Een rustig Achilles weekend..

Het was een rustig Achilles-weekend, vanwege de voorjaarsvakantie stonden er weinig wedstrijden op het programma. Toch kwamen er zaterdag een aantal Achillianen in actie! Zo haalde Achilles 7 twee punten op bij Phoenix, er werd met 15-19 gewonnen en dus zijn zij nog steeds hard op weg voor het kampioenschap! Onze A3 ging op bezoek bij Fiks en won daar ruim met 4-12. Achilles B1 speelde de enige thuiswedstrijd van dit weekend en versloeg daar OVVO, waardoor zij heel netjes de vierde plek in de Hoofdklasse behouden. De D2 stelde het kampioenschap nog een wedstrijdje uit, het was nog even te spannend. Gelukkig nog kansen genoeg! Achilles E3 won wel, zij versloegen de E4 van KIOS. Tot slot nog een speciale vermelding over onze jongste Achillianen: de Kangoeroes. Zij speelden hun eerste wedstrijdje tegen ONDO. Lees verder voor het verslag en een aantal foto's daarvan. Daarbij zijn er door Joost van Soest ook foto's gemaakt van Achilles B1 - OVVO/de Kroon B1.

Foto's door Joost van Soest van de wedstrijd Achilles B1 - OVVO/De Kroon B1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Jeugd.

Phoenix 6 – Achilles 7 15-19

Let op, dit wedstrijdverslag bevat product placements

Hopende op een reservebeurt vandaag na al het brouwen van EIBER Bier, was het vanochtend al snel duidelijk dat ik toch aan de bak moest. Rick had namelijk onwijs last van een snottebel en kon echt niet met ons mee. Dat dit een flinke aderlating voor ons was mag duidelijk, Rick is namelijk al weken in bloedvorm en scoort tegenwoordig zelfs. Gelukkig was Alex deze week wel fris en fruitig, al werd ze wel gedwongen om uit te gaan deze week, het kind heeft het ook niet makkelijk. Als straf dat ze toch te vroeg thuis was gekomen moest ze tot overmaat van ramp ook nog is koekjes gaan bakken, die waren overigens er lekker maar niet zo lekker als EIBER Hofblond natuurlijk. De heenweg was een wedstrijd tussen Nelleke en aan de andere kant Sita en Sem die besloten om via Rijswijk naar Zoetermeer te rijden. Deze wedstrijd werd glansrijk gewonnen door Nelleke, al probeerde Sita de overwinning nog op te eisen. Helaas voor hun konden wij ze mooi binnen komen zien lopen net op het moment dat Henk aan het opbiechten was dat hij vroeger driedelige posters van de Spice Girls uit de Hitzone boven zijn bed had hangen. Tegenwoordig is dat overigens een poster van EIBER Bier, maar dat terzijde. De wedstrijd zelf begon zoals de afgelopen weken ook het geval is. Onwennig beginnen, stuk of vier punten achter komen, net voor rust het gat verkleinen en na de rust de overwinning opeisen. Na de wedstrijd viel zelfs het woord volwassen, het moet niet gekker worden. Wel de complimenten voor het hele team voor een ijzersterke wedstrijd en een goede dosis inzet. Einduitslag uiteindelijk 15-19 en daardoor nemen de kampioenkansen serieuze vormen aan. Ook nog een compliment voor invaller Roger! Zijn lunchafspraak afzeggen op het laatste moment voor ons en dan even meer scoren in één helft dan waar Rick normaal gesproken een hele wedstrijd voor nodig heeft, petje af mochten we die op gehad hebben. Na de wedstrijd werd er nog even een biertje gedaan (helaas geen Eiber Bier..), en wordt er morgen met spanning naar de einduitslag van Swift gekeken. Hou de site goed in de gaten voor onze kampioenswedstrijd, ik neem aan dat u daar alle tijd voor vrij neemt?

Jasper

Wat was..

Allereerst excuses voor het late verslag. Het feit dat ik dertig werd dit weekend, werd me af en toe even teveel haha. Met een grote bak troost op schoot, komt dan toch nog het verslag. Ik hoopte dat het balende gevoel door de kater overschaduwt zou worden, maar helaas. Zaterdag kon de D2 namelijk al kampioen worden, er zouden dan 10 wedstrijden op rij gewonnen zijn. De nummer 2 zou die achterstand dan nooit meer kunnen inhalen. Jammer genoeg liep deze wedstrijd heel anders. Ik weet zeker dat het door de zenuwen kwam, want een wedstrijd zoals deze hebben we nog niet eerder gezien. Verdedigend waren de kids afwisselend te gretig en te makkelijk, wat beide resulteerde in tegendoelpunten. En aanvallend kozen we te vaak voor veel te verre schoten en wilden andersom ook zelfs de makkelijke doelpunten er niet in. Een achterstand van 3-1 in de rust is normaal gesproken niks. Ervan uitgaande dat we meestal richting en over de 10 doelpunten gaan. Maar vandaag merkten we aan alles dat de koppies afgeleid waren. We hebben ze op het hart gedrukt vooral even slim te korfballen, de rust te houden en op die manier ‘gewoon’ weer aan te sluiten en de wedstrijd winnend af te sluiten. Even niet die druk van scoren te voelen en het plezier terugvinden, voor elkaar werken en dan vallen ze gewoon. De tweede helft begon lekker, de 3-3 lag er zo in. Het meegereisde publiek klonk als een vol Ahoy en zweepte de spelers weer goed op. Helaas, de Ahoy kriebels waren de kids nog niet gewend en we vielen weer in hetzelfde patroon. Dijkvogels speelde vrijuit, zonder spanning en waren met 7-4 ook de terechte winnaar. Het hoogstandje van de wedstrijd was ook de collectieve buikschuif van Dijkvogels, laten wij de volgende wedstrijd weer zorgen voor de hoogstandjes! Die zenuwen hebben we nu al een keer gevoeld en alles wat minder goed ging is benoemd. Wedstrijd nummer 11, klinkt ook veel leuker dan nummer 10. De uitwedstrijd tegen ONDO wordt em! Kunnen we de laatste wedstrijd even UNDO’en Haal ik de cupcakes tegen die tijd weer uit de vriezer!

