Kampioen worden doen we samen!

Achilles-LOGO-blok.png hoofdartikel

Ik schreef al eerder dit seizoen over ons Vlaggenschip en sprak mijn bewondering uit over hoe goed onze selectie het doet aan de bovenkant van de Overgangsklasse. De eerste 5 wedstrijden werden gewonnen en met een voorsprong van 3 punten werd uiteindelijk voor het eerst een punt verloren tegen De Meervogels. Een paar weken later werd ons Vlaggenschip verslagen en daarna werd eigenlijk alleen nog maar gelijk gespeeld en verloren. Tót afgelopen zaterdag. Want na het zure gelijke spel vorige week tegen aanstaande degradant ZKV in de laatste seconde, werd deze week eindelijk weer eens een overwinning geboekt.

hoofdartikel.JPGAfgelopen zaterdag won ons Vlaggenschip van BEP in Purmerend. Door deze overwinning staat ons eerste op een gedeelde 1e plek in Overgangsklasse C, samen met De Meervogels.
Maar, in deze zelfde klasse lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen en verliezen. En als je dan in zo’n poule des doods, bovenaan staat en een kampioenschap, en dus voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de Hoofdklasse, samen met 3 a 4 andere teams voor het grijpen hebt, kan ieder klein detail het verschil maken.
De afgelopen weken heb ik een beetje het gevoel dat de tribunes in de Campus wat leger zijn dan de eerste paar wedstrijden dit zaalseizoen. En als er iets is wat ons Vlaggenschip (en ook ons tweede team) nodig heeft dan is het wel de steun van iedere Achilliaan op de tribunes, schreeuwend richting dat zo gewilde kampioenschap.

Achilles is meer dan een club, dat is niet alleen onze slogan maar is ook écht wat wij uitstralen. Nieuwe leden zijn altijd welkom en voelen zich ook altijd welkom. Een van de mooiste manieren om dat uit te stralen is met dat “wij” gevoel op de tribunes in een kolkende Campus. Dat is wat ik zo graag wil zien, het liefst ook bij de uitwedstrijden. Ik begrijp dat dat niet altijd mogelijk is, gezien de programma’s van de verschillende teams. Maar als je eventjes de kans hebt om naar de Campus te komen, doe dat dan ook! Want alles steun van iedere Achilliaan kan de doorslag geven...

Op naar de Hoofdklasse..? Zou toch wel écht heel erg tof zijn hoor! Maar laten we dat vooral mét elkaar doen. Ga staan! Als je voor Achilles bent... Laat die leeuw in ons allen brullen!

Tot volgende week!
Groeten,

Bart

Datum 06-02-2018 17:04
Tags