“Ziggo Droom”; dromen blijft leuk!

ziggodome.jpg hoofdartikel

In totaal 195.000 korfballiefhebbers (11.000 in de Ziggo Dome en 184.000 live op tv) zagen afgelopen zaterdag TOP uit Sassenheim voor de derde keer op rij de titel pakken. Fortuna uit Delft kon het na de stunt tegen PKC in de kruisfinales niet bolwerken tegen de internationals van Jan Niebeek. De mooiste wedstrijd van het hele seizoen werd vorige week dinsdag gespeeld, toen Fortuna bij een 1-1 stand in de play-offs won in het hol van de leeuw, na een golden goal. Maar, afgelopen zaterdag had de finale ook een paar prachtige momenten. De winst van TOP was terecht, maar Fortuna kon met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten...

hoofdartikel.JPGAls Achilles daar ooit wil staan, moet er nog veel gebeuren denk ik. Maar een prachtige stip op de horizon is het natuurlijk wel. Wat vroeger Ahoy was, is Ziggo nu toch echt 2.0 hoor. Want met 11.000 man naar een korfbalwedstrijd kijken kan in Nederland toch écht alleen in Ziggo Dome.
Afgelopen seizoen was de Hoofdklasse aardig dichtbij. De Hoofdklasse is natuurlijk dé deur naar de Korfballeague. Maar toch kleurde Ziggo dit jaar al aardig Zwart-Wit. Want niet alleen Joren en Sanne stonden afgelopen maanden aan de basis van het succes van Fortuna. Ook Pa Nieuwenhuijzen (staf Fortuna) en Bas Harland (staf TOP) zaten afgelopen zaterdag op de bank in de Ziggo Dome. En ook oud Achilliaan Mirthe van Staalduinen stond in het veld met de A1 van Fortuna. Dus eigenlijk.. eigenlijk stonden we er dit jaar dus al met een half team;-).

De komende jaren zal Achilles de stap moeten gaan maken naar de Hoofdklasse. Als club hebben we eigenlijk alles wel in huis. De jeugd zit wel snor. De accommodatie zal er de komende jaren hopelijk écht gaat komen als aanvulling op die potentie. De eerste stap zal komend jaar gezet moeten worden richting de Hoofdklasse. Krijgt Achilles het de jaren daarna voor elkaar om een stabiele Hoofdklasser te worden, dan kan het binnen nu en 10 jaar zomaar gebeuren..

Ach, dromen blijft leuk!

Tot volgende week!
Groeten,

Bart

Datum 15-04-2018 17:05
Tags