Achilles 100 jaar: een terugblik (nu inclusief eerste foto's!)

Op zaterdag 1 oktober 2022 vierde Achilles haar 100ste verjaardag, dat vierden we met een geweldig jubileumweekend. En hoe?! Wát. Een. Weekend! De (oud-)ledenreünie, de drukbezochte hapjesavond, een pubquiz met 27 (!) teams, feesttraining voor onze jongsten met schminkkunstwerkjes op hun gezichten, springkussens, bubbelvoetbal, archery tag, de officiële opening van de Nieuwe Vlonder, de wedstrijd tussen Achilles 1 en de Achilles Legends, heerlijke hamburgers en indische maaltijd, een onvergetelijk feest met coverband Jewelste en een katerbrunch. Die feeststemming houden we graag nog even vast. In deze terugblik verzamelen we alle sfeerimpressies: de after movie, een verslag van de reünie, de speech van onze burgemeester, onze Koninklijke Erepenning, linkjes naar foto's, informatie over het Jubileumboek... Houd dit artikel in de gaten, want we vullen het steeds aan! [Foto's Jubileumdag van Lena van Bijsterveld toegevoegd!)

  

AFTER MOVIE

Door: Daan Alkema

Nog voordat we goed en wel waren bijgekomen van het geweldige jubileumfeest, had Daan Alkema de after movie al klaar. Om nog héél even de feeststemming vast te kunnen houden. Kijk en geniet! Achilles, écht meer dan een club.


  

Terugblik: de (oud-)ledenreünie op donderdag 29 september

Door: Monique Overwater

29 september 2022, 21.00 uur. Moe maar voldaan. De kop is eraf. De reünie ter gelegenheid van 100 Achilles is achter de rug. Je bent er lang mee bezig en opeens is het weer voorbij. De eerste mails en besprekingen met mijn Jubileum-kompaan Harald Braakman dateren alweer van lang geleden. Het is toch weer een hele toer om van iedereen de juiste adres/mailgegevens te krijgen. Maar met hulp van velen is het toch gelukt om een lijst samen te stellen met daarop ongeveer 200 (oud-)leden van vanaf 55 jaar.

Achilles%20100%20jaar%20-%20(Oud)%20Ledenreunie%20-%20Reunie.JPG

Aftellen tot 1 oktober 2022: Achilles 100 jaar!

 

Toespraak & Dagboek burgemeester Jan van Zanen

Tijdens het jubileumweekend was ook ruimte voor een officieel momentje. Alleen al dankzij de komst van burgemeester Jan van Zanen, die samen met vice-voorzitter en chef nieuwbouw Hans Lijmbach de Achilles-vlag hees om onze nieuwe kantine, de Nieuwe Vlonder officieel te openen. Tijdens zijn speech had onze burgemeester nóg een officiële verrassing voor ons. Namens Zijne Majesteit de Koning, reikte hij aan HKV Archilles een Koninklijke Erepenning uit. 

Achilles%20100%20jaar%20-%20Jubileum%20-%20Burgemeester%20Jan%20van%20Zanen%20-%20Wout%20Broers%20-%20Opening%20Vlonder%20-%20Opening%20kantine.jpeg
 
 

Samenvatting: Achilles 1 vs Achilles Vedettes

Door Simon Pot

 

Hoofdartikel: Achilles ontvangt Koninklijke Erepenning

De Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, bezocht ons afgelopen zaterdag. Dit ter gelegenheid van zowel de opening van ons nieuwe clubhuis als de 100ste verjaardag van onze vereniging.Hij bracht een bijzonder cadeau mee: de Koninklijke Erepenning. Wat betekent dat nou precies?

Bestuursecretaris Arthur Bolder schreef er dit meer over in dit hoofdartikel.

Achilles%20100%20jaar%20-%20Jubileum%20-%20Burgemeester%20Jan%20van%20Zanen%20-%20Wout%20Broers%20-%20Koninklijke%20Erepenning.jpeg

Foto's

Wat. Een. Weekend. Máár: gelukkig hebben we de foto's nog! Monique Overwater maakte foto's bij de reünie, terwijl Lena van Bijsterveld en Joost van Soest hun camera in de aanslag hadden tijdens de Jubileumdag. De foto's van Monique en Lena staan inmiddels online, de foto's van Joost van Soest volgen nog.