Eerste wedstrijd Achilles Kangoeroes!
Afgelopen zaterdag moesten de jongste Achillianen vroeg ontwaken om hun eerste wedstrijd ooit te spelen tegen ONDO. Zenuwachtig maar met veel zin reden we naar 's-Gravenzande om te laten zien wat wij allemaal geleerd hadden! Eenmaal aangekomen gingen we eerst lekker inschieten om warm te worden. Daarna deden we een spelletje om alle zenuwen toch enigszins te laten verdwijnen en kon de wedstrijd echt van start gaan.
De hele wedstrijd door hebben onze kangoeroes goed laten zien dat ze konden overgooien, binnen de lijnen konden blijven en als echte leeuwen konden verdedigden. Ook het aanvallen hadden ze onder de knie, Sem heeft zelfs één keer gescoord! Elke minuut werden jullie beter en werd het spelletje duidelijker! Feline, Lars, Sem, Semm, Britt en Milan... De trainers zijn heel trots op jullie!!!

WAPC-verslagen

Dijkvogels D3 - Achilles D2

Eindelijk was het dan zover. De 10e wedstijd voor ons team. Vandaag konden we eindelijk kampioen worden na alle voorgaande wedstrijden te hebben gewonnen. Jammer genoeg voor ons werkte het feit dat we kampioen konden worden vandaag niet in ons voordeel. We begonnen veel te gespannen aan de wedstrijd. Er werden heel veel onnodige fouten gemaakt. Hierdoor kwamen wij niet in ons ritme. Heel vaak verloren wij te snel de bal. Helaas voor ons kwamen we in de eerste periode op een 1-0 achterstand. Op achterstand komen was voor ons wel weer even nieuw. Gelukkig maakte Silja voor het eind van de eerste periode gelijk 1-1. De tweede periode ging het ons ook niet voor de wind . De vogels van de dijk waren ons te slim af in het aanvalsspel en zette ons twee keer op het verkeerde been waardoor we tegen een 3-1 achterstand moesten aankijken. Dat het ons ook echt niet mee zat bleek wel dat wij voor het eind van de tweede periode een stip miste die van de korf af stuiterde. Na de rust deden wij het gelukkig wat beter en bracht silja ons terug tot 3-3. Helaas voor ons hadden de dijkvogels vleugels gekregen en konden wij het niet voorkomen dat we aan het eind van de derde periode met 5-3 achter kwamen. In het laatste bedrijf probeerden wij met alle macht om terug te komen in de wedstrijd. Maar spijtig voor ons kwam het er niet uit en liepen de vogels nog verder weg die waarschijnlijk hun beste wedstrijd van het seizoen speelden . jip bepaalde uiteindelijk de eindstand op 8-4. Over twee weken hebben we gelukkig een nieuwe kans om het kampioenschap alsnog binnen te slepen.

Jordan Gieselaar

KIOS E4 – Achilles E3
Yeah!!!!!!!!!!!! We did it! Wow wat eeE3.pngn goed begin van de wedstrijd zeg! Kyra in de 1e minuut gelijk gescoord!! Tegenpartij scoorde maar..... We zijn er nog! Zo hele mooie ballen gemaakt. Op naar de 1-2! Dat was een goed begin van het eerste kwartje. En een goed begin is het halve werk! Kyra weer wat een mooie voorzet van Lucas! Het staat 1-2. Kyra weer met een mooie bal maar..... Helaas. Ze zijn ook heel goed de doorlopen aan het oefenen in de wedstrijd. Door de training natuurlijk!!:) Lizzy wilde super graag meehelpen en ze doet het super goed!

Wat een mooie bal van Lizzy! Lizzy heeft bijna gescoord! Joost doet het ook heel goed hij geeft mooie voorzetten en nu nog scoren! Lucas geeft ook mooie paassies, waardoor het team kan scoren! Bo is ondanks haar grote tegenstandster niet bang en springt overal tussen, loopt lekker vrij en kan goed de bal onderscheppen. De eerste helft zit erop! Super goed gedaan! 1-2

2e helft Joost doet bijna meteen een poging jammer. De tegenpartij zet aardig wat druk. Vrije worp maar helaas, hij stuitert op de rand van de korf. Wat een Spanning. Er is af en toe enige verwarring over wie nu het meisje/jongetje is. Achilles lijkt even iets in te zakken en daar is dan ineens een poging van Kios, en hij telt, wij zijn een beetje verbaasd, maar de scheids heeft altijd gelijk dus wij berusten ons in 2-2 En jahoor, meteen met de eerste aanval wordt hij afgestraft, Bam 2-3. Verdedigen gaat weer goed Kyra met een mooie bal van Lizzy! Lizzy haalt de bal mooi op tijd binnen! 3-2 gewonnen!!!!!!!!!!