Waar zijn de wedstrijdverslagen gebleven?

typemachine.jpg hoofdartikel

Elke week ontvangt de redactie van een aantal teams trouw een wedstrijdverslag: van het eerste, tweede, derde en het vierde. Soms mogen we daar ook een aantal verslagen van jeugdwedstrijden aan toevoegen. Het is leuk om deze verslagen te lezen, maar helaas loopt het aantal verslagen de afgelopen maanden flink terug. Het is de vraag waar dat aan ligt, maar de vraag vanuit de redactie is vooral: blijf deze verslagen schrijven!

hoofdartikel.JPGZijn we tegenwoordig echt te druk met zijn allen? Of halen we onze informatie nu veel sneller uit de KNKV app? Je kunt je afvragen of een krantje nog wel nodig is naast onze website (waar informatie altijd sneller te vinden is) en een KNKV app waar we alle uitslagen op zaterdagavond al terug kunnen lezen.

Mocht deze vraag mensen (heel begrijpelijk) tegen de borst stuitten dan wil ik iedereen ook wijzen op het volgende. Met het schaamrood op de kaken moet ik toevoegen dat ik dit seizoen één keer ben vergeten het krantje rond te sturen. Hartstikke erg natuurlijk, maar misschien nog wel veel erger: niemand had het door.

Het seizoen loopt bijna ten einde, maar met nog twee volle speelweekenden voor de boeg zijn er nog volop kansen om het seizoen met een hoop verslagen te eindigen. Bij dezen wil ik dus een oproep doen aan elk team om de komende weken een verslag te schrijven. Een kleine moeite waar een hoop leden veel plezier aan beleven. We kunnen nou eenmaal niet elke zaterdag alle wedstrijden zien, maar dankzij de verslagen heeft toch iedereen de kans om er een klein beetje bij te zijn. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat veel leden en ouders het heel leuk vinden om die te lezen. Zowel van de selectie als van de jeugd. Er was een tijd dat teams en coaches elke week verslagen instuurden om kans te maken op een heerlijke taart. Dat kunnen we vast ook wel zonder dat er een versnapering tegenover staat. Ik weet zeker dat we dat met zijn alleen kunnen, we zijn tenslotte meer dan een club!

Een verslag hoeft absoluut geen literair hoogstandje te zijn. Zolang een verslag ons vertelt hoe de wedstrijd is verlopen, wie er heeft gewonnen en dat iedereen zijn best gedaan heeft, zijn wij al tevreden. Iedereen kan een verslag insturen: spelers, ouders, trainers en coaches. Hoe meer hoe beter. Daarom bij deze de vraag aan iedereen: schrijf een verslag(je) en stuur dit vooral in.

Het krantje wordt elke week in elkaar gedraaid door Olga aan de hand van alle ingezonden stukken. Meestal verstuurt ondergetekende het krantje per mail op dinsdag of woensdag. Stuur je verslag daarom vóór maandag 12.00 uur op. Dan staat je verslag in het krantje van die week. Verslagen komen ook op de website van Achilles terecht. Daar zorgen Erika en Desirée altijd voor. Wanneer je je verslag instuurt komt deze zo snel mogelijk op de website.

Voor de volledigheid hieronder nog even alle spelregels voor het insturen van verslagen en berichten:

  • Heb je een bericht voor de Leeuwenkrabbels, site of social media? Superleuk! Mail jouw bericht naar website@hkvachilles.nl!
  • Ons vriendelijke verzoek is om alles volledig aan te leveren, dus een compleet bericht mét foto(’s). Enne: let erop dat degene die op de foto staat daar akkoord mee is!
  • Soms krijgen we veel foto’s via WhatsApp toegestuurd en dat hebben we liever niet. Stuur altijd jouw bericht en/of foto's naar bovenstaand mailadres. Meerdere Achillianen ontvangen dat mailadres, des te sneller kan één van hen zorgen dat jouw bericht online verschijnt. Stuur je ons toch een appje? Dan verzoeken we je alsnóg vriendelijk om de foto's te mailen, dus je kunt het net zo goed in één keer doen. ;-)
  • Is jouw bericht zó belangrijk, dat het nú online moet? Maar écht belangrijk, een calamiteit zoals een coronaspoedje of de tent staat in de fik? Bel dan even met Rinus, Desirée of Erika.

Aanstaande dinsdag (7 mei) speelt de A1 een inhaalwedstrijd uit bij Vriendenschaar. Het zou harstikke leuk zijn als we daar meteen een verslag van mogen ontvangen. Via de KNKV app kan ik de uitslag wel zien maar als ik niet bij de wedstrijd ben geweest vraag ik me af: hoe verliep die wedstrijd?! Hoe leuk is het dan om de volgende dag te lezen welke momenten een wedstrijd hebben doen kantelen.

Trouwens, niet alleen verslagen van wedstrijden zijn welkom, ook verslagen van activiteiten zijn leuk om te lezen, dus commissies: stuur ook jullie verslagen naar ons toe!

Rinus Cost

 

Datum 07-06-2022 11:00
Tags