Wedstrijdverslagen: Achilles 1 en 2 winnen van matig Nova

Achilles 1 had, in een gewijzigde opstelling, weinig moeite met Nova: 31-21. Ook bij Team Twee, kwam de tegenstander er eigenlijk niet aan te pas (29-9). Beide ploegen op kampioenskoers; al wordt dat voor Team Twee bemoeilijkt door die vreselijke scheidsrechterspunten in mindering. Achilles 3 kwam na een flinke achterstand knap terug, maar trok toch aan het kortste eind: 20-21. Achilles 4, 5 en 8 wonnen allen hun wedstrijden, waardoor ook Team 4 en 5 nog altijd op de titel afstevenen. Achilles B1 pakte vorige week haar eerste en deze week meteen haar tweede overwinning, dit keer wonnen zij van Refleks. Achilles C1 is nog altijd ongeslagen en versloeg zaterdag nummer 2 Velocitas met 5-14. Tot slot ook overwinningen voor de kanjers van de E2, E3 én E4. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles B1 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Nova 1

De eerste 5 a 10 minuten ging het heen en weer. Daarna wisten we de overhand te pakken. Het was een hele stroeve wedstrijd, waardoor achilles in de eerste helft het gat nog niet zo groot kon maken zodat er geen hoop meer zou zijn.

In de tweede helft zijn we nog meer gaan uitlopen. Na een kwartier in de tweede helft kwamen de wissels in het spel en wat deden ze het goed, bal na bal ging raak! Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een mooie stand voor achilles met 31-21.

Lees hier het verslag van uw razende reporter: Verslag Achilles 1:Verslag Achilles 1: Achilles halverwege op titelkoers

Achilles 2 - Nova 2

Ik werd deze zondag wakker met een berichtje dat we niet langer aan kop staan. Ondanks dat het in groten getale aanwezige publiek in Houtrust heeft gezien dat we een simpele doch zakelijke overwinning hebben geboekt op hekkensluiter Nova (29-9). Waarom staan we dan niet meer bovenaan? We zijn toch ongeslagen?
Het antwoord is simpel, de oplossing eigenlijk ook.

Teams 2 t/m 6 hebben dit weekend allen een punt in mindering gekregen, waarvan wij zelfs een extra puntje minder. Hierdoor komen we ineens twee punten achter op koploper Dindoa te staan en zal de strijd om de titel nog zwaarder worden. Een strijd waarin we bemoeilijkt worden door onszelf. Onze eigen club steekt een mes in de rug van alle spelers, staf, verzorgers en andere betrokkenen die streven naar het hoogst haalbare met hun team. Ook Team Drie, die al genoeg te verduren heeft gehad dit seizoen. Eindelijk een trainer erbij, gaat er een punt vanaf.

Dat we al jaren een scheidstrechtertekort hebben, is bekend. Dat we in onze handen mogen knijpen dat we het Segbroekverbond hebben is ook duidelijk. Echter is afgelopen seizoen gebleken dat zelfs dat ons niet meer redt. We hebben het nu over de punten in mindering in de zaal, maar dit gaat ook op het veld nog gebeuren. En wie weet wat daar de gevolgen van zijn.

Je kan je afvragen wie hier nou de schuldige is. Ik weet het wel. Ik ben schuldig. Ik heb geen papiertje, ik fluit ook niet extern. Mijn team is schuldig. Niemand fluit extern. De selectie is schuldig. Niemand fluit extern. Maar we willen wel wedstrijdsport spelen. Wij willen wel dat onze wedstrijd gefloten wordt. En het liefst zo goed mogelijk. Ook jij bent schuldig. Stel je jezelf wel vaak genoeg de vraag of je genoeg doet voor de club? Laat dat even op je inwerken. Hoeveel krijg je terug van deze club? Hoeveel vriendschappen bouw je op? Wat heb je nou echt allemaal te danken aan het feit dat je lid bent van Achilles? Onze slogan is niet voor niets 'meer dan een club'. Het gaat helemaal niet om hoe goed je kan korfballen. Wat heb je daar aan in het echte leven? Je leert vriendjes maken, je houdt jezelf gezond, je leert omgaan met tegenslagen, je leert hoe je moet omgaan met andermans kinderen, voordat je er zelf aan begint, je leert keuzes maken, verantwoordelijkheidsgevoel, teamgevoel, saamhorigheid, zorgen voor elkaar, evenementen organiseren. Je ontwikkelt jezelf. Achilles helpt je daarbij. Achilles is daar als het even tegenzit op school of op je werk. Een uitlaatklep, een schouder om op te huilen.

