Achilles 3 in coronatijd

3_-_KCC_4_0009.JPG hoofdartikel

Door Simon Rodriguez - Na de haast perfecte zaterdag van vorige week, was het met deze zaterdag wel wat anders gesteld: coronaperikelen en het slechte infiltratiesysteem van het kunstgrasveld zijn voor deze zaterdag de grote boosdoeners. Het speculeren over deze twee belangrijke factoren gaat waarschijnlijk de komende tijd alleen maar groter worden. Het komende regenachtige herfstweer en het “snotneuzen seizoen” kan maken dat het korfbalseizoen onzeker kan zijn.

hoofdartikel.JPGGelukkig voor Achilles 3 speelden we uit bij Avanti, dus van het kunstgrasveldmankement hadden we geen last. Wat de gemoederen wel bezighield waren de coronaperikelen. Dit is voor iedereen nieuw en hoe ga je hiermee om? Een goede communicatie met de tegenstander is dan heel belangrijk.

Met het mooie resultaat dat geboekt is tegen KCC nog in gedachte, reden we naar Pijnacker. Avanti 3 kan geen volledig team samenstellen, omdat er meerdere spelers vanwege corona niet mee konden spelen. De spelers werden aangevuld vanuit de A-jeugd. In de voorbereiding hadden we al een keer tegen Avanti 3 gespeeld, waarbij we nipt aan verloren van een sterk en ervaren Avanti. Nu in competitieverband is deze ontmoeting bepalend voor de 2e plaats en gelijk een mooie test om te kijken waar we staan in onze ontwikkeling als team.

Nadat alle losliggende palen rond om het veld veilig zijn verwijderd, kon de wedstrijd van start gaan. Avanti schoot gelijk uit de startblokken en kwam vrij gemakkelijk op een 4-0 voorsprong. Wij hadden veel moeite met de verdedigde druk van Avanti. Dit resulteerde in veel plaatsfouten en éénschots aanvallen in de 1e helft. We werden door Avanti al snel gedwongen om een time-out te nemen om iedereen weer op scherp te zetten. Na de time-out pakten we de wedstrijd beter op, maar wij konden helaas niet voorkomen dat Avanti uitliep naar een 12-3 ruststand.

In de tweede helft ging het scoren wat gemakkelijker, mede door een fellere start en een goede invalbeurt van Osayande konden we langere aanvallen spelen en deze vervolgens ook omzetten naar een doelpunt. Avanti liet ons echter niet dichterbij komen en bleef op een gat van 8 doelpunten zitten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een eindstand van 21-12 op het scorebord. Achilles 3 heeft in de 2e helft goed gestreden. Jammer dat we dit niet meteen in de 1e helft hebben gedaan.
Volgende week staat thuis HKC 2 op het programma. Weer geen makkelijke tegenstander. Het is nu van belang dat we leren van wat we in de tweede helft hebben laten zien en volgende week thuis gaan knallen tegen HKC.