Zaaldienst

Hieronder vind je de zaaldiensten gedurende het zaalseizoen. Om de Sportcampus met zijn allen netjes te houden, worden alle thuisspelende ploegen een aantal taken toebedeeld. Vele handen maken immers licht werk! Taken waar je aan moet denken zijn het opbouwen of opruimen van: ballencontainer, banner, beachflag, flyers, jurytafel, scorebord, slingers, spandoeken, speakers, trommel. Onderaan deze pagina is, in de Takenlijst Zaaldienst, per taak aangegeven wat er precies gedaan moet worden. De sleutel van de kast kan je opvragen bij de zaalbeheerder of bij Ilan als hij aanwezig is.

Zaaldienstschema 2018/2019 

  
Zaterdag    
Team Opbouwen/
Opruimen
Taken (Ballencontainer, Banner, Beachflag, Flyers, Jurytafel,
Scorebord, Spandoeken, Speakers, Trommel)
     

 


Takenlijst Zaaldienst

Opruimen

Moet jullie team opruimen? De banner, slingers, zwarte spandoek in de sporttas en de vlaggen passen in de kast. De grote voorwerpen (speakers, trommel) mogen los in de regiekamer gezet worden. De overgebleven flyers mogen de prullenbak in, of boven je bed.

Ballencontainer
Check of de ballencontainer goed op slot zit. Het is belangrijk dat het slotje twee keer door het gat steekt, anders kan hij alsnog geopend worden.

Banner
De banner ligt in de kast in de regiekamer. In een zwarte tas met rits. Om de banner in elkaar te zetten haal je uit de behuizing een stok (lijkt op een tentstok) die je in elkaar schuift en door het gat haalt. Tip: druk het gat met je vinger omhoog zodat hij ook in de gleuf eronder past, dit gaat niet vanzelf. Vervolgens trek je de banner omhoog en zet je ‘m vast aan de bovenkant van de stok. Onderaan zitten nog twee voetjes die je uit kan draaien waardoor hij stevig staat. Deze banner dienen jullie bij de ingang naast de trap naar de tribunes neer te zetten. Hier staan ook andere banners dus geef ‘m een mooi plekje.

Beachflag
De beachflag ligt in de kast in de regiekamer. De standaard met stok staat naast de kast. Schuif de stok door de vlag heen en zet ‘m in de standaard. De beachflag dienen jullie naast de tribune neer te zetten. Geef ‘m een mooi plekje naast de display van de flyer.

Flyers
De flyers komen in de regiekamer te liggen. Aan jullie de taak om deze op de stoeltjes van de tribune te leggen. Er is ook een display, zet deze bij de tribune neer naast de beachflag en gebruik de grote vakken om een opengeslagen flyer (2x) in te schuiven en het bakje om een aantal in te zetten. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen het gaan lezen!

Jurytafel
De jurytafel bestaat uit 2/3 tafels naast elkaar waar de juryvoorzitter, schotklok en scorebord bediener aan kunnen zitten. Zorg dus ook voor drie stoelen. Zet deze ter hoogte van de middenlijn neer aan de kant van de tribune. Plaats het scorebord en zorg dat deze werkt. Zorg ook dat de schotklokbediening klaar staat, deze hoeft nog niet aangesloten te worden. Dat doen ze zelf bij de wedstrijden van de B1, A1 of 1e. Het scorebord en de schotklokbediening moeten jullie bij de zaalbeheerder halen. Zij weten ook waar de tafels en stoelen staan die je mag gebruiken.

Scorebord
Als je alleen het scorebord moet regelen en niet de jurytafel, heb je 1 tafel met stoel nodig met de bediening voor het scorebord erop. Sluit deze aan en zorg dat het werkt voor jezelf en de teams die die dag spelen. De zaalbeheerders weten waar alles ligt en geven je de bediening mee.

Slingers
De slingers liggen in de kast in de regiekamer. Het is in totaal 80 meter aan slingers dus wees er voorzichtig mee. 4 x 10 meter wit en 4 x 10 meter zwart. Hang deze om en om, vanaf de tribunes, aan de muur aan de lange zijde (zijlijn). Let wel op waar de spandoeken hangen.

Spandoeken
Er zijn twee spandoeken. 1 deel is het zwarte ‘Een superleeuw zal altijd blijven zingen’ van 20 meter. De ander is een verzameling van de sponsordoeken en spandoeken die door de jaren heen gemaakt zijn. Dit is een grote muur van spandoeken waar alles aan elkaar zit. Zorg dat je deze eerst goed uitvouwt op de vloer. Eerst helemaal uitrollen en dan uitklappen. De sponsordoeken zijn de bovenste en maak je vast een voetplaten die je naar boven moet tillen. Probeer eerst de uiteindes en als je meer nodig heb dan pak je er meer. Hij moet helemaal strak hangen! Aan de overkant van de regiekamer deur in diezelfde gang is een deur naar een trap naar boven. Het lange zwarte spandoek hang je op dezelfde manier op aan dezelfde kant. Deze heeft al lussen die je aan het touw kunt maken.

Dit is een ingewikkelde taak waarbij je voorzichtig met de spandoeken om moet gaan. Kom je er niet uit? Twijfel je of je het goed doet? Stuur Ilan een appje en hij zal je helpen. Trainers en eventuele ouders graag hierbij opletten en meedenken/helpen, want dit vergt soms wat creativiteit, omdat het niet 1,2,3 op te hangen is.

Speakers
De speakers staan in de regiekamer. Deze moeten in de hal gezet worden. Dit dienen jullie bij de korte zijde van de kant van het scorebord te doen. Er zijn twee subwoofers en twee normale, plus een rode krat met versterkers (heel zwaar) en een boodschappentas. Zorg dat deze spullen netjes neergezet worden. Het aansluiten mag alleen Ilan doen. Verder hoeven jullie dus niks te doen.

Trommel
De Vakkie A-trommel ligt in de regiekamer. Deze dienen jullie op de tribune neer te zetten. Leg ‘m bij voorkeur vooraan zodat iedereen weet dat de trommel er staat en gebruikt mag worden. Vergeet de stokken niet! Deze liggen in een tas in de kast.