschien niet heel trots op kunnen zijn, gezien de statistieken of de kennis dat we veel beter kunnen. Toch denk ik dat we met name de tweede helft hebben laten zien dat we voor elkaar hebben gevochten, dat we één selectie zijn, één Achilles zijn en met zijn alle hebben gevochten voor dat éne puntje. Maar nu is het toch echt tijd om te knallen de komende weken en de volledige punten binnen te gaan slepen!

Scheidsrechter, bedankt!
Publiek, bedankt!
Invallers, bedankt!
Bart, bedankt dat je jezelf wilde promoveren van waterdrager naar hoofdcoach!

Tot de volgende keer!

Groetjes, Alana

PS. Dylan is eindverantwoordelijk en dus aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de tekst.

Achilles 3 - Avanti 3

Zaterdag 21 september om 11.15 uur was het tijd voor Achilles 3 om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Avanti 3.Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen, tijd om de punten in den haag te houden.Donderdag voor de training kregen we helaas te horen, dat Inge zal gaan stoppen als trainster van het 3de.We vinden het onwijs jammer maar snappen de keuze en respecteren die. Hierdoor was onze motivatie groot om de punten zaterdag binnen te slepen.

Zaterdag begonnen we met de bespreking. Rob en Tjitse zouden voor deze zaterdag het team gaan coachen. De bespreking was duidelijk en iedereen wist wat er deze wedstrijd moest gebeuren om de punten hier te houden.

De wedstrijd begon, iedereen was gemotiveerd en was aan het vechten voor de ballen. Niemand die zijn kop liet hangen, en elkaar bleven motiveren om door te gaan. Met een stand van 4-9 gingen we de rust in.Iedereen wist tijdens de bespreking in de rust dat het nog niet verloren was en we kwam sterk de kleedkamer uit.

De tweede helft hebben we de wedstrijd om kunnen draaien. Na elke onderschepping en elk goal stond iedereen te juichen waardoor de motivatie nog hoger was om te winnen.Tot de laatste minuut hebben we gevochten en de punten in Den Haag te houden.Toppertjes onwijs goed jullie best gedaan! Ik ben trots op jullie, op hoe we als team gepresteerd hebben en onze kopjes bij elkaar hebben kunnen houden om deze wedstrijd te winnen.

Desiree, Renske, Noa, Rick, Sander en Cino bedankt voor het reserve zitten en jullie mooie invalbeurten!

Volgende week zaterdag spelen we om 17.00 uur bij PKC waar we weer moeten gaan winnen! Dus iedereen is welkom om 3 te komen aanmoedigen om de punten mee naar Den Haag te nemen!!

Tot volgende week zaterdag!

Groetjes Kelly

Achilles 4 - Pernix 4

Zaterdag 21 september 17.00 uur. Tijd voor de derde wedstrijd van Achilles 4. Ditmaal tegen tegenstander Pernix. Pernix had nog geen enkele wedstrijd gewonnen, maar aan de uitslagen te zien waren ze wel steeds gewaagd aan hun tegenstander. We wisten niet zo goed wat we van ze konden verwachten.

In het begin van de wedstrijd kwam Achilles direct al op een achterstand. Gelukkig geen hele grote, dus er was nog geen probleem. Langzaam legde Achilles de ene bal na de andere erin en gingen we de rust in met een aantal punten voorsprong. Iedereen stond er met een bezweet koppie bij, want het was een heerlijk warme nazomerdag.

Na wat drinken genomen te hebben en elkaar op de schouder geklopt te hebben dat we zo door moesten gaan, stapten we het veld weer op. De doelpunten bleven vallen voor Achilles. Her en der eentje voor Pernix. Een kwartier voor tijd vonden Tjitse en Fabian het nodig om een kleine show weg te geven, door ballen achter hun rug om te gooien. Was een mooi gezicht, maar we hadden de wedstrijd nog niet helemaal in onze zak (al was de kans dat we gingen verliezen niet echt meer aanwezig).
De eindstand is 19-8 geworden & ik denk dat ik wel namens iedereen kan spreken, dat we erg tevreden zijn over deze wedstrijd.