Stel jezelf opnieuw de vraag nadat je dit allemaal gelezen hebt: Steek ik genoeg in de club t.o.v. wat ik er allemaal voor terugkrijg?

Ik weet ook wie er zeker niet schuldig is aan dit tekort. Als je niet meteen weet over welke personen ik het heb, dan weet ik het antwoord op de vraag wel. Er is één man die al jaren alle scheidsrechters regelt. Die is niet schuldig. Marinus moeten we op handen en voeten dragen en blijven dragen. Er is sinds de samensmelting iemand bij gekomen die ook zeker niet schuldig is. Hij fluit elke wedstrijd waarbij geen bondsscheids kan. En gelukkig tellen die wedstrijden mee. Alex Bodaan weerhoudt ons van nóg meer punten in mindering. Buiten die twee heren is een eervolle vermelding voor iedereen die bijspringt wanneer het nodig is op zijn plaats.

De oplossing is, zoals eerder genoemd, simpel. We komen al een heel eind qua sportieve sanctie als er op zaterdagochtend een paar wedstrijden extern gefloten kunnen worden. Neem het voorbeeld aan Lars, die gaat een paar keer Die Haghe D1 fluiten. Een wedstrijd die niet lastig is, rond een uur of twaalf in de 'eigen' Sportcampus. Zo zijn er wel meer wedstrijden te bedenken die je voor je eigen wedstrijd kan fluiten. Ieder steentje draagt bij. Het enige wat je moet doen is je scheidsrechtersdiploma halen en te beginnen met fluiten. Meld je dus vooral aan bij Wedstrijdzaken. Hoe meer mensen hiertoe bereid zijn, hoe minder je hoeft te fluiten.

Dikke tip: ga als team te werk en verdien geld voor een leuk teamuitje!

Iets voor ons, Team Twee? Dan komt die Disney karaoke misschien toch nog een keer van de grond...

Ilan

Achilles 3 - Tempo 3

Volgt zsm!

KVS/Maritiem 4 - Achilles 4

Afgelopen zaterdag mocht Achilles 4 aantreden tegen KVS in Scheveningen. Het vierde is sinds begin van het veldseizoen nog ongeslagen en dat wilde we nu ook graag zo houden. Maar we wisten al dat KVS geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. Ze stonden niet voor niks vlak onder ons!

We begonnen de wedstrijd niet helemaal scherp en moesten vanaf begin af aan tegen een of twee punten achterstand opboksen. KVS zorgde er effectief voor dat wij niet in ons spel kwamen. We lieten ons te veel verleiden de eerste kans te nemen en verdedigend veroorzaakten we te veel overtredingen waardoor we verschillende strafworpen tegen hebben gekregen.

Maar het vierde zou het vierde niet zijn als we elkaar in de rust niet in de ogen zouden kijken en de schouders er weer onder konden zetten! De gepelde mandarijntjes van Fabian zijn vader en ons publiek hielpen hier absoluut bij. Volgens mij hadden wij zelfs meer publiek dan KVS.

In de tweede helft lukt het nog niet direct om het tij te keren, maar we maakten minder overtredingen waren nu ook beter in staat om KVS uit hun spel te halen. Zo’n twaalf minuten voor tijd konden we de gelijkmaker maken, waarna we ook één en vervolgens zelfs twee punten voorsprong pakten. KVS wist de stand uiteindelijk terug te brengen tot één punt verschil, maar de scheidsrechter liet snel daarna het eindsignaal klinken. De punten zijn weer in de pocket en we blijven op koers voor het kampioenschap

Katrien

Refleks B1 - Achilles B1 (Coachverslag!)
Nadat de B1 vorige week tegen De Meervogels de eerste punten pakte, stond deze week het nog wel puntloze Refleks op het programma. Met vertrouwen werd de Schilp betreden en ook met de nodige scherpte. Er werd afgesproken om vanaf het begin er vol in te knallen en Refleks geen moment het idee te geven dat er iets te halen was. Dit werd goed opgepakt. Met strak verdedigen en vooral ook met heel strak uitverdedigen werd het Refleks moeilijk gemaakt. Het gaf ons de kans om een 0-2 voorsprong te pakken, al kwam Refleks daarna weer langszij. Dat bleek tevens ook de laatste keer. Refleks was erg happerig en daar maakten wij dankbaar gebruik van. Met een lekker tempo en prachtig uitgespeelde kansen, waarbij er veel oog was voor elkaar, liepen we gestaag uit naar een 3-8 voorsprong bij rust.

