Stormachtig terug naar ‘het oude normaal’

Storm tent veld Achilles 2022-02-18 at 16.14.14.jpeg hoofdartikel

Afgelopen vrijdag ging Nederland weer een stukje verder van het spreekwoordelijke slot af. Althans, dat was de bedoeling. Eunice had namelijk hele andere plannen voor ons in petto. Voor het eerst sinds lange tijd mocht de horeca open blijven tot 01.00 uur ’s nachts. Helaas gingen op de meest plekken de deuren al om 14.00 uur dicht. Heel zuur natuurlijk voor alle ondernemers en voor degenen die een tafeltje hadden gereserveerd om lekker uit eten te gaan (zoals ondergetekende). Als we het positief bekijken kunnen we stellen dat het leven pas echt weer een beetje normaal is wanneer een storm roet in het eten gooit.

hoofdartikel.JPG

Zelf mocht ik na klein blessureleed ook eindelijk weer spelen. Gelukkig ook weer met publiek in de zaal. Dat maakt een wedstrijdje spelen toch een stuk leuker. Jammer dat het slechte weer veel mensen binnen heeft gehouden. Nu zat er maar een handjevol publiek op de tribune om naar het 7e te kijken. Helaas voor team 7 moest zij wel haar meerdere erkennen in Avanti, dus wat dat betreft heeft u niks gemist. Waar u voortaan wel bij wil zijn is de derde helft. Ondanks de verliespartij smaakten de biertjes in de Campus weer als vanouds. Bij een drankje hoort natuurlijk ook een hapje en dus werden er schaaltjes bittergarnituur besteld. In mijn naïviteit heb ik daarbij saus-overschrijdend gedrag vertoond. Ik heb namelijk een bitterbal met chilisaus en een vlammetje met mayonaise gegeten. Dit leverde mij vervolgens een storm aan kritiek op (wat ik hier niet ga herhalen). Bij deze bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan en ik beloof plechtig mijn leven te beteren.

Volgende week (vanaf vrijdag 25 februari) gaat Nederland nog verder open. Dan worden vrijwel alle beperkingen opgeheven. Dat betekent dat we bijna overal af zijn van CTB’s, mondkapjes en anderhalve meters. Hopelijk spoort dat het 7e aan om de volgende wedstrijd binnen de anderhalve meter te gaan verdedigen. Op het moment van schrijven raast storm Franklin over het land, laten we hopen dat het voorlopig de laatste is. Want dat zou betekenen dat iedereen vrijuit naar de volgende wedstrijden van ons tweede en eerste kan gaan kijken.

Overigens is dat laatste niet helemaal waar. Naar alle waarschijnlijkheid zal één heer van VEO de wedstrijd niet bij kunnen wonen. Het einde van de wedstrijd VEO – Achilles eindigde met orkaankracht. De emoties liepen zo hoog op dat de scheids zich genoodzaakt voelde om zowel code geel als code rood af te roepen. Dit leidde tot een abrupt einde van de livestream en het incident leverde zowaar een gratis reclamespotje voor de korfbalsport op Dumpert op. Bovendien ging het filmpje als een soort NL-Alert door alle WhatsApp groepen heen. Je kunt er van alles van vinden, maar laten we vooral hopen dat het snel weer overwaait.

Omdat Eunice vrijdag had besloten dat het Paard niet open mocht, kon ik op zaterdag naar het 80’s en 90’s feest. En dat was ook weer ouderwets genieten. Een afgeladen feestzaal met leuke mensen, goede muziek en gezelligheid. Tegen deze hogere sferen zijn Dudley, Eunice en Franklin zelfs gezamenlijk niet opgewassen.

Al met al dus met recht een stormachtig competitieweekend waarin ik weer iets geleerd heb. Dat geldt hopelijk niet alleen voor mij. Onthoud: het stormt gelukkig niet elk weekend.

Rinus Cost

 

Datum 22-02-2022 11:00
Tags