Bo

KVS B1  - Achilles B1 (Coachverslag!)
De B1 trad afgelopen zaterdag in Scheveningen aan tegen KVS. Vanaf het begin werd er door de B1 strijd geleverd. Dit leverde al snel een 0-1 voorsprong op, die KVS echter in de daaropvolgende aanval wegpoetste. Toch waren we verdedigend, vooral in het voorverdedigen, een stuk scherper. Waren we vorige week nog regelmatig een stapje te laat, nu waren we op tijd of lieten we duidelijk weten dat we erachter waren. In het voorveld mogen we af en toe nog wat meer druk geven. Dat bleek vooral in de tweede helft, waar KVS het vizier op scherp had en het voor ons scorend niet meer bij te houden was.

Dat was dan ook ons grootste probleem in de aanval, het afmaken van de kansen. Bij vlagen lieten we leuk aanvalsspel zien. Zodra we het tempo omhoog gooiden, wisten we mooie kansen te creëren. Wat vooral goed was om te merken was dat er veel elementen van de training terug te zien waren in de wedstrijd. Over het scoreverloop kunnen we kort zijn. In de eerste helft konden we nog best aardig aanklampen, zeker toen we KVS maar liefst 17 minuten van scoren wisten af te houden. In de tweede helft schoot KVS echt met scherp en was de wedstrijd snel gespeeld. De B1 bleef desondanks strijd leveren en wist in de laatste minuten toch nog even wat doelpuntjes mee te pikken.

Volgende week mogen we op herhaling tegen KVS. Als we het dan voor elkaar krijgen om wat effectiever met onze kansen om te gaan, zouden we ze best weleens kunnen verrassen.

Achilles C3 – Avanti C6 uitslag: 4-8
We begonnen de wedstrijd in het lekkere Hollandse frisse weer, maar wel met een zonnetje.

Helaas stonden we al snel 0-1 achter. We hadden veel kansen, maar de aanval had moeite om de ballen er in te schieten. Al gauw kwamen er 3 tegen punten bij. Maar toen kregen wij een strafworp, en die werd er in geschoten door Jalien. Dit maakte de 1-4. Bregje had nog een paar goede kansen, maar die mochten er niet in. We gingen de rust in met de stand 1-5.

Na de rust hadden we een goede comeback. Avanti werkte helaas niet mee, want ze schoten er nog 2 in. Maar toen kwamen wij aan de bal, en werd het al heel snel 3-7 door weer een rake strafworp van Jalien en een aparte worp van Armin. Teun maakte de wedstrijd uiteindelijk af met de 4e treffer. De eindstand was 4-8.

Volgende keer moeten we wat eerder op gang komen, dan gaan we zeker wel winnen.

Joël, bedankt voor het fluiten.

Groetjes, Jalien

Achilles Wolven - KCR F3 (Coachverslag!)
De eerste thuiswedstrijd van Achilles Wolven stond op het programma. Vrijdag hadden we nog lekker getraind en we waren er klaar voor. Voor een aantal kanjers uit onze Wolven was het nog een beetje spannend. Maar wat hebben ze het goed gedaan! Helaas hebben we 2-3 verloren, maar de trainers zijn al super trots op de kids. Elke week worden er al grote stappen gemaakt en zie je de kinderen groeien. Drie doelpunten doorlaten is natuurlijk onwijs goed. Volgende week gaan we lekker veel schieten op de training, zodat we volgende week tegen Avanti lekker veel kunnen scoren.

Wesley, Damian en Selene

Achilles Wolven - KCR F3
De wedstrijd ging goed! Wij speelde thuis. Het was ook heel leuk. We waren met Glenn, Hanna, Paschalia, Jonas en ik (Boris).

Toen begon de wedstrijd. De tegen partij begon erg sterk. Zij gooide alles er in 1 keer in. Ze kwamen dan ook met 0-3 voor. Met een sterspeler erbij werd het al snel weer 1-3. Door een schitterend schot van mij zelf( al zeg ik het zelf). Daarna was het de beurt aan Paschalia. Zij scoorde een hele mooie en toen was het 2-3. De spanning was helemaal terug. Er werd nog heel veel geschoten. Helaas werd er niet meer gescoord. Wel jammer dat we net hebben verloren.

De strafworpen ben ik vergeten. Maar we waren erg goed!!