Na rust hadden we aanvankelijk moeite om het spel van de eerste helft door te zetten. Aanvallend gingen we te veel op zoek en verdedigend waren we minder scherp. Refleks was echter niet bij machte om dichterbij te kruipen en nadat we door de eerste stroeve fase heen waren, liepen we weer verder uit tot een maximale voorsprong bij 6-15. De reserves mochten daarna ook nog even meedraaien en uiteindelijk wist Refleks het gaatje nog iets te verkleinen. De eindstand kwam blijkbaar bij 8-16.

Volgende week wacht KVS. Als we ook nu onze scherpte vast kunnen houden, kunnen we onze reeks wellicht doortrekken.

Bjorn, Lucas en Sanne, bedankt voor het reserve staan!

Velocitas C1 – Achilles C1
5-14
Op de training hadden we heel veel geoefend op voor verdedigen. We moesten oefenen op overnemen als er iemand in de aangeef kwam van de tegenpartij, want Velocitas speelde heel veel op de doorloop. In de speech van Frank en Julia werd ook aangegeven dat we er de hele wedstrijd voor moesten blijven. We moesten ook goed onze kansen uitspelen en geen uitwerkingsfouten. Fuut de wedstrijd begon met Demi, Jill, Levi en Shane in de aanval en Nikki, Paivi, Mick en Damien in de verdediging. Het ging in de eerste paar seconde gelijk mis 1-0 voor velocitas. Er was nog niks aan de hand want we hadden nog de hele wedstrijd. Het werd dus 1-0 en na een goed uitgespeelde aanval werd het 1-1 door Demi. Het vak van Levi onderschepte daarna 2 keer goed de bal waardoor Paivi en Mick zorgden voor de 1-3 voorsprong. Echter werd het gelijk 2-3 en een mooie actie van Jill resulteerde in de 2-4. Daarna ging het hard. We onderschepte bal na bal en toen scoorde Nikki de 2-5 en 2-6 Jill 2-7 en Levi 2-8. Frank en Julia waren trots op ons dat we supergoed aan het voor verdedigen waren. We gingen dus de rust in met een 2-8 voorsprong tegen de nummer 2.

In de rust waren Frank en Julia trots op ons dat we zo goed aan het voor verdedigen waren. We moesten wel zuiniger omgaan met onze kansen en het voor verdedigen blijven doen. We begonnen aan de tweede helft en het werd gelijk 2-9 door een goal van Nikki. Het bleef heel lang 2-9 doordat de ballen er niet meer in gingen en het was even op. Na een kwartier werd er eindelijk weer gescoord door Damien met een strafworp 2-10. Toen werd het gelijk weer 3-10 door een strafworp van velocitas. Vervolgens scoorde Levi de 3-11. Het was weer een aantal minuten later en toen scoorde Mick weer de 3-12 gevolgd door de 4-12. Jill maakte er weer 4-13 van en het werd weer 5-13 door een mooi jump schot van onze tegenstander. De laatste goal scoorde Nikki door een heerlijke pass van Levi uit het andere vak in Nikki haar handen te geven waaruit Nikki scoorde met een doorloop 5-14.

We wonnen dus met 5-14 van de nummer 2. We staan nu dus 3 punten voor op de nummer 2 velocitas en 4 punten voor op de nummer 3 KVS. Wederom weer een heerlijke wedstrijd. Na de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar en Frank zei toen dat wedstrijden ook gewonnen konden worden door goed te verdedigen. We bedankte ook nog even het publiek die er altijd voor ons zijn. Ook de reserves bedankt en de scheidsrechter natuurlijk. Volgende week weer tegen Top C2 in Sassenheim knallen en de puntjes meenemen naar Achilles.