Buurthuis van de Toekomst

logo_BuurthuisvdToekomst.jpgAchilles heeft een belangrijke buurtfunctie in stadsdeel Segbroek en vooral in de Vruchten-, Bomen- en Bloemenbuurt en werd in 2012 door de gemeente Den Haag gelabeld als Buurthuis van de Toekomst (BVDT). In het Buurthuis van de Toekomst werken sportclubs, scholen, culturele instellingen en andere organisaties in de wijk met elkaar samen. Door het delen van voorzieningen en gebouwen kunnen we samenwerken aan het welzijn van onze buurt. En dat is niet alleen belangrijk voor de buurt, maar ook voor onze club.

Korfbal is en blijft onze 'core business', maar we zijn inmiddels veel meer dan alleen een korfbalclub. In 2001, toen we ons eerste kunstgrasveld kregen, kreeg de buurt de mogelijkheid om te tennissen bij Achilles. Hierdoor maakte een nieuwe groep uit de omgeving kennis met wat Achilles te bieden heeft. Nog iets extra's is inmiddels de mogelijkheid om bij ons een potje tafeltennis of jeu de boules te spelen. Op initiatief van wethouder Karsten Klein (Welzijn, Jeugd en Sport) ging in 2012 het project BVDT van start dat door de club volledig werd omarmd. Begin 2013 startte, in samenwerking met de gemeente Den Haag, het Senioren Fit programma.

Als BVDT werken we samen met de basisscholen de Vliermeent en de Vlierboom, het Wijkberaad Vruchtenbuurt en de winkeliersvereniging. Ook werken we al jaren samen met Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH). Onze jeugdsportcoördinator werkt vanuit WSDH en maakt onze buurtkinderen enthousiast voor korfbal door bijvoorbeeld clinics op basisscholen, maar organiseert ook sportieve activiteiten voor ouderen.

Als de nieuwbouw van onze accommodatie start, kunnen we de buurtbewoners in ons nieuwe onderkomen nog meer bij activiteiten betrekken en het geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien als Buurthuis van de Toekomst.

Activiteiten

Meer informatie: