Achilles A1 met één been terug naar de Hoofdklasse

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

“Vandaag stond hij dan op het programma, de topper tegen Vitesse A1. Heel de week stond in het teken van deze wedstrijd. We hebben hard en goed getraind met een complete groep en dan moet het gebeuren. En het gebeurde! Wat speelden we volwassen en als een TEAM, verdedigend zat het goed in mekaar en aanvallend scoorden we over veel schijven en gaven Vitesse geen enkele kans wat resulteerde in winst. Wat zijn we trots op deze kanjers van Achilles A1”.. aldus trotse trainers Rober en Valerie Pronk op Facebook.

hoofdartikel.JPGEn waarom zouden ze niet trots zijn? Want wát een prestatie leveren onze junioren van de A-selectie dit jaar wederom in de Overgangsklasse. En eerlijk is eerlijk; als je mij vorig jaar na de harde degradatie uit de Hoofdklasse had gevraagd hoe het er volgend jaar na kerst voor zou staan, weet ik niet of ik toen had gezegd dat de vernieuwde A-selectie zo sterk bovenaan zou staan in de Overgangsklasse.

Helaas kon ik er niet bij zijn afgelopen zaterdag, net als veel andere wedstrijden dit seizoen. Maar toen ik onderweg naar mijn eigen wedstrijd zag dat er met maar liefst 23-15 gewonnen was van directe concurrent en veld-hoofdklasser Vitesse, was ik toch wel een beetje erg trots. Want als Achilles A1 blijft doen wat het dit hele zaalseizoen al doet, kan het zich volgend seizoen wederom op gaan maken voor de Hoofdklasse. En dat is een prestatie van formaat!

Toch is het belangrijk al vooruit te kijken naar volgend seizoen. Want heeft Achilles dan volgend jaar iets te zoeken in de Hoofdklasse? Het is namelijk erg belangrijk om een jaar te overleven in de Hoofdklasse, wil je de jaren daarna echt iets kunnen betekenen in de hoogst haalbare klasse. In het volgende seizoen zal een deel van de bestaande groep door moeten stromen naar de senioren en zal de A-jeugd dus aangevuld moeten worden met talenten uit de huidige B-selectie. Gelukkig is die B-selectie op dit moment sterk genoeg om die leegte volgend jaar op te vullen en zit er in de huidige A-selectie nog genoeg rek qua talent dat dat in mijn ogen volgend seizoen helemaal goed gaat komen.

Voor nu is het zaak om eerst even lekker te genieten van alle aandacht die op de groep afkomt en gaat komen. Velen van de huidige spelersgroep heeft de afgelopen jaren ieder seizoen wel in de spotlight gestaan als het gaat om de prestaties. Of het nou een NK’tje her en der was of het daadwerkelijk spelen in de A-Hoofdklasse, iedere speler heeft zijn of haar rugtasje vol met ervaring van de afgelopen jaren. Dus heb ik er alle vertrouwen in dat dat kampioenschap in de Overgangsklasse wel binnengesleept zal gaan worden. Maar, dan moet men wel blijven doen wat het dit hele seizoen al mee bezig is. Heel Achilles is in ieder geval trots op jullie…


Tot volgende week!

Groeten,
Bart

Datum 16-01-2018 17:04
Tags