Wedstrijdverslagen: Wederom gelijkspel voor Achilles 1

Dit weekend speelde onze selectie weer in eigen huis, ZKV kwam op bezoek. Voor Achilles 1 betekende dat nogmaals een spannende pot en helaas ook nogmaals een puntendeling: 19-19. Team Twee moest helaas een verlies incasseren tegen ZKV. Achilles 3 speelde net als ons vlaggenschip gelijk, het werd 13-13 tegen Tempo. Overwinningen waren er wel voor Achilles 4 en 7, waarmee Achilles 4 nog altijd op kampioenskoers is. Bij de jeugd héél veel overwinningen dit weekend: de A1, B1, B3, C2, D1, D2, D3, E1, E3, E5, F1 én F2 wonnen. Dát is lekker punten bijschrijven! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen!

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - ZKV 1

Gelijkspel niet voldoende voor Achilles

Achilles wist voor de tweede achtereenvolgende week helaas niet beide punten aan het Pomonaplein te houden. De topper tegen ZKV eindigde onbeslist (19-19), waarmee Die Haghe de beide concurrenten averij op zag lopen. In theorie maakt Achilles nog kans op de eerste plek, maar die kans is na afgelopen weekend weer wat kleiner geworden.

Het Zaandamse ZKV heeft een goede en degelijke ploeg die vrij constant en duidelijk speelt. ‘We wisten dat we aan de bak moesten en als we het verschil wilden maken, dan zouden we meer energie dan vorige week moeten laten zien’ wist Achillescoach Glenn de Vries vooraf. ‘Honderd procent concentratie en vooral vanaf de start de opdrachten uitvoeren. Alle drie punten waar we alle seizoenen moeite mee hebben’. Zo speelde ook het met de wind mee schieten parten.

Direct na het startsignaal was er nog hoop op een goede wedstrijd van begin tot eind. Met 3-0 en 7-4 probeerden de Achillianen een gat te slaan, maar aanvallend kwamen de vooraf gegeven taken niet uit de verf en werd verdedigend de controle verloren. ZKV kon zo vrij eenvoudig bij blijven, wat resulteerde in een minieme 12-11 voorsprong bij rust. ‘Mede dankzij het excelleren van onze zogenaamde niet-schutters, Mariska en Timme,’ aldus De Vries.

In de tweede helft gaf Achilles makkelijk strafworpen weg: in een paar minuten leverde dat ZKV vier stippen op. ‘Ons geluk was dat ondanks onze overtredingen ZKV het gat bij 14-17 niet kon vergroten. Door wissels en door het iets anders aan te pakken, kwamen we met nog twee minuten te gaan op 19-18,’ zag De Vries die de winst vervolgens alsnog uit handen van de thuisploeg zag glippen: ‘Met de lessen die we geleerd hebben uit de vorige wedstrijd en tegen VEO in de zaal, dachten wij de wedstrijd deze keer winnend af te sluiten. Helaas viel door een stip, hoe typerend, de gelijkmaker’.

‘Theoretisch maken we nog kans op de eerste plek met twee punten achterstand op Die Haghe’ blikt De Vries vooruit, ‘maar met het vertoonde spel van de afgelopen wedstrijden en met het onvermogen om de hele wedstrijd de opdrachten uit te voeren en vooral om een wedstrijd goed te lezen, zou dat zomaar bij theorie kunnen blijven’. Daarbij komt dat op twee basiskrachten de rest van het seizoen geen beroep gedaan kan worden: Joël Sanches (zware blessure in de tweede helft) en Noa Brusse.

‘De lichtpunten aan de horizon zijn dat Benthe weer speelminuten kon maken na haar zeer lange afwezigheid in het team en dat onze aanvoerder Marit bevallen is van een mooie dochter Lea!’ besluit De Vries.

In de poule van Achilles maakte Die Haghe korte metten met HKV/Ons Eibernest: 6-15. KIOS deed goede zaken door Maassluis te verslaan met 17-18. Roda pakte de eerste punten van het seizoen door ruim van Apollo te winnen (22-13). Komend weekend staat voor Achilles het uitduel met KIOS in Nieuw-Vennep op het programma.

Achilles 2 – ZKV 2

Na de belangrijke wedstrijd tegen Die Haghe vorige week, stond deze week de nummer 2 van de poule op de planning, ZKV. Aangezien we allemaal nog erg baalde van het resultaat van vorige week begonnen we dit keer met andere doelen aan de wedstrijd. Plezier hebben, ons eigen spel spelen en vooral genieten!

Dat we ondanks deze doelen nog steeds vol voor de winst gingen hoef ik denk ik niet uit te leggen, maar makkelijk werd dit ons in ieder geval niet gemaakt. In de eerste helft liepen we verdedigend vooral achter de feiten aan en konden we in de aanval de vele kansen niet afmaken. Dit zorgde ervoor dat we de rust in gingen met een achterstand van 4-8.

We wisten dat we vandaag veel kansen over de dames kregen en dat we hier in de tweede helft nog meer gebruik van moesten gaan maken. Dit lukte zo goed dat we terugkwamen tot 10-10 en zelfs 12-10 voor stonden met nog 9 minuten te spelen. Helaas waren er verdedigend nog veel foutjes en hebben we nog ongeveer 4 stippen tegen gekregen. Té fanatiek, stomme overtredingen of verkeerd ingeschat door de scheids? Het maakt allemaal niet meer uit, maar ontzettend zonde is het wel. Eindstand 14-17.

Ondanks dit ben ik trots hoe we als team na wat tegenslagen weer met plezier stonden te korfballen en echt voor elkaar hebben gestreden. Ik zal Sander dan nog een keer quoten: ‘’Nog nooit zo’n goed gevoel overgehouden aan een verloren pot’’.

Er komen nog 3 wedstrijden aan dus als we dit gevoel vasthouden en dit spel blijven spelen gaan we hier nog iets heel moois van maken. Kom dus zeker nog een wedstrijdje kijken van Achilles 2!

Michelle

Avanti 4 – Achilles 4 (11-15)

Gezapig. Dat was het als we de wedstrijd in één woord zouden moeten samenvatten. Was het de rommelige voorbereiding (files, later weg, last minute wisselen van reservebeurt), het missen van drie heren (gelukkig kon Dylan voor het eerst in 2,5 jaar in de basis starten) of waren de gedachten misschien stiekem al bij volgende week en was dit een horde die we gewoon nog “even” moesten nemen?

Wat het ook was, het echte fanatisme ontbrak, al deed het begin van de wedstrijd anders vermoeden. 2 aanvallen, 1-1 en ook de 2-2 viel net zo rap. Maar daarna stokte het bij ons. Goede aanvallen afgewisseld met rommelige, genoeg kansen maar weinig doelpunten. Gelukkig had Twan zijn vizier op scherp en was zijn directe tegenstander er na het 4e doelpunt wel klaar mee. Zijn dames kregen op niet mis te verstane wijze te horen dat ze nu toch echt moesten gaan voor verdedigen.

Rust een drie punten voorsprong en ondanks dat Avanti in de tweede helft nog één keer terug kwam tot twee, werd het eigenlijk nooit echt spannend. En pakten we in tegenstelling tot vorige week, dit keer vooral verdedigend de winst. Dan kom je weg met 15 doelpunten en drie gemiste strafworpen…

Volgende week al sneller dan verwacht onze kampioenswedstrijd. Nog één keer volle bak knallen om die titel binnen te halen en daarna het seizoen vooral lekker uit te kunnen spelen.

We spelen thuis, dus de voorbereiding zou goed moeten zijn. Hopelijk kunnen we er dan een iets makkelijkere wedstrijd van maken dan uit in november…

Mocht je niet afreizen naar Nieuw-Vennep voor de selectie, dan zien we jullie hopelijk zaterdag om 13:55 uur op het veld!

Avanti F2 – Achilles F1

De meisjes en jongens van de F1 zijn op missie. Het doel van de missie? Na zes wedstrijden bovenaan eindigen in de prestigieuze poule “F-jeugd BK vj-F-068”. De eerste twee wedstrijden van de F1 tegen DES en Phoenix werden gewonnen. Grote vraag was hoe het zou vergaan tegen de derde tegenstander in deze poule: Avanti.

Qua spelers was het een volle bak voor solo-coach Niels; alle zeven spelers waren present. Bij het inschieten werd duidelijk dat de F1 er zin in had. Ook de (groot)ouders langs de lijn waren vol goede moed, want scorebord-journalistiek-technisch zou de nummer laatst van de poule op papier een gemakkelijk prooi moeten zijn voor de tijgers van de F1.

Op papier is niet op kunstgras en dat bleek ook in de ruststand. Deze was 4-3 in het voordeel van Avanti. Er waren nog 20 minuten te spelen, dus er was nog geen mannetje over boord, maar zenuwen waren er wel langs de lijn…. In de eerste helft waren de Achilles doelpunten van Vigo, Evi en Brandon. Vooral Brandon was extra blij met zijn doelpunt. Niet alleen omdat het een mooie doorloop was, maar ook omdat hij er financieel beter van werd. Zijn vader had hem namelijk 2 euro voor een gescoorde doorloop beloofd.

In de tweede helft kwamen er plaatselijk donkere wolken in het verder zonnige Pijnacker, want na de 5-3 viel ook de 6-3 en moest er bij de F1 zelfs een superspeler (een 5e speler binnen de lijnen zolang de score 3 of meer verschil is) aan te pas komen om het gat niet te groot te laten worden. Na de 6-4 van Jelte mocht de superspeler het veld weer verlaten, maar al snel mocht deze weer terug komen, want Avanti maakte er 7-4 van.

De F1 gaf nog flink gas en via Jase en Jelte werd het 7-6. Zou een punt er nog inzitten? Het spel ging over en weer en vooral de Achilles F-jes misten een paar mooie kansen. De laatste minuut was aangebroken en langs de lijn waren er bij sommigen al tekenen van lichte verdriet….

Maar…. Gelukkig is een minuut vaak langer dan je denkt! De F1 rechtte in de laatste minuut nog twee keer hun rug en pakte de overwinning op z’n Duits! Beide keren was Evi de ‘Torschütze’.

Zowel op het veld als langs de lijn was bij het Achilles deel van de aanwezigen de opluchting en blijdschap zichtbaar aanwezig. Na afloop waren er terecht complimenten voor de tijgers van de F1, ze hadden namelijk de hele wedstrijd als leeuwen gevochten.

Met zes punten uit drie wedstrijden staat de F1 halverwege de competitie dus bovenaan en liggen de tijgers op schema. De volgende wedstrijd is thuis en de tegenstander is wederom Avanti. Trekken de tijgers weer aan het langste eind in een spannende wedstrijd? Valt het kwartje dit keer de andere kant op? Of wordt het überhaupt niet spannend? Het antwoord is aanstaande zaterdag te zien vanaf 09:30u.