Applaus voor de Jubileumcommissie

Lang lang lang geleden al werd er een clubje Achillianen bij elkaar geveegd met een bijzondere opdracht: het allermooiste feest van de eeuw organiseren. Het bleef niet bij één groot feest, het werd een prachtig jubileumweekend bomvol activiteiten. We droegen allemaal ons steentje bij, maar deze mensen… Deze mensen hadden er in de afgelopen maanden een fulltime baan bij. We zetten hen daarom nogmaals graag in het zonnetje: deze kanjers van de Jubileumcommissie. Harald, Erwin, Wesley, Rick, Chris, Puck, Julia, Ilan en Fabian: bedankt voor dit grandioze jubileumweekend. Petje af en een groot applaus voor jullie!

310541073_535319055262429_6977429570069308924_n.jpg

Video: de Nieuwe Vlonder

Door Daan Alkema

De allereerste nieuwbouwperikelen dateren al van 12 (!) jaar geleden. Sinds oktober 2010 is het bestuur bezig met de plannen voor nieuwbouw op onze accommodatie aan het Pomonaplein. Begin 2021 startte de sloop en verdween de oude, vertrouwde maar ook vervallen Vlonder. Er moest ruimte gemaakt worden voor een toekomstbestendig, nieuw onderkomen. Inmiddels zijn we zo'n 80 weken verder en heeft ons prachtige nieuwe gebouw het eerste feestweekend overleefd. Daan Alkema maakte een mooi filmpje over de Nieuwe Vlonder. Peter Zoutendijk, Annemarie Linse en Ferry Reijerse halen oude Vlonder-herinneringen op en chef nieuwbouw Hans Lijmbach laat vol trots de nieuwe kantine zien.Pre-order jouw Jubileumboek

Heb jij 'm al besteld? Ons eigenste Jubileumboek met daarin 100 jaar geschiedenis van Achilles! Het staat vol foto’s en verhalen van vroegah tot nu, oude wedstrijdverslagen, stukjes van (oud)leden, teamfoto’s en nog veel meer! In de kantine liggen 5 inkijkexemplaren om alvast een beetje te gluren. Voor € 20,- kom je in het bezit van dit unieke boek! Bestellen? Dat kan tot en met zondag 16 oktober via de inschrijflijst óf door een mailtje naar audrey@ontwerpbureau3.nl. Vermeld daarin jouw naam, voorkeur voor leveren (afhalen of bezorgen) en in geval van bezorgen jouw adres Bestellen doe je nu, betalen volgt later.

Achilles%20100%20jaar%20-%20Jubileumboek
 

Achilles x Eiber Bier: Leeuw &Hop collectors flessen

Ter ere van Achilles’ 100ste verjaardag brouwde Jasper – de man achter Eiber Bier –voor ons een eigen jubileumbiertje: Leeuw &Hop. Velen scoorden al een sixpackje voor thuis of dronken een flesje langs de lijnen tijdens de wedstrijden van onze selectie. In het jubileumweekend (vergeet je niet aan te melden!) brengt Jasper 100 wel héél bijzondere flessen naar onze nieuwe kantine. Er werden namelijk ook 100 grote flessen gebotteld, voor ieder Achillesjaar 1. Echte collectors items! De grote flessen met jaartallen kosten 10 euro per fles. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Heb jij een bijzonder jaar in gedachte die je wil vereeuwigen met een Leeuw &Hop-jubileumfles?

Achilles%20100%20jaar%20-%20Jubileumbier%20-%20Eiber%20bier%20-%20Leeuw%20&Hop.jpeg

  

Achilles 100 jaar: Filmpjes uit den ouden doosch

Met het 100-jarig jublieum in zicht staat ons over twee weken een fantastisch en feestelijk weekend te wachten. Helaas moeten we nog even geduld hebben maar dat geeft ons ook de tijd om eens even terug te kijken naar een kleine verzameling filmpjes 'Uit den Ouden Doosch'. Met dank aan Daan Alkema zijn deze filmpjes boven water gekomen en vanaf nu te bewonderen op onze site. 100 jaar Achilles heeft veel hoogtepunten en tradities opgeleverd die het vereeuwigen waard zijn. 

Uit%20den%20ouden%20doosch.PNG

Datum 12-10-2022 08:30
